Rovatok    Digitális gyár    CAD/CAM/PLM

Nincs megállás az autóiparban

A Chrysler a Siemens PLM Software megoldásait választotta

A Siemens PLM Software együttműködési megállapodást kötött a Chrysler Grouppal, mely szerint a továbbiakban a Siemens technológiáját alkalmazza termékeinek tervezésére és fejlesztésére.

A Siemens PLM Software, a Siemens ipari automatizálási divíziójának tagja és a termék-életciklus kezelési (PLM) szoftverek és szolgáltatások vezető szállítója együttműködési megállapodást kötött a Chrysler, Dodge, Jeep, Ram Truck és Mopar járművek és termékek gyártójával, a Chrysler Grouppal, mely szerint a továbbiakban a Siemens technológiáját alkalmazza termékeinek tervezésére és fejlesztésére.

Az együttműködés a két cég között nem újkeletű, hiszen a Chrysler Group a Teamcenter szoftver – a Siemens PLM Software digitális életciklus kezelési megoldása – vállalati PDM rendszerként történő alkalmazását 2008-ban indította el. Ennek révén egy olyan megoldáshoz jutott az amerikai járműgyártó, amely lehetővé teszi a terméktudás egyetlen erőforráson történő tárolását, így a termékfejlesztési folyamat során bármikor, és a vállalaton belül bárhonnan elérhető. A Siemens PLM Software vezető technológiáit az autógyártók, és beszállítóik a csoportmunka megvalósítására, illetve a járművek fejlesztésére és gyártásának tervezésére alkalmazzák.

PLM-megoldások az autóiparban
PLM-megoldások az autóiparban

Ezek a megoldások széleskörű alkalmazhatóságot kínálnak a vezető autógyártók számára azáltal, hogy a teljes fejlesztési folyamaton és ellátási láncon keresztül lehetővé teszik a különböző részlegek együttműködését. A megállapodás további része, hogy a Chrysler a Teamcenter mellé bevezeti az NX szoftver alkalmazását is, amely a Siemens digitális termékfejlesztési megoldása. A NX használatával lehetővé válik a mérnöki munka hatékonyságának növelése, és segítségével létrehozható egy közös termékfejlesztési platform is.

„Ennek az eszköznek az integrációja lehetővé teszi számunkra, hogy az egyes mérnökcsoportok együtt dolgozzanak az új termékeken, amely jobb minőséget és gyorsabb piacra kerülést eredményez” – értékelte a döntést Scott Kunselman a Chrysler műszaki igazgatója. „A Chrysler döntése, mely szerint lecserélik az eddig alkalmazott megoldásokat az NX-re és a Teamcenterre, azt bizonyítja, hogy vállalatunk egy hatékony és nyitott PLM platformot nyújt az autóipar számára. A Siemens PLM Software számára nagy siker, hogy a Chrysler partnerévé válhat, és olyan megoldásokat nyújthat számára, amelyek elősegítik az innovációt és az összetett adatok egyszerűbb kezelését, amelyek napjainkban a piacon maradás elengedhetetlen feltételei.” – tette hozzá Tony Affuso a Siemens PLM Software vezérigazgatója.