hirdetés
hirdetés

Automatizálás

Vezérlőhardver IoT-alkalmazásokhoz

Az IndraControl FM intelligens, vezérlőszekrény nélküli vezérlést testesít meg az ipar 4.0-ra előkészítve.

hirdetés

Mitől innovatív a termék?

Alapadatok
  • Innováció neve: IndraControl FM
    intelligens vezérlés
  • Alkalmazási terület: Ipar 4.0
  • Cégnév: Bosch Rexroth Kft.
  • Web: www.boschrexroth.hu

A kompakt IndraControl FM vezérlőhardver egyesíti a PLC-, az I/O- és az Open Core interfészt az ipar 4.0 kompatibilis alkalmazások számára. Az IoT-szolgáltatások nyílt integrációja az SOA-alapú ipar 4.0 architektúrákban teljeskörűen megvalósítható. Az IndraControl FM-mel kiegészített IoT-alkalmazásokat PLC-programozástól függetlenül és párhuzamosan is lehet használni, mindezt egy bővítőkártya segítségével a szabadon programozható Linux operációs rendszernek és az integrált webszervernek köszönhetően. Rendelkezik olyan konfigurációkkal, amelyek elősegítik a modellalapú és 3D-szimulációs gépgyártást. A felhasználók például bármilyen nyelven is programozzanak (például Java vagy C++), a vezérlőegységnek köszönhetően ezek a programok egyszerűen integrálhatók a felhasználóbarát architektúrákba. Az opcionálisan beágyazott Linux-bővítőkártya segítségével elérhető az EtherNet, valamint SD cserélhető kártya, USB-port vagy egy opcionális WLAN-kapcsolat. Az Open Core Interface-szel kiegészítve PLC-programozás elkerülésével is hozzáférés biztosítható a PC-n futó programnak a fizikai eszközökhöz.

Mi az innováció előnye, mely területeken alkalmazható?

Ipar 4.0 csatlakozásra kész, azaz rugalmasan és gyorsan beköthető, könnyebben lehet az IT-világgal csatlakoztatni az extra beágyazott számítógépnek köszönhetően. Vezérlőszekrény nélküli, IP65-ös védettségi osztályú, ezért a gép oldalára is szerelhető, amivel hely takarítható meg. Karbantartásmentes, mivel nincsenek benne cserélendő alkatrészek (például ventilátor) és elemek. Az Open Core Interface-nek köszönhetően könnyen integrálható a már meglévő magasabb szintű rendszerekbe. A számos integrált I/O-modul révén könnyebben csatlakoztathatók az érzékelők, a távadók és az aktuátorok.

Kompakt IndraControl FM vezérlőhardver (forrás: Bosch Rexroth)
Kompakt IndraControl FM vezérlőhardver (forrás: Bosch Rexroth)

Csapat vagy cég rövid bemutatása

A Bosch Rexroth hajtás- és vezérléstechnikája minden gépet és berendezést megmozgat. A vállalat világszintű alkalmazástechnikai tapasztalatát a mobil alkalmazások, a gépipari alkalmazások és tervezés, valamint a gyártásautomatizálás piaci szegmenseiben egyesíti, hogy innovatív komponenseket, méretre szabott rendszermegoldásokat és szolgáltatásokat fejleszthessen. Egy kézből kínál megoldásokat a hidraulika, az elektromos hajtások és vezérlések, a lineáris mozgatás- és szereléstechnika területein. A Bosch Rexroth a 60-as évek óta van jelen Magyarországon, végül számos fúziót és összeolvadást követően 2001-től Bosch Rexroth Hajtás- és Vezérléstechnika Kft. néven folytatja tevékenységét, amelynek fő pillérei közé tartozik az ipari és a mobil hidraulika, a lineáris mozgatás- és szereléstechnika, a villamos hajtások és vezérlések területén elemek értékesítése, a hidraulikus és automatizálási rendszerek gyártása, a tápegységgyártás, a szerviztevékenység és egy oktatóközpont működtetése.

(Az innováció a Top 30 Innováció 2016 című kiadványunkban jelent meg.)

(forrás: Bosch Rexroth/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés