hirdetés
hirdetés

Mérőműszer

Zsebben elfér a 20 MHz-es oszcilloszkóp

Az új RS Pro 2205A-20 oszcilloszkóp a funkciók teljes körét és a maximális teljesítményt nyújtja kompakt, kis költségű csomagban.

hirdetés

Az RS Components (RS) rendkívül kompakt oszcilloszkópot vezetett be, amely körülbelül útlevélméretű, vastagsága pedig mindössze 19 mm. Az új RS Pro 2205A-20 oszcilloszkóp a legkisebb az RS Pro termékcsaládban. Az eszköz, amelynek csatlakoztatása és áramellátása USB-n keresztül történik, 20 MHz-es sávszélességet nyújt, és tetszőleges hullámformák generátorát tartalmazza. E funkcióknak köszönhetően ideális választás azon mérnökök számára, akik sokat vannak úton: elég kicsi ahhoz, hogy beférjen egy laptoptáskába, ugyanakkor rendelkezik a hagyományos, munkaasztali oszcilloszkópok minden képességével és teljesítményével.

A specifikációk a következők: 200 millió minta/másodperc maximális mintavételi sebesség, akár 12 bites szofteres javítású felbontás és nagy sebességű, akár 1 millió minta/másodperc USB-adatátvitel akár 100 millió minta hosszúságú hullámforma-felvételek esetében. A bemeneti tartomány ±50 mV és ±20 V között adható meg. A kiváló jelintegritás (a kevesebb mint 150 microvolt RMS zaj és a –50 dB harmonikus torzítás mellett) analóg és digitális alkalmazások széles köre számára teszi ideálissá a készüléket. A beépített jelforrás programozható pásztázással szabványos jelgenerátorként (szinusz, négyszög, háromszög és egyéb), illetve 12 bites, 1,5 millió minta/másodperc kapacitású, teljes értékű tetszőlegeshullámforma-generátorként is képes funkcionálni.

Útlevélméretű, vastagsága pedig mindössze 19 mm (forrás: RS Components)
Útlevélméretű, vastagsága pedig mindössze 19 mm (forrás: RS Components)

Kis mérete ellenére a kétcsatornás oszcilloszkóp standard funkcióként tartalmazza az alábbiakat: FFT spektrumanalizátor, 16 ezer minta a szegmentált felvételi memóriából, matematikai csatornák, automatikus idő- és frekvenciatartománybeli mérések, színstabilitás és XY kijelző mód, maszkhatárérték-tesztelés A fejlett digitális triggerelés rendkívül stabil hullámformákat produkál pontos, egy LSB küszöbű felbontással. A soros dekódolási funkció (CAN-busz, LIN-busz, SPI, I2C, I2S, UART stb.) táblázatos és színkódolt grafikai formátumban jeleníti meg az eredményeket, amelyeket hatékonyan lehet szűrni, keresni és exportálni. A Microsoft Windows 7, 8 és 10 ingyenes szoftvere asztali számítógépen fut, és a képernyőnek megfelelően igény szerint átméretezhető. A rögzített hullámformák könnyen kinyomtathatók, és felhasználhatók jelentésekben, a fájlok megoszthatók a kollégákkal, az adatok pedig exportálhatók elemzés céljából.

(forrás: RS Components/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés