Gépelemek

Vezérlők biztonságos vezetése

A Guidefast Control gyorsan összeszerelhető, helytakarékos energialánc-rendszer lehetővé teszi a vezérlőkábelek megbízható vezetését például a beltéri daruk manuális vezérléséhez.

hirdetés

Egyre több vállalat tér át daruinál az energialáncokkal megvalósított modern kábelvezetésre. Az új Guidefast Control energialánc-rendszer formájában az Igus olyan új energiaellátó rendszert fejlesztett ki, amely a beltéri daruk irányító konzolját is vezeti. A gyorsan és egyszerűen összeszerelhető Guidefast Control kevés helyet igényel az összeszereléshez, és a mozgatókábelek legszélesebb választékának köszönhetően képes alkalmazkodni a legváltozatosabb körülményekhez is.

Teret nyer beltéren is

Miközben az energialánc-rendszerek egyre inkább standard energiaellátási megoldássá válnak a kikötői darukban, használatuk fokozatosan teret nyer a beltéri anyagmozgatás gyakran alkalmazott berendezéseiben is. Az egyszerű lógó kábelekkel összehasonlítva egyértelműek az e-láncok előnyei: az energialánc-rendszer védi a belsejében található kábeleket, azok nem nyomódnak össze, így ezáltal a vezetésük mozgás közben is biztonságos. Ez a helyzet a beltéri daruk manuális vezérlőjével is, ahol az új Guidefast Control energiavezető lánc biztonságosan továbbítja a jeleket a vezérlőkábelen keresztül. Az energialáncot, a kábelt és a menesztőkart egy vályú vezeti megbízhatón akkor is, ha rövid ideig kiugróan nagy húzási terhelés lép fel.

Gyorsan felszerelhető és a biztonságosan vezeti a vezérlőkonzolt (forrás: Igus)
Gyorsan felszerelhető és a biztonságosan vezeti a vezérlőkonzolt (forrás: Igus)

A Guidefast Control gyorsan és egyszerűen felszerelhető: első lépésként helytakarékossági célból a vezetővályút a darupálya oldalára kell rögzíteni. A konzolokat nem szükséges összehegeszteni. Ezt követően be kell akasztani a tartóba, és össze kell csavarozni, amivel megtakarítható a további szerelési idő. A kenés- és karbantartásmentes Xiros műanyagból készült golyóscsapágyaknak köszönhetően működésbe helyezés után a menesztőkar az emelőszerkezet helyzetétől függetlenül könnyen mozgatható, és pozicionálható a vezérlővel a darupálya teljes hosszában.

Megfelelő kábel minden mozgáshoz

A teljes Igus Guidefast Control rendszer független a daru gyártójától, ezért minden daruszerkezettel vagy kezelőegységgel használható, bel- és kültéren egyaránt. A kábelek kiválasztása során a felhasználó a megfelelőt az 1244 katalogizált Chainflex kábel közül választhatja ki, amelyeket kifejezetten energialáncokban történő mozgásra terveztek. Az új csúcskategóriás, halogénmentes TPE anyagból készült külső borítású kábeleknek köszönhetően a belső daruk megbízható működése kritikus körülmények, nagyon hosszú útszakaszok vagy akár például a mélyhűtős tárolókban fellépő –35 °C-os rendkívül alacsony hőmérséklet mellett is biztosított, a legkisebb hajlítási sugarak esetében is.

A gyártó minden kábelre 36 hónap élettartamot garantál. Ez természetesen csak úgy lehetséges, ha azokat az Igus tesztlaborjában folyamatosan szigorú vizsgálatoknak vetik alá. A tesztek során szerzett eredmények birtokában megbízhatóan előre jelezhető a termék élettartama, az alkalmazás hőmérséklet-tartománya és a hajlítási sugár, amely mellett a kábel még biztonságosan használható.

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés