hirdetés
hirdetés

Digitális letapogatás

Minőség-ellenőrzési céget vásárolt az ABB

Az ABB megvásárolt egy spanyolországi startup vállalatot, az innovatív 3D-s vizsgálati és minőség-ellenőrzési megoldásairól ismert NUB3D-t.

hirdetés

A NUB3D magántulajdonban álló vállalat, központja Barcelonában van. A spanyol cég 3D-s, fehér fényű letapogató szenzoros technológiákat szállít, amelyek a digitális letapogatás alkalmazásával optimalizálják a gyártásban kulcsfontosságú szerepet játszó vizsgálatokat és a minőségtanúsítást. A szenzorok rendkívül nagy pontossággal érzékelik a gyártott alkatrészek hibáit.

A termékváltozatok szélesebb köre és a speciális igényekre szabott kisebb gyártási tételek iránti növekvő kereslet kielégítése miatt a gyártóknak egyre inkább fejleszteniük kell a minőséget és a termelékenységet. A NUD3D háromdimenziós szenzoros technológiája gyorsan regisztrálja és összeveti a részletes geometriai és felületi adatokat a digitális CAD-modellekkel, így lehetséges a gyártott alkatrészek vizsgálatának automatizálása. A technológia segítségével a gyárak lerövidíthetik a ciklusidőket, javíthatják a minőséget, és csökkenthetik a minőség-ellenőrzési hibák kockázatát is.

A technológia már a rugalmas gyártás előfutárának számít (forrás: ABB)
A technológia már a rugalmas gyártás előfutárának számít (forrás: ABB)

A NUB3D a háromdimenziós képalkotás és a metrológia terén lévő szakértelmét ötvözve az ABB márka piaci jelenlétével, termékkínálatával és vevőszolgálatával, az ABB automatizált, kulcsrakész vizsgálati és minőség-ellenőrzési rendszereket tud kifejleszteni az autóipari alkatrészgyártók, a repülőgépgyártók, illetve a fém- és műanyagiparban dolgozó más cégek számára.

Ez a technológia már a rugalmas gyártás előfutárának számít, mivel az automatizálás magas szintjével és a korszerű adatelemzés segítségével lehetővé teszi a termelési folyamatok optimalizálását. Az ABB Robotika és Hajtások divíziójába beolvadó NUB3D a jövőben az ABB új globális 3D-metrológiai alkalmazási központjaként működik tovább.

(forrás: ABB/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés