hirdetés
hirdetés

Mobilitás

Az elektromos járműtöltést segíti az ABB és a Microsoft együttműködése

Az ABB és a Microsoft Corporation új, globális hozzáférésű elektromos járműveket (EV) kiszolgáló gyorstöltő szolgáltatási platformot hoz létre. 

hirdetés

Az ABB EV-gyorstöltő állomásait a Microsoft Azure felhőalapú szolgáltatásaival kombináló platform nagyobb stabilitást, globális skálázhatóságot és magas szintű irányítási szolgáltatásokat biztosít majd. Az együttműködés a jövőbeni innovációk elősegítése érdekében nagy hangsúlyt helyez a gépi tanulásra és a prediktív elemzési képességekre.

„A platform teljesítménye és stabilitása alapfontosságú tényező az elektromos járművek modern, adatforgalmat igénylő töltőállomásának sikeres üzemeltetése szempontjából. A Microsofttal folytatott együttműködésnek köszönhetően az ABB best-in-class (kategóriájában a legjobb) művelteket és innovatív, magas szintű szolgáltatásokat, azaz a dolgok, a szolgáltatások és az emberek integrált hálózatát („Internet of Things, Services and People”) tudja majd kínálni a vevői számára”- mondta Pekka Tiitinen, az ABB Gyártásautomatizálás és Hajtások divíziójának a vezetője. „A Microsofttal kialakított partnerséggel jobban ki tudjuk majd szolgálni az elektromos járművek töltési infrastruktúrája iránt mutatkozó növekvő keresletet a világ vezető autóipari piacain.”  

Számos autómárka gyártóberuházásokat hajt végre a dinamikus, „teljes mértékben elektromos” járművek piacán, amelyen jövőre új modellek megjelenése várható. A Hybrid Cars portál egyik jelentése szerint a világszerte értékesített elektromos járművek száma túllépte az 1 milliót, és ezeknek a járműveknek több mint a felét az elmúlt tizennégy hónapban vásárolták.

Az elektromos járművek számának világszerte tapasztalható növekedése együtt jár a fejlett töltő- és energetikai infrastruktúra kiépítésével. Jelenleg 106 000 nyilvános hozzáférésű EV-töltőállomás működik a világon, és a Navigant Research prognózisa szerint az elektromos járművek töltési szolgáltatásaiból származó 2015 évi 152,6 millió dolláros globális árbevétel 2023-ra 2,9 milliárd dollárra nő majd.

„Napjainkban a mobil- és felhőalapú felhasználások felé orientálódó, ún. „mobile-first” és „cloud-first” világban élünk, és az ennek megfelelő tendenciák egyre erősebben jelentkeznek az elektromos járművek globális piacán is” - mondta Peggy Johnson, a Microsoft üzletfejlesztési vezetője. „Az ABB-vel kötött partnerség jól illeszkedik azon törekvéseink sorába, hogy egy intelligens, felhőalapú platformot, környezetet építsünk ki. Arra számítunk, hogy a technológiánk és a szolgáltatásaink egyedi, versenyelőnyt biztosító tulajdonságokkal gazdagítják majd az ABB által fejlesztett megoldásokat.”

Az ABB és a Microsoft a két cég közös EV-töltő szolgáltatási platformját a németországi Münchenben, október 20–22. között megrendezett eCarTec kereskedelmi vásáron mutatta be. Az eCarTec a világ legnagyobb, e-mobilitásra és hibrid üzemű járművekre szakosodott vására. 

(forrás: ABB/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés