hirdetés
hirdetés

Energetika

Digitalizálással javul New York áramellátása

Az ABB által szállított digitális alállomási technológia javítja a viharvédelmi program kritikus elemének számító áramellátás megbízhatóságát.

hirdetés

A Sandy névre keresztelt 2012-es hurrikánt kísérő áradás jelentős károkat és kiterjedt áramszünetet okozott New Yorkban. A természeti katasztrófa óta az egyik vezető közüzemi cég, a Con Edison jelentős beruházásokat hajtott végre, hogy megnövelje energetikai infrastruktúrájának védelmét. A beruházásoknak köszönhetően megerősítették az alállomásokat védő külső falakat, a kapukat és az árvízvédelmi falakat is. Az ABB által szállított digitális alállomási technológia javítja a viharvédelmi program kritikus elemének számító áramellátás megbízhatóságát. Az új konstrukciójú, moduláris felépítésű, 420 kilovoltos, plug and switch rendszerű (PASS) hibrid kapcsolóberendezés telepítési szintje több mint 10 méterrel lesz az alállomás eredeti szintje felett, ami jelentősen hozzájárul majd ahhoz, hogy a ciklonokat kísérő áradás ne tehessen benne kárt. Az 50 százalékos helymegtakarítást garantáló innovatív PASS-rendszer olyan speciális forgó átvezetőkkel készül, amelyek jelentősen megkönnyítik a szállítást és a szerelést. Az ABB által kivitelezett digitális korszerűsítés során a réz vezérlőkábelek több mint 80 százaléka korszerűtlennek minősült, ezért azokat kevesebb, de korszerű száloptikai kábellel váltották ki. Az átviteli hálózatra kapcsolódó alállomás – amely a maga nemében a legnagyobbak közé tartozik az USA-ban – fogyasztók százezreit látja el villamos árammal Alsó-Manhattanben.

A hatalmas rendszert összeköthetik különféle szállítók már kiépített berendezéseivel és rendszereivel (forrás: ABB)
A hatalmas rendszert összeköthetik különféle szállítók már kiépített berendezéseivel és rendszereivel (forrás: ABB)

A Con Edison IEC 61850 alapú nyílt kommunikációs rendszerek melletti elkötelezettségének köszönhetően most lehetővé vált, hogy az általa üzemeltetett hatalmas rendszert összekössék különféle szállítók már kiépített berendezéseivel és rendszereivel, ami lehetővé teszi a kritikus eszközadatok kinyerését és az üzleti intelligencia bányászatát, ezáltal krízishelyzetekben gyorsabb döntéseket tesz lehetővé. További fontos előnye, hogy elősegíti az áttérést a hagyományos, időalapúról az állapotfüggő karbantartásra.

(forrás: ABB/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés