hirdetés
hirdetés

Elektromobilitás

India is át szeretne állni az elektromos mobilitásra

Ennek megvalósítása érdekében a két japán autógyártó, a Toyota és a Suzuki együttműködésről döntött. 

hirdetés

A két vállalat azon dolgozik majd, hogy együttműködve valósítsák meg az elektromos járművek (EV) 2020 körüli bevezetését az indiai piacon. 

Narendra Modi miniszterelnök vezetésével India nem kevesebbre törekszik, mint hogy mobilitását rövid időn belül elektromos üzeműre alakítsa át, amelyben nagy szerepe lehet a két japán autógyártónak.

A konkrét tervek szerint a Suzuki gyártaná az indiai piacra szánt elektromos járműveket, amelyhez a Toyota műszaki támogatást nyújtana. Ezen túlmenően a két autógyártó teljes körűen fel kívánja térképezni azokat a tevékenységeket, amelyek hozzájárulhatnának ahhoz, hogy az indiai társadalom széles rétegei elfogadják és használják az elektromos járműveket. Olyan tevékenységekről van szó, mint a töltőállomások létesítése, az emberi erőforrások fejlesztése (többek között az értékesítési hálózaton belül tevékenykedő szerelők képzése), vagy az akkumulátorok megfelelő hulladékkezelési rendszereinek kiépítése.

A Suzuki máris bejelentette, hogy a Gujarat államban (India) közelmúltban megnyílt autóipari termelőüzeme területén lítium-ion akkumulátorgyárat kíván létrehozni. A megállapodás értelmében a lítium-ion akkumulátorokon kívül villanymotorokat és egyéb fődarabokat is helyi beszállítóktól szereznének be az elektromos járművek indiai gyártásához, ezzel az elektromos közlekedés területén is támogatva az indiai kormány „Legyen indiai!” kezdeményezésének megvalósulását.

(forrás: GyártásTrend/Toyota)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés