hirdetés
hirdetés

Otthon és az üzemekben is

Zöldül az energia

Néhány előremutató elemzés szerint 15 év múlva az energiafogyasztásunk 80 százaléka zöld energiából kerül előállításra. 2050-re a becsült energiafogyasztás a jelenlegi háromszorosára nő majd, amelynek az előrejelzések szerint 20 százalékát napenergia fogja biztosítani.

hirdetés

Megnyugtató azonban, hogy egyre több állami támogatási program segíti a családok és a vállalatok életét az energiatakarékosság irányába terelni.  Az innovatív és környezetbarát megoldásokban már 30 éve élen járó Daniella Villamosság felmérése szerint sokkal többen fordulnak már most az alternatív energiatakarékos, környezetbarát megoldások felé, mint korábban. A családi vállalkozásból induló nagyvállalatnál a megújuló energiafelhasználáshoz köthető termékekre 2021-ben 40%-kal nőtt a kereslet, mint az előző évben.

Bár tavaly a földgázárak rekordalacsony szinten mozogtak, 2021-re irreális mértékben elszálltak, főképp európai viszonylatban. A korábbi kutatások mind alacsony árszintet jeleztek előre a piacon. Ezután nem meglepő, hogy mindenkit váratlanul ért, hogy az árak az egekbe szöktek. A kontinens egyik legsúlyosabb gázválsága, illetve a gázellátás ingadozása és kiszámíthatatlansága miatt egyre inkább a megújuló energiák kerülnek előtérbe. Mindezeken felül az időjárás-modellezők 2021-22 telére egész Európára történelmi hideget jósolnak, tetézve a tavaly óta tartó Covid-pandémia negatív hatásait.  Jelen esetben a legfontosabb, hogy gyorsan és jól tudjunk alkalmazkodni a kialakult helyzethez, ezért is célszerű a modern hálózati és villamossági újításokra fő megoldásként tekintenünk.

„Nem kell megijedni a gázárak ingadozása és a családokra, illetve a vállalkozások működésére gyakorolt hatása miatt, hiszen ma már a technológiai újítások lehetővé teszik, hogy ezt a problémát új megoldásként értelmezhessük és elindulhassunk egy gazdaságosabb és fenntarthatóbb jövő felé.” – mondta Nagy Tamás, a Daniella Villamosság Marketing és kommunikációs vezetője.

Rendületlenül tart a napelemes rendszerek fejlesztése, így a piacon egyre modernebb, hatékonyabb és tartósabb eszközök válnak elérhetővé.

A kkv-k számára is zöldül a jövő

A Daniella Villamosság hosszú távon kíván hozzájárulni partnerei sikeréhez. Közel 3 milliárdos raktárkészlettel, valamint országos telephelyhálózattal, és stabil széleskörű beszállítókból álló kapcsolati hálóval áll a partnerek szolgálatában. Fontos számukra, hogy a lakossági vásárlók mellett az üzleti partnereiket is támogassák szakértői tanácsadással.

„A jelenlegi támogatások, megnövekedett keresleti közegben kiemelt figyelmet fordítunk viszonteladói és kivitelezői partnerkörünk szakmai támogatására és kiszolgálására, ezzel is hozzájárulva partnereink, valamint a hazai piac fejlődéséhez, zöld beruházások megvalósulásához. A lakosság mellett, már a kkv-k számára is elérhetők megújuló energia felhasználást elősegítő támogatások. 2022. február 1-15. között a makro-, kis és középvállalkozások is pályázhatnak napelemes rendszerek kiépítésére, állami segítséggel” – emeli ki Nagy Tamás.

Környezetbarát és energiahatékony megoldások ősszel is

Nem is gondolnánk, hogy a villanyszámlánk csökkentése érdekében már látványos eredmények érhetők el a lámpatestek modernizálásával is. Az intelligens világításvezérlés az energiatakarékosság mellett kényelmi szempontból is igen fontos. Mozgás, jelenlét vagy akár fényerő szabályzóval összekapcsolva, távolról is vezérelhető intelligens költséghatékony rendszert építhetünk ki a villamossági piacon vezető szerepet betöltő nagyvállalat jóvoltából.

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés