hirdetés
hirdetés

Energetika

Intelligens épület-infrastruktúra a 3D-nyomtatású irodaházban

Az ABB bemutatta a világ első 3D-nyomtatású irodaépülete, a dubaji „Office of the Future” számára szállított intelligensépület-technológiáját.  

hirdetés

Az Emirates Towers egyedi épületében kap majd otthont a Dubai Future Foundation ideiglenes irodája.

Az elektrotechnikai épületinfrastruktúra-kezelést a KNX épületfelügyeleti kommunikációs protokoll, valamint a harmadik felek kommunikációs protokolljaival együttműködő ABB i-bus KNX intelligens világításvezérlő rendszer vezérli. A felhasználói komfortot és kényelmet szem előtt tartva a rendszer szabályozza a megvilágítást, a színeket és a hangulatokat – a fényjelenetek távolról, táblagépről vezérelhetők. A KNX világításvezérléssel 25%-kal nagyobb energiahatékonyság érhető el az automatikus világítással nem rendelkező épületekhez képest.

Az intuitív kezelőfelület és a tetszetős kialakítású kiegészítők igyekeznek fokozni a beltér nyújtotta esztétikai élményt.

Az épület nyomtatása egy 6 méter magas, 37 méter hosszú, 12 méter széles 3D-nyomtató segítségével történt. Az iroda 3D-nyomtatással, különleges cementkeverék használatával történő „felépítéséhez” csupán két hétre volt szükség. Az irodaépületben innovatív funkciók, például a közvetlen napfénnyel szembeni védelmet nyújtó, az épületet hűvösen tartó ablakredőnyök járulnak hozzá az energiafogyasztás csökkentéséhez.

 

 

(forrás: ABB/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
Cikk[190797] galéria
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés