hirdetés
hirdetés

Véges elemes szimuláció

A szimulációvezérelt tervezés új platformja

A solidThinking Inspire szimulációs platformmal az Altair új, diszruptív licencelési rendszert vezet be a szimulációvezérelt innovációért.

hirdetés

Az Altair a világ egyik vezető végeselemes cége. A HyperWorks szoftvercsalád high-end végeselemes megoldáscsomagot kínál a specialistáknak a szoftver tudásával arányos áron.  Olyan cégek alkalmazzák a termékeik optimalizálására, mint a Daimler, a Ferrari, a BMW vagy éppen az Airbus. Az Altair augusztus 29-én bejelentette a HyperWorks-megoldókra épülő solidThinking Insprire termékcsalád következő generációját, amely az új licencelési rendszerének köszönhetően minden eddiginél elérhetőbbé vált. A szoftver gyökeresen átalakítja a szimulációs szoftverek eddigi vásárlási és használati szokásait.

Központban a mérnök – gyors eredmények alkalmi felhasználók számára is

Az Altair solidThinking Inspire termékcsalád kifejezetten a tervező- és a folyamatmérnökök számára tervezett szimulációs megoldásokat tartalmaz. A fejlesztésnél kiemelt fontosságú volt, hogy a háttérben futó nagy teljesítményű megoldókat egy rendkívül egyszerű felhasználói felületen keresztül érhessék el a mérnökök, 1-2 napra szűkítve le a betanulási időket. A szoftver minden jelentős CAD-rendszerrel együttműködik.

Optimalizált forma rácsszerkezettel (forrás: S&T)
Optimalizált forma rácsszerkezettel (forrás: S&T)

Új licencelési rendszer – nem kell előre dönteni, használható bármelyik modul

A szoftver úgynevezett solidThinking Unitokon (sTU) keresztül érhető el. Mindegyik modulnak van egy sTU értéke. A licencelési rendszer újszerűségét az adja, hogy a vásárlóknak nem kell előre eldönteniük, hogy a széles portfólióból mit szeretnének majd használni. Elég, ha megvásárolnak egy sTU értéket, és ezzel az összes olyan modult használni tudják majd, amelynek sTU értéke megegyezik a megvásárolt sTU számmal, vagy az alatt van.

Az új típusú, sTU licencelési modell üzleti előnyei

 • Széleskörű lefedettség, értéknek megfelelő árazással: az sTU unitok árazását a kis- és középvállalatok lehetőségeihez igazították.
 • Új szimulációs lehetőségek nyílnak meg: a cégek sokkal több technológiához férhetnek hozzá alacsonyabb költség mellett, ezzel kiválthatnak más költséges véges elemes megoldásokat, ezenfelül új szakterületeken is optimalizálhatják a termékeiket.
 • Rugalmasan választható a saját gépen vagy a felhőben való futtatás: az sTU licenceléssel a számításainkat saját gépünkön vagy felhőben is végezhetjük bárhol, bármikor. Ezáltal a korlátozott számítási kapacitással bíró szervezetek is képesek nagy hardvererőforrást igénylő számításokat futtatni nagyobb IT-beruházás nélkül.

Mélyhúzás-szimuláció egy csomagtérfedél modelljén
Mélyhúzás-szimuláció egy csomagtérfedél modelljén

Szimuláció-vezérelt innovációs platform

Az Altair meggyőződése, hogy a szimulációnak nem a folyamat végén, hanem a fejlesztési folyamat minden fázisában fontos a szerepe. Ennek megfelelően az új platform átfogó megoldást kínál minden fontos területre az alábbi modulokkal:

 • Studio, Rendering: koncepcionális és formatervezés, fotorealisztikus megjelenítéssel. A Studio alkalmas organikus felületek, parametrikus testmodellek, valamint NURBS-alapú felület- és testmodellek létrehozására.
 • Structures: lineáris és nemlineáris szerkezeti analízis, erőteljes topológiai és topográfiai optimalizációval kiegészítve. Az Inspire az Altair piacvezető OptiStruct technológiáját használja a tervek generálására és vizsgálatára. A szoftverrel könnyedén hozhatunk létre a gyártástechnológiát is figyelembe vevő optimalizált rácsszerkezeteket.
 • Additive: 3D-s nyomtatási funkciók, lattice struktúrákkal is.
 • Motion: haladó kinematikai és dinamikai szimuláció.
 • Fluids: áramlástani analízis.
 • Castings: az öntészeti folyamatok és öntött alkatrészek szimulációja és optimalizálása. Az egyszerű és gyors kitöltésszimulációnak köszönhetően felfedhetők a leggyakoribb öntészeti hibák, mint például a gázzárványok, a porozitás, a hidegfolyás.
 • Injection molding: műanyag fröccsstimuláció (rövidesen).
 • Forming: képlékeny lemezalakítás egylépéses és inkrementális szimulációval. Információt kapunk a várható szakadásra, ráncosodásra és falvékonyodásra vonatkozólag is.
 • Extrusion: műanyag és fém extrudálásának szimulációja. Nyomon követhetjük a szerszámon belüli anyagáramlást és hőmérséklet-eloszlást, elvégezhetjük a kiegyensúlyozott anyagáramláshoz szükséges módosításokat, valamint felfedhetjük és elkerülhetjük a jellemző hibákat.
 • Compose, Embed, Activate: matematikai számítások és elektronikai rendszertervezés.
 • Simlab: nagy teljesítményű, automatizált pre- és posztprocesszor kiváló minőségű hálók készítéséhez és az eredmények elemzéséhez.

Automatizált hálózás SimLab segítségével
Automatizált hálózás SimLab segítségével

(forrás: S&T/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés