Megmunkálás

Világújdonság az esztergálásban

A szeptemberi EMO-n debütált DMG MORI CTX 2500|700 új szintet jelent az univerzális esztergálásban. Két világ előnyeit egyesítve precíz, nagy teljesítményű és stabil megmunkálást tesz lehetővé.

hirdetés

A merev szerszámgépágyat és a stabil vezetékrendszert a számtalanszor bizonyított NLX 2500|700-as szerszámgépből, a VDI revolverfejet és a Siemens 840D solutionline vezérlést pedig a CTX beta 800-ból vették át. A kimagaslóan felhasználóbarát és intelligens appalapú vezérlő- és kezelőfelület, a Celos az ergonomikus dizájnhoz hasonlóan megjelenik a CTX 2500|700-ban, és a felhasználó igényei szerint kialakított automatizálási megoldásokkal válik teljessé.

A robusztus és merev kialakításával a most bemutatott központ tökéletes alapot jelent a problémás megmunkálásokhoz, kiváló felületi minőség elérése mellett. A szerszámgép tervezését véges elemes szimuláció (VEM) segítette. Az erős vezetékek minden tengely mentén dinamikus merevséget garantálnak – a gyorsjárati sebesség így elérheti a 30 méter/percet –, valamint jó rezgéscsillapító képességgel bírnak. A minőségi golyósorsók, valamint az orsómotorok négyes csapágyazása 50 százalékkal nagyobb merevséget eredményez a korábbi modellhez képest.

25 év sikerfejlesztése

A Gildemeisternél az elmúlt negyedszázadban ebben a kategóriában gyártott legstabilabb és legnagyobb teljesítményre képes szerszámgéppel először nyílik lehetőség akár 12 mm-es hornyok marására vagy 80 mm átmérőjű fúrásra, megfelelő folyamatstabilitás mellett.

Egyesíti a stabilitást, a teljesítményt és a precizitást (forrás: DMG Mori)
Egyesíti a stabilitást, a teljesítményt és a precizitást (forrás: DMG Mori)

A DMG Mori a CTX 2500|700 merevségét kombinálta a nagymértékű hőstabilitással. A spirális olajcsatornák körülölelik a főorsót, ezzel csökkentve a hőmérséklet-emelkedés mértékét. A keringtetett hűtőfolyadék szintén nagy szerepet játszik a hőstabilitásban: segíti az öntvények hőteher-mentesítését, ezzel a pontatlanságokat 2,0 µm-ig csökkenti.

A teljesítmény tekintetében a CTX 2500|700 a turnMaster főorsójának köszönhetően szintén kiemelkedik. A 10"-os modell 4000 fordulat/perces fordulatszámra, 26 kW-os teljesítményre és 525 Nm-es nyomaték leadására, míg az opcionálisan választható 12"-os modell 3500-as fordulatszámra, 30 kW leadott teljesítményre és 1194 Nm-es nyomatékra képes.

A legkülönfélébb megmunkálásokhoz

366 mm-es esztergálható átmérővel és 705 mm-es munkadarabhosszal az esztergálóközpont széles körű lehetőséget biztosít a különböző megmunkálásokhoz. A tokmányméret a standard modell esetén 250 mm széles, áteresztése pedig 76 mm. A mozgástartomány 260 mm×100 mm×795 mm x,y, z irányban. A CTX 2500|700 ergonomikus kialakítása a munkateret könnyen hozzáférhetővé teszi, így lehetőség van a nehéz munkadarabok daruzással történő berakodására is.

A csúszóvezetékek a maximális stabilitást szolgálják
A csúszóvezetékek a maximális stabilitást szolgálják

A szerszámgép hardvereinek felhasználóbarát kialakítása mellett a vezérlés is ergonomikus, könnyen kezelhető rendszer. Az Ergoline vezérlő 21,5"-os érintőképernyővel és Celos Siemens ShopTurn 3G vezérléssel dolgozik. A Celos IoT-platformként is szolgál, amellyel egy egész vállalatot átszövő hálózat részévé teheti a szerszámgépeket.

A DMG Mori rugalmas kapcsolódási lehetőséget kínál számos automatizálási megoldáshoz a CTX 2500 esetén. Ráadásul az integrált szerszámcserélő, a rúdadagoló és a Robo2Go használatának lehetősége mellett a GC-állványos rakodómegoldások is használhatók, amelyek már ismertek az NLX-szériából.

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés