hirdetés
hirdetés

CAD/CAM/PLM

A szoftver, amelyre régóta várt az ipar

A PTC 2014-ben mutatta be csúcskategóriás CAD/CAM/CAE szoftvere, a Creo 3.0 verzióját. A fejlesztők egészen új szintre emelték a CAD-rendszerek közötti együttműködést a Creo Unite technológiával.

hirdetés

A Creóval a beszállítók bármilyen partnertől közvetlenül fogadhatnak CAD-modelleket. A Flexible Modeling funkcióval gyakorlatilag úgy szerkeszthetik azokat, mintha azok eleve Creóban jöttek volna létre. Az együttműködő cégek a Creo segítségével képesek a más rendszerekben történt változásokat szinkronizálni. Ez egy hatalmas ugrás az iteratív termékfejlesztés történetében. A Creo 3.0-val a cégek egyetlen professzionális szoftverre szabványosítva maximalizálhatják hatékonyságukat, és rugalmasan alkalmazkodhatnak a folyamatosan változó vásárlói igényekhez.

Villámgyors terjedés a járműiparban

2014 végére világszerte a Pro/Engineer-felhasználók mintegy 70 százaléka állt át Creo technológiára. A világ jelenlegi két legnagyobb autóipari cégénél, a Toyotánál és a Volkswagen csoportnál is megtörtént a váltás. A Volkswagen csoport (így az Audi is) 4000 munkahelyen vezette be a Creót, és követte őket a csoport 260 beszállítócége is. Az olyan Tier-1 fokozatú beszállítók, mint a Bosch, a Knorr-Bremse, a ZF vagy a GKN szintén implementálták a Creót. Mindezek komoly ösztönző hatást fejtettek ki a magyar beszállítókra is.

A Creo a legkisebb cégek számára is kifizetődő, a szerszámtervező modullal rugalmasan és gyorsan készíthetők komplex tervek
A Creo a legkisebb cégek számára is kifizetődő

2014-ben a kulcsfelhasználók döntő többsége Creóra frissítette szoftvereit Magyarországon, ezen felül jelentősen nőtt a meglévő felhasználóknál a Creo-munkahelyek száma is. 2013-hoz képest 35 százalékkal növekedett az új Creo-vásárlók száma, ami jól mutatja a szoftver dinamikáját.

Támogatás kkv-knak és egyetemeknek

Az S&T cég a PTC partnereként 2014-ben indította el a kis- és középvállalatok számára kidolgozott hosszú futamidejű, kamatmentes részletfizetési programot, amellyel számos cég számára vált elérhetővé a Creo nyújtotta csúcstechnológia. Ez a program 2015-ben is elérhető az érdeklődők számára.

A BME Paradicsom csapatánál a különleges, küllő nélküli agymotor és a jármű tervei Creóban készültek
BME Paradicsom csapat: a küllő nélküli agymotor és a jármű tervei Creóban készültek

2014-ben az S&T több egyetemi autóépítő csapatot is felkarolt. A csapattagok a díjmentes Creón túl ingyenes professzionális oktatásokon is részt vehettek az S&T szervezésében.

Kiemelkedő eredmények

Az S&T töretlenül és dinamikusan növekszik mind Magyarországon, mind a régióban. Az S&T Consulting Hungary Kft. árbevétele 2014-ben több mint 7,5 milliárd forintra nőtt, amely 12 százalékos növekedés a 2013-as eredményhez képest. A cégen belül a legnagyobb fejlődést a CAD/CAM/PLM-üzletág érte el – árbevétele 42 százalékkal nőtt 2014-ben, ami közel hatszorosa volt az ipar 7,6 százalékos bővülésének –, emellett kiemelkedően teljesített az IT Biztonság és az SAP üzletág is.

A Creo szoftver a CAD/CAM/PLM üzletági siker legfőbb megalapozója volt. Az új technológiák (például a felhőalapú megoldások) portfólióba illesztése, valamint a szolgáltatási minőség folyamatos javítása a nemzetközi szabványok (ITIL, ISO 27001, ISO 9001 stb.) adaptálásával szintén nagyban hozzájárult a sikerhez. A cég stratégiai célja, hogy 2015-ben tovább bővítse professzionális szolgáltatásainak körét.

Hatalmas méretű autóipari szerszámok gyors megmunkálása NCG CAM-mel
Hatalmas méretű autóipari szerszámok gyors megmunkálása NCG CAM-mel

Az üzletág a PTC-megoldásokon túl – Creo, Windchill, Mathcad – jól teljesített a Magma öntészeti analízis, a Moldex3D fröccsszimulációs, az alkatrészgyártásra specializálódott Esprit és a szerszámgyártásra optimalizált NCG CAM szoftvereivel is. Bár a mérce magasra került, a 2015-ös terv is kétszámjegyű növekedést irányoz elő.

Platinum partneri státus
A PTC minőségbiztosítási szakemberei a 2014-ben az S&T által megvalósított kiemelt Windchill PLM-projekteket részletes ügyféloldali mélyinterjúkkal elemezték. Az általános ügyfélelégedettség tízes skálán mérve átlagosan 9,6-et ért el, ami nemzetközi mércével is kiemelkedőnek számít. Az elért minőségi és árbevételi mérőszámok alapján döntött úgy a PTC, hogy a nagy presztízst jelentő és számos többletelőjogot tartalmazó Platinum partneri státuszba sorolja át az S&T-t.
(forrás: S&T Consulting)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés