hirdetés
hirdetés

Beruházás

Vállalkozói inkubátorház Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében

Több mint 661 millió forintos beruházással épült vállalkozói inkubátorház a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nagykállóban, a száz százalékban európai uniós forrásból megvalósult fejlesztést szerdán adták át a Nyíregyháza mellett fekvő kisvárosban.

hirdetés

Az eseményen Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára arról beszélt, hogy a koronavírus-járvány alatt felépített épület a jövőt szimbolizálja, hiszen a vírus időszakában nemcsak a munkahelyek megmentésével és megőrzésével, hanem a járvány utáni gazdasági időszakra való felkészüléssel is foglalkozni kell.

A város önkormányzata több mint 661 millió forint támogatást kapott arra, hogy a helyi kis- és középvállalkozásoknak megfelelő infrastruktúrát biztosítson, és elvégezze az ehhez szükséges ingatlanberuházást. Schanda Tamás szavai szerint ebbe a fejlesztésbe az önkormányzat a 2200 négyzetméteres, saját tulajdonú telek biztosításával tette bele a saját részét, így készülhetett el a csaknem 1400 négyzetméteres csarnokterület és a hozzá kapcsolódó mintegy 200 négyzetméteres irodarész, valamint az épületeket kiszolgáló parkolók és kerékpártárolók.

A nagykállói ipari parkban elkészült inkubátorház
A nagykállói ipari parkban elkészült inkubátorház

A nagykállóihoz hasonló iparterület-fejlesztés Nyírbátorban és Nyírbogáton valósul meg, 1,5 milliárd, illetve 350 millió forint értékben. Horváth Tibor, Nagykálló független polgármestere elmondta, az inkubátorház építésére elnyert pályázat tartalmazta az öt üzemcsarnok és három iroda kialakítását, illetve vásároltak egy multifunkciós rakodógépet és térkőgyártó gépet.

(forrás: MTI)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés