hirdetés
hirdetés

CAE

Intuitív 2D-s/3D-s vezetékezéstervező szoftver

Első helyen a vezetékezések kialakításában is a hatékonyság áll, de nem feledkezhetünk meg a tervezési élményről sem: az Eplan Harness proD 2.6 verziója olyan intuitív 2D-s/3D-s szoftver, amely a vezetékezés és a kábelköteg-tervezés minden modern követelményének megfelel. 

hirdetés

Az új funkciók közé tartozik a gyártási előírások frissítése, amely a „nailboard” mellett a huzalozási rajzokat is tartalmazza. A kábelek méretezése szintén automatizált. Az előre kiszámolt vezetékhosszokhoz igény szerint intuitív módon alakíthatók ki a kábelutak. A mechanikai és a villamos tervezés között igazi csapatmunka hozható létre, nyílt interfészekkel.

A mechanikai és a villamos kapcsolási rajzokra támaszkodva intuitív módon tervezhetők meg a kábelkötegek az Eplan Harness proD legújabb verziójában. A következő lépés az így létrehozott adatok továbbítása a gyártás számára. Komoly fejlesztések történtek ezen a téren is: integrálódtak a 2D-s/3D-s tervezési környezetből automatikusan származtatott és a méretezési pontok, valamint a csatlakozások helyét kijelölő 2D-s huzalozási rajzok. Ez a fejlesztés automatikus méretezést tesz lehetővé, ami értékes időt takarít meg a tervezésben, és garantálja a pontos végeredményeket. A tervezés során meghatározhatók a csupaszolási hosszok és a vezetékek bevonatai is, amelyek azután a gyártási rajzokon is feltüntethetők. A felhasználók így gyorsan és átfogóan tekinthetik át az egyes projektjeiket.

Integrálták a 2D-s/3D-s tervezésből származtatott és a méretezési pontokat, valamint a 2D-s huzalozási rajzokat (forrás: Eplan)
Integrálták a 2D-s/3D-s tervezésből származtatott és a méretezési pontokat, valamint a 2D-s huzalozási rajzokat (forrás: Eplan)

A kábelhosszok meghatározása

A kábelköteg-tervező szoftverek általában megfelelő eszközök a vezetékhosszak egyszerű kiszámítására. Az Eplan Harness proD 2.6-os verziójában ez most fordítva is működik: a felhasználók előre rögzíthetik a kívánt hosszúságot – példának okáért az antennakábelek esetében. A tervezési folyamat során az aktuális, valamint a célzott hosszok pontosan ábrázolásra kerülnek, így a felhasználók egy pillanat alatt felismerhetik a kábelek optimális elvezetésének lehetőségeit. Ez a megoldás lehetővé teszi a lehetséges variációk számának csökkentését, ami egyszerre jelent költségmegtakarítást a raktározás és a gyártás során. Az újabb funkciók lehetővé teszik az egyes elemek csoportosítását, valamint az alkatrészszámok kábelezési egységekhez történő hozzárendelését, aminek segítségével átfogóbb projektáttekintés hozható létre.

Optimális integráció

Az Eplan Platformhoz való kapcsolódás lehetősége, valamint az MCAD- és ECAD-rendszerek felé kialakított nyitottság folyamatos munkafolyamatot tesz lehetővé a villamos és a gépészmérnöki tervezés között. Egy másik fontos újítás, hogy az Eplan-projektek közvetlenül átvihetők a kábelköteg-tervező szoftverbe. A megoldás nem csak emiatt fontos: az Eplan Platform központi alkatrészadat-menedzsmentje támogatja az integrált adattárolást, a felhasználóknak tehát csak egyetlen rendszerben kell kezelniük a törzsadatokat. Ez integrált munkafolyamatot hoz létre a kábelköteg-tervezéstől a kapcsolási rajzok létrehozásán át a gyártásig. Az integrált adatok egyszerű használata a gyors és hatékony munkavégzés egyik legfőbb záloga a tervezéstől egészen a gyártásig.

Az előre kiszámolt vezetékhosszokhoz igény szerint intuitív módon alakíthatók ki a kábelutak
Az előre kiszámolt vezetékhosszokhoz igény szerint intuitív módon alakíthatók ki a kábelutak

Egyedi alkalmazási területek

A rendszer számos funkcionális fejlesztésének eredményeképpen a munkafolyamatok felgyorsulnak a hatékonyabb vezetékezés és a kábelköteg-tervezés segítségével. Az Eplan Harness proD minden iparág számára nélkülözhetetlen, ahol vezetékezésre és kábelköteg-tervezésre van szükség: például speciális kialakítású járművek és berendezések gyártásában, a vezetékezés- és kábelköteg-előregyártásban, a gépgyártásban, valamint olyan részlegekben, ahol interdiszciplináris együttműködés valósul meg.

(forrás: Eplan/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés