hirdetés
hirdetés

RPT

Újabb lendület a gyors prototípus-készítésnek

Az új verziójú DesignSpark Mechanical 3D-s tervezőeszköz megújult funkcionalitásának köszönhetően a mérnökök teljes támogatásban részesülnek a termékkoncepciók gyors fejlesztésében.

hirdetés

Az RS Components (RS) és az Allied Electronics (Allied) bejelentette az új verziójú DesignSpark Mechanicalt, a teljes funkcionalitású 3D-s koncepciómodellező és tervezőeszköz bevezetését, amely minden mérnök számára ingyenesen elérhető.

A DesignSpark Mechanical fejlesztése együtt folyt a SpaceClaim alkalmazással, a mérnökök számára tervezett, rugalmas és megfizethető 3D-s modellezőszoftverrel. A DesignSpark NYÁK-tervező eszközzel együtt a DesignSpark Mechanical kulcsszerepet játszik az RS és az Allied azon kezdeményezésében, hogy olyan tervezőeszközöket kínáljanak a mérnökök számára, amelyek segítségével képesek a prototípusok gyors fejlesztésére a tervezés folyamatában, az innováció és a termékkoncepció kialakításával párhuzamosan. A DesignSpark Mechanical egyik fontos eleme az stl kimeneti formátum, amely lehetővé teszi a tervek közvetlen, 3D-s nyomtatókra történő exportálását.

Ingyenesen bárki letöltheti teljes funkcionalitással (forrás: RS)

A szoftver 2.0-s verziója a még jobb felhasználói élmény érdekében számos fontos új funkciót kapott, amelyeket a DesignSpark Mechanical széles felhasználói bázisa kért. Az eszköz új, egyszerűsített felhasználói felülete beépített súgót, gyors útmutató oktatóanyagokat és példaterveket tartalmaz, emellett pedig az anyaglistára (BOM) történő árajánlat-kérési funkció is még könnyebben használható. Ráadásul a szoftver hozzáférést nyújt egy új 3D-s katalógushoz, így a tervező a vezető alkatrészgyártók több tízezer 3D-s modellje közül válogathat és építheti be őket saját terveibe, illetve integrálhatja az összes beszerzési adatot a gyors anyaglistára történő árajánlatkéréshez. Ezen felül beépítették a gyors alkatrészek 3D-s nyomtatási szolgáltatását is.

– A DesignSpark Mechanical 2.0-s verziója jelzi elkötelezettségünket, hogy olyan eszközöket adhassunk a mérnököknek, amelyekkel képesek a gyors koncepció- és prototípusfejlesztésre és termékeik rövid határidővel történő piacra dobására – mondta Glenn Jarrett, az RS Components termékmarketingért felelős nemzetközi igazgatója.

(forrás: RS Components/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
Cikk[164268] galéria
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés