hirdetés
hirdetés

Visual Components

Gyár- és robotszimuláció az ipar 4.0 termékportfólióban

Az S&T Consulting Hungary szisztematikusan építi ipari digitalizációs megoldásainak körét. A cég nemrégiben kötött szerződést a finn székhelyű, a KUKA tulajdonában lévő Visual Components nevű szoftverfejlesztővel, és ezzel ipar 4.0 portfóliója újabb elemmel gazdagodott.

hirdetés

Az S&T az együttműködéssel egy kézből képes teljes körű megoldást szállítani a vállalatok számára bármilyen ipar 4.0 vonatkozású projekthez. A Visual Components azonos nevű szoftvere egy modern fejlesztés, használata három nap alatt elsajátítható, és vonzó árával a kkv-k számára is megfizethető, ráadásul 2018 végéig bevezető kedvezménnyel érhető el.

Tervezés-szimuláció-vizualizáció-optimalizálás

A Visual Components átfogó eszköztárat ad a cégek kezébe. Villámgyorsan készíthetnek 3D-s gyárelrendezéseket. A felépített gyármodelleken egyszerűen és gyorsan szimulálhatók a folyamatok, a robotok, javíthatók az ajánlati válaszidők, csökkenthetők a tervezési hibák. A rendszer meggyőző vizualizációval segíti az eredmények prezentációját. A legfontosabb elem azonban mégis az értékáram-optimalizálás a gyártás szűk keresztmetszeteinek feltárásával.

A rendszer használata pár nap alatt elsajátítható. Az eredmények gyorsan elérhetők, könnyen kiértékelhetők, mindenki számára egyszerűen prezentálhatók, és a kialakult koncepció a felmerült kérdések mentén egyszerűen és gyorsan módosítható.

A rendszer a gyárakkal rendelkező cégek, valamint az egyedigép-gyártók számára is ideális megoldást jelent tervezési és marketingmunkájukban.

Gyártástervezésre optimalizálva

A Visual Components olyan, célzottan gyártástervezésre optimalizált 3D-szimulációs környezetet biztosít a felhasználó számára, amely garantálja a kiemelkedő eredményeket.

Gyártósorok, komplett gyárak tervezhetők és szimulálhatók (forrás: S&T)
Gyártósorok, komplett gyárak tervezhetők és szimulálhatók (forrás: S&T)

Intelligensebb gyártási megoldások tervezése során jobb megoldások és jobb eredmények elérését teszi lehetővé.

A megjósolható teljesítmény és kapacitás birtokában bátrabban tervezhető a beruházások. Csökkenthetők a súlyos hibák és tévedések.

A változások érvényesítése, kiértékelése virtuális környezetben magával hozza az esetleges állásidők minimalizálását, gyorsítja a kivitelezést.

A konkurencia modern és látványos ajánlatokkal megelőzhető

A Visual Components használatával felgyorsíthatjuk a gépek, berendezések eladását. Az alkalmazás segíti a rendszerintegrátorokat és a gépépítőket, hogy hatékonyabban dolgozzanak, megkülönböztessék ajánlataikat minőségben és gyorsaságban a versenytársakéitól, és meggyőzzék a vásárlóikat.

 „A 3D-szimuláció rengeteg időt takarít meg az eladás előtti időszakban” – mondta Justin Hulst, az Erowa marketingvezetője.

A haladó riportálási eszközökkel kielemezhetjük a szűk keresztmetszeteket, és kiegyensúlyozhatjuk a gyártást
A haladó riportálási eszközökkel kielemezhetjük a szűk keresztmetszeteket, és kiegyensúlyozhatjuk a gyártást

„Hatalmas különbség van a megszokott PDF-formátumú alaprajz és a 3D-formátumú elrendezési terv között. Az ügyfél képes ránagyítani a terv részleteire, és ami még fontosabb, ténylegesen láthatja a terveit működés közben” – mondta Mika Laitinen, a Fastems Robotics kereskedelmi vezetője.

A Visual Components alkalmazása segítségével könnyen elérhető a hibák és tévedések csökkentése, megszüntetése. Elkerülhető a projektek túlárazása vagy az esetleges alulteljesítés.

Visual Components – rugalmas csomagrendszer

A szoftver három szinten (Essentials, Professional, Premium) érhető el, így jól igazodik a különböző vásárlói igényekhez. Már az alapcsomag is rendkívül széles funkciókkal bír.

Essentials csomag Kulcseleme az elrendezésiterv- (layout-) konfigurálás. A tervezést 3D-ben végezhetjük el a segítségével, harminc ipari automatizálási beszállító 2000+ elemes katalógusára (robotok, szállítószalagok, feladók, csomagolók stb.) támaszkodva. Az egyes elemek tulajdonságai paraméterezettek, szabadon módosíthatók.

Az összes népszerű CAD-rendszerből importálhatunk geometriákat, illetve pontfelhőket is felhasználhatunk például a gyári környezet leírására.

Az egyszerű, de erőteljes robotprogramozási funkciókészlettel mozgatást, hatókört ellenőrizhetünk, és elhelyezési, valamint ütközésvizsgálatot végezhetünk. Csatlakozhatunk PLC-khez, és szimulálhatjuk azok működését.

A fejlett robotszimulációs eszközökkel optimalizálhatók a munkafolyamatok
A fejlett robotszimulációs eszközökkel optimalizálhatók a munkafolyamatok

A kész terveket többféle formátumban publikálhatjuk a partnereink, vásárlóink számára: 2D-s rajzok, 3D-s tervek, renderelt képek, interaktív 3D-s PDF- és virtual reality fájlok.

Teljes analitikai funkciókészlet (diagramok, folyamatábrák stb.) áll rendelkezésre a gyártási folyamat kiértékeléséhez.

Professional csomag Az Essentials funkcióin felül lehetővé teszi a saját, intelligens katalóguselemek fejlesztését és paraméterezését egy intuitív „varázsló” segítségével.

Premium csomag Haladó robot-, például festőrobot-szimulációval és programozással egészíti ki a funkciókat. A csomaggal egyszerűvé válik a robotok görbe menti mozgásának betanítása.

A szoftver 2018-ban bevezető kedvezménnyel vásárolható.

(forrás: S&T/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés