Újrahasználható törlőkendők

Vízzel mosva, nem vegytisztítva!

Egyszerűen és hatékonyan óvja a környezetet és az erőforrásokat a MEWA, mégis maximális tisztasági eredményt ér el.

hirdetés

MEWA újrahasználható törlőkendőkre épülő teljes körű szolgáltatási rendszere már több ezer ügyfélnél került bevezetésre, és világszerte több mint két és fél millió elégedett felhasználót mondhat magáénak. Nem véletlenül, ugyanis ezt használva sohasem kell többé a törlőkendők beszerzésével vagy ártalmatlanításával bajlódni, hiszen a többször mosható és újrahasználható törlőkendő útja nem az üzemek szemetesében ér véget használat után. A textilmenedzsmentre szakosodott vállalat igény és felhasználási cél szerint pontosan olyan mennyiségű és minőségű frissen mosott törlőkendőt bocsát az ügyfelek rendelkezésére, amilyenre a vállalatnak szüksége van, hogy az eszközöket, a gépeket és a berendezéseket szakszerűen tisztán tudja tartani. Mindezt előre egyeztetett időpontban teszi: a kiszállítással egy időben a szennyezett törlőkendőket is elszállítja saját üzemébe, ahol azokat a legmodernebb berendezésekkel, környezetkímélő módon kimossa.

A kendők tisztaságát és frissességét víz felhasználásával érik el, azaz környezetbarát módon: a törlőkendőket kimossák, nem pedig kitisztítják. Ezzel ellentétben mások a vegytisztítás során nem vizet, hanem oldószereket használnak.

Környezetkímélő eljárásokra építenek (forrás: MEWA)
Környezetkímélő eljárásokra építenek (forrás: MEWA)

Bármilyen textilanyagról legyen szó, az milliónyi szálacskából áll össze, amelyek elnyelik a szennyeződéseket, eltávolításuk nem is olyan egyszerű feladat. Ezért nem elég a felületi tisztítás, hatékony megoldásra volt szükség, amelyet a MEWA fejlesztett ki. A nagy hagyományokkal bíró vállalat innovatív mosási technológiája gondoskodik a maximális tisztaságról minimális víz-, mosószer- és energiafelhasználás mellett. A használt vizet többször is felhasználják, a mosásnál és a szárításnál keletkező hőt pedig több lépcsőben visszanyerik és hasznosítják. A hagyományos mosási eljárásokkal szemben mintegy ötven százalékkal kevesebb vizet használnak fel a különleges mosási és öblítési újrahasznosító rendszer révén.

A szövetekből kimosott szennyezőanyagok (mint például az olaj vagy a zsír) nagy részét elégetik, azaz termikusan felhasználják, majd ezzel fedezik a textíliák mosási és szárítási folyamataihoz szükséges energia 80 százalékát. Mindez csökkenti a primerenergia-felhasználást, hatékonyan óvja a környezetet és az erőforrásokat maximális tisztasági eredmény mellett.

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés