hirdetés
hirdetés

Új energialánc-rendszerek

Energiatovábbító láncok nagy távolságokra

Az új energiatovábbító megoldás minden irányban lehetővé teszi az energiaellátást, akár 21 méternyi kábel vagy cső biztonságos felcsévélése is lehetséges motoros meghajtás nélkül. 

hirdetés

Az igus újonnan kifejlesztett megoldása 21 méternyi kábel vagy cső biztonságos felcsévélését is lehetővé teszi, ráadásul ez a rendszer a magasban, sík felületeken és nagyobb mélységekben is megbízhatóan alkalmazható. A különféle energiatovábbító rendszerekhez és felhasználási területekre ajánlott e-spool kábeldobjában egyáltalán nincs csúszógyűrű. A kompakt, rugós meghajtású rendszer biztonságosan vezeti az energiát, a különféle közegeket és a száloptikás adatkábeleket és sokkal nagyobb távolságokon is lehetővé teszi az energiatovábbító láncok alkalmazását. Optimalizált kialakításának köszönhetően az e-spool 21 méternyi kábel vagy cső biztonságos felcsévélésére alkalmas, motoros meghajtás nélkül.

Az igus új és kompakt e-spool rendszere 21 méternyi cső vagy vezeték biztonságos felcsévélésére alkalmas (Forrás: igus GmbH)
Az igus új és kompakt e-spool rendszere 21 méternyi cső vagy vezeték biztonságos felcsévélésére alkalmas (Forrás: igus GmbH)

A felcsavarható e-spool széles területen, például színpadokon, olajfúró tornyokon és darukon is sikerrel alkalmazható, ahol a kábeleket szűk helyen, és természetesen biztonságosan kell mozgatni. Ez a kompakt energiaellátó rendszere megfelelő alternatívát kínál a hagyományos kábeldobos megoldások helyett. Az e-spool az egyetlen, amely nem pusztán energiát továbbító kábelek megvezetésére alkalmas, hanem az összes egyéb közeg, például adatok, sűrített levegő és folyadékok szállítására szolgáló csövek is elférnek benne. A vezetőgörgő által megvezetett normál e-chain a beépített rugónak köszönhetően mindig biztosítja a rendszer optimális hosszát és feszességét, a forgó mozgást pedig a twisterband segíti, így a szerkezet minden irányban lehetővé teszi a mozgást. Az e-spoolhoz nincs szükség drága csúszógyűrűre, az új kialakítás jóvoltából a legszélesebb körben változó fajtájú kábelek még szűk helyeken is folyamatosan csatlakoztatva lehetnek, és természetesen bármikor igény szerint kicserélhetők, illetve bővíthetők is. A nagyobb távolságok energiatovábbító rendszerrel való áthidalását igénylő ügyfelek számára az igus egy teljesen új, 21 méteres távolságot bejáró e-spool-megoldást fejlesztett ki. A prototípust az igus a szakértő közönségnek a Hannover Messe szakkiállításon mutatja be első alkalommal.

Optimalizált szerkezet a kedvezőbb töltési és teherbírási jellemzők érdekében

Az új rendszer a legfeljebb 14 méteres, rugós visszacsévélővel ellátott normál e-spool, illetve a nagyobb projekteken, például tengeri fúrótornyokon vagy színházakban alkalmazott motoros meghajtású e-spool rendszer közötti rést hivatott betölteni. A jobb tölthetőség érdekében az új energiatovábbító láncot nagyobb twisterbanddel látták el. A terhelés és a nagyobb hossz kompenzálása érdekében az új kialakítású e-spool jobban megerősített szerkezettel rendelkezik, kialakítása zárt, sokkal stabilabb, és a visszahúzás közben megerősített padlólemez nyújt extra védelmet. A nagyobb igénybevétel elviseléséhez a fejlesztők a rugóerő beállítását lehetővé tévő, optimalizált kialakítású szerkezetet alakítottak ki. Az új e-spool 2 HD rugóval ellátott rugós visszahúzó mechanizmussal vagy beépített motoros meghajtással is rendelhető.

(forrás: Igus/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés