hirdetés
hirdetés

Energetika

Energiamenedzsment gördülékenyen a jövő épületeinek

A Schneider Electric és a Panasonic közös integrált épületgépészeti és -felügyeleti megoldást jelentett be. Az együttműködés keretében kínált innovatív szolgáltatás egyszerűbb energiagazdálkodást, valamint optimalizált telepítési költségeket biztosít a vállalatok számára.

hirdetés

Az integrációt a két cég a Schneider Electric SmartStruxure megoldásával és intelligens beltéri vezérlőegységével, valamint a Panasonic változó hűtőközeg-áramlás (VRF) alapú csatlakozási megoldásával valósítja meg. A rendszernek köszönhetően az épülettulajdonosok és -kezelők egyetlen felületen keresztül bárhol és bármikor ellenőrizhetik az épületek alapvető rendszereit, beleértve az épületgépészeti berendezéseket, a világítást, a biztonságot, az áram- és teljesítményelosztást. Az új, vezeték nélküli megoldás a ZigBee vezeték nélküli kommunikációs szabvány alapján közvetlen soros kommunikációt biztosít a Schneider Electric épületfelügyeleti rendszere és beltéri vezérlőegységei, valamint a Panasonic VRF épületgépészeti architektúrája között, így lehetővé teszi az azonnali energiatakarékossági lépések megtételét is.

„A partnerségnek köszönhetőenteljesépületfelügyeleti megoldásokat kínálunk az eszközök szintjétől a felhőig. Az erős digitális háttér nagyobb átláthatóságot biztosít az épületekben, és kulcsfontosságú szerepet játszik a jövő létesítményeinek kialakításában. Az összekapcsolt termékekkel, a csúcstechnológiás vezérlőkkel, valamint alkalmazásokkal a Schneider Electric „Innováció minden szinten” kezdeményezése kiaknázza az IoT által nyújtott teljesítményt és lehetőségeket, így átformálja a városokat, átalakítja az iparágakat” –mondta Laurent Bataille, a Schneider Electric EcoBuilding részlegének ügyvezető alelnöke.

A Schneider Electric és a Panasonic közös megoldása vezetékes vagy vezeték nélküli kialakításban is telepíthető. Az utóbbi segítségével megőrizhető a meglévő infrastruktúra, és a régebbi épületekbe is egyszerűen beépíthető az új rendszer. A platform teljes mértékben kihasználja az innovatív plug-and-play technológiát, és a kiterjedt VRF-rendszerek konfigurációjának leegyszerűsítésével idő- és költségmegtakarítást tesz lehetővé. A rendszer az átfogó energiahasználati jelentések és kezelőfelületek mellett a Schneider Electric és a Panasonic szakértői támogatását is biztosítja.

A SmartStruxure épületfelügyeleti megoldása maximalizálja az épülethatékonyságot (forrás: Schneider Electric)
A SmartStruxure épületfelügyeleti megoldása maximalizálja az épülethatékonyságot (forrás: Schneider Electric)

A Schneider Electric SmartStruxure épületfelügyeleti megoldása maximalizálja az épülethatékonyságot, és a létesítmény teljes életciklusa során csökkenti az üzemeltetési költségeket. Az architektúra integrálja a személyre szabott hardvert, szoftvert, műszaki tervezést, telepítést és szolgáltatásokat, valamint a gyakorlatban is alkalmazható információkat nyújt valós időben, így biztosítva a létesítmények optimális energiagazdálkodását és felügyeletét. A megoldás részét képezik az SE8000 beltéri vezérlőegységek, amelyek egy termosztát/hőmérséklet-érzékelő és egy programozható beltéri vezérlőegység funkcióit ötvözik egyetlen egységben.

A VRF-alapú épületgépészeti rendszerek egyre népszerűbbek a kereskedelmi épületek terén, mivel a hagyományos be/ki működés helyett alkalmazott inverteres technológia révén képesek változó sebességekkel működni, ami jelentős energiamegtakarítást eredményezhet. A Panasonic VRF-rendszerét (ECOi/FSV) úgy alakították ki, hogy jelentős mértékben növelje az energiahatékonyságot a legmagasabb ESEER értékeket biztosítva minden kültéri egységben. A rendszer rendkívül megbízható, emellett erős hűtési és fűtési teljesítményt biztosít még az extrém környezeti hőmérsékletviszonyok közötti működés során is, –25 °C és +52 °C között.

Azáltal, hogy az épületfelügyeletben rejlő potenciált az élvonalbeli VRF-technológiával ötvözzük, képesek vagyunk ügyfeleinket támogatni a beruházási és üzemeltetési költségeik további csökkentésében, valamint a fenntarthatóság hatékonyabb megvalósításában” –mondta Toshiyuki Takagi, a Panasonic Corporation vezérigazgatója és a Panasonic légkondicionáló berendezéseket gyártó részlegének elnöke.

(forrás: Schneider Electric/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés