hirdetés
hirdetés

Automatizálás

Vezeték nélküli szenzorok csatlakoztatása

Az új WIS 2 (Wireless Inductive System 2) rendszerrel a Pepperl+Fuchs ideális megoldást hozott létre ahhoz, hogy egy nagyobb teljesítményű és megnövelt adatátviteli hatósugarú rendszerrel egészítse ki a mozgó gépelemeken elhelyezett szenzorok vezeték nélküli kapcsolódási technikájára kifejlesztett portfólióját.

hirdetés

Mitől innovatív a termék?

Alapadatok
  • Innováció neve: Wireless Inductive System 2
  • Alkalmazási terület: Mozgó gépelemek
  • Cégnév: Pepperl+Fuchs Kft.
  • Web: www.pepperl-fuchs.com

A WIS 2 egyaránt felhasználható jelátvitelre és a szekunder oldalon csatlakoztatott érzékelők áramellátására, feleslegessé téve a kopásnak kitett úszókábelek és csúszógyűrűk használatát. A már évek óta elérhető WIS 1 1,5 W névleges teljesítményéhez és 0–5 mm átviteli távolságához képest a WIS 2 névleges teljesítménye 12 W, átviteli távolsága pedig 0–7 mm. A nyolccsatornás modell mellett a legfeljebb két szenzort tartalmazó kisebb alkalmazások számára egy egyszerűsített kétcsatornás verzió is elérhető.

Mi az innováció előnye, mely területeken alkalmazható?

Minden modell – a kettő- vagy nyolccsatornás verziótól függetlenül – primer és szekunder adót használ. Az M30-as méretű, hengeres kialakítású műszereket alapkivitelben 30 cm hosszúságú vezetékekkel és M12-es csatlakozókkal szerelték fel. Mivel az adók nem alkotnak párokat, a szekunder adók szabadon felcserélhetők. Ennek eredményeként például tetszőleges számú szerszámtartó kommunikálhat könnyedén ugyanazon rendszeren keresztül. Induktív, kapacitív, optikai vagy ultrahangos modellek érhetők el bináris kapcsolási kimenettel és szabványos háromvezetékes technológiával. Míg a kétcsatornás verzió egy helytakarékos Y elosztót tartalmaz, addig a nyolccsatornás rendszerhez egy IP67-es védettségi besorolású, nyolcpólusú csatlakozódoboz tartozik, amely az adótól akár 20 méterre is telepíthető. A Pepperl+Fuchs minden alkalmazás számára kábelhosszok és csatlakozók széles választékát kínálja.

A WIS 2 tipikus alkalmazási területei lehetnek a forgóasztalok, a prések, a szerszámcserélők, illetve a munkadarabtartókon, a forgó szerszámokon, a robotmegfogókon és a hasonló eszközökön végzett objektumfelismerés.

A WIS 2 egyaránt felhasználható jelátvitelre és a szekunder oldalon csatlakoztatott érzékelők áramellátására (forrás: Pepperl+Fuchs)
A WIS 2 egyaránt felhasználható jelátvitelre és a szekunder oldalon csatlakoztatott érzékelők áramellátására (forrás: Pepperl+Fuchs)

Csapat vagy cég rövid bemutatása

Kockázatvállalás, úttörő szellem és a saját leleményességükbe vetett hit – ezek birtokában nyitotta meg Walter Pepperl és Ludwig Fuchs 1945-ben Mannheimben rádiójavító műhelyét. Innovációs képességeiket néhány évvel később az általuk feltalált közelítéskapcsoló is bizonyította. Így indult útjára az innovatív automatizálási technológiák és eljárások által kikövezett sikertörténet. Napjainkban a hangsúly az ügyfelek egyedi igényeinek kiszolgálása felé tolódott el. A villamos robbanásvédelem úttörő cégeként és a hatékony érzékelők egyik vezető fejlesztőjeként legfontosabb célkitűzése a legmodernebb technológiák és az átfogó szolgáltatások kombinálása az ügyfelek folyamatainak és alkalmazásainak optimalizálása érdekében. 

(Az innováció a Top 30 Innováció 2016 című kiadványunkban jelent meg.)

(forrás: Pepperl+Fuchs/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
Cikk[205097] galéria
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés