hirdetés
hirdetés

Vállalatirányítás

Üzleti intelligencia, a vállalat szeme

Egy felmérés szerint épp a gyártó cégeknél használják a legkisebb mértékben az üzleti és a mesterségesintelligencia-alkalmazásokat, pedig amivel valóban és olcsóbban növelhető a hatékonyság, az maga a szoftver.

hirdetés

Az ipar 4.0 sokak szemében pusztán a robotokban merül ki, mondván, a gyártási hatékonyságban messze felülmúlják az emberi munkaerőt. A mérvadó Bloomberg magazin szerzője, Rafaela Lindeberg szerint azonban nemhogy korreláció mutatkozna a termelékenység hatékonysága és a robotok száma között, épp ellenkezőleg, 20 évvel ezelőtt jelentősen nagyobb volt a produktivitás az USA gyáraiban, pedig a robotok száma időközben meghétszereződött.

A Dyntell álláspontja, hogy az ipar 4.0 nem a robotok, hanem az intelligens üzleti rendszerek alkalmazását jelenti elsősorban. Ahhoz, hogy átlássuk, miben áll egy BI- (business intelligence) rendszer produktivitása, bontsuk is le mindjárt négy szintre a munkáját:

1) Ügyviteli rendszerünkben folyamatosan számtalan adat gyűlik különféle vállalati területekről, többek között pénzügyről, gyártásról, gyártó üzem(ek) munkájáról, mindezek pedig egyesíthetők egy közös elemzőrendszerben.

2) Az adatgyűjtést követi az adatok elemzése részletes, a vezetők számára dedikált kimutatásokkal. A változásokra való gyors reakciónak előfeltétele, ha egy menedzser minden reggel látja a legfontosabb mutatószámokat és a tervtől való eltéréseket.

Az intelligens üzleti rendszerek elsődlegesek az ipar 4.0-ban (forrás: Dyntell)
Az intelligens üzleti rendszerek elsődlegesek az ipar 4.0-ban (forrás: Dyntell)

3) Beállítjuk azokat a határértékeket, amelyek túllépésekor a szoftver azonnal figyelmezteti a megfelelő jogosultságú személyt. Ez a funkció képes teljes kontrollt és a beavatkozás azonnali lehetőségét adni a vezető kezébe.

4) Megtanítva az adatok mintázatát a gépi tanuló algoritmusoknak, képesek leszünk előre jelezni a várható rendelési mennyiséget, az alapanyagár-változásokat, vagy épp javaslatot teszünk arra, hogy mikor váltsa át pénzügyesünk az eurót forintra.

Az ügyviteli rendszer, így a Dyntell Bi azonnali diagnózist ad, amelyben a vezető valós időben látja az adatokat, platformtól függetlenül. Finomhangolt döntéstámogató rendszer, amelynek révén azonnal lekérhetők egyes adatok és mérések gyártógépeinkről.

Időzíthető gyártás: grafikus gyártástervezés

Valamennyi gyártó cég életében eljön az az állomás, amikor már a humán erő, a termelőgépek és a logisztika hármasának optimális működése korántsem annyira átlátható, megnehezítve a munka szervezését, a költségkalkulációt és a veszteségszámítást, végső soron pedig a megrendelések teljesítését. A grafikus termeléstervezés korántsem új technológia, mégsem nyert még kellő teret hazánkban, épp ezért nem kisebb célt tűztek ki a Dyntell ERP saját fejlesztésű modullal, mint a gyártás időzíthetővé tételét. Egy vállalatirányítási rendszerrel karöltve ugyanis folyamatos rugalmasságot érhetünk el, gyakorlatilag bárhol, bármikor átrendezhető a gyártási terv egy jól követhető grafikus panelen. Nem elhanyagolható, hogy az efféle rendszerekkel géptől függetlenül lekövethető egy konkrét időszakban a meghatározott műveletek összes ideje is, ezáltal a lehető legjobban tervezhető a munkaerő-kapacitásunk.

Grafikus termeléstervezéssel a gyártás időzíthetővé tehető
Grafikus termeléstervezéssel a gyártás időzíthetővé tehető

Fényvezérelt raktározás, bioautomatizmus

Ha pedig kapacitástervezés, vegyük elő a legsziszifuszibb munkafolyamatok egyikét. A raktározás egyik legnagyobb kihívása, hogy az egyes rendelések szapora kigyűjtéséhez jobb esetben is többéves termékismerettel vagy raktári tapasztalattal kell bírnia operátorunknak. És most képzeljünk el egy olyan ideális világot, ahol a raktári polcok megmutatják, honnan és hány darabot kell levenni a termékből az adott rendelés teljesítéséhez, ahol egy aznap kezdett új munkatárs is azonnal megállja a helyét. Ezt kínálja a fényvezérelt technológia a pick to light, avagy a PickBack rendszer révén. Pusztán azzal, hogy nem kell keresgélni, hol a termék, nem kell olvasgatni, hány darabot kell levenni a polcról, a raktárosok munkaidejének közel 60%-a szabadul fel, miközben ugyanúgy összegyűjti a megjelölt termékeket. Ebben áll a bioautomatizmus.

A működés alapja, hogy minden rendeléshez, pikklistához társul egy szín. Az operátor, akinek az a feladata, hogy az adott rendelést összeszedje, kap egy aktuális színt, és az adott színnel jelzett rakhelyekről kell a megfelelő mennyiségeket kiválogatnia. Amint levette a terméket, megnyomja az OK-gombot, visszajelezve ezzel a vállalatirányítási vagy a raktárrendszernek a levétel megtörténtét.

Fényvezérelt raktározás PickBack rendszerrel
Fényvezérelt raktározás PickBack rendszerrel

Egyszerre több operátor is dolgozhat azonos rendelésen, sőt akár több rendelést is szedhetnek egy időben, hisz minden rendelés egyedi színnel jelölt, így nem keverhetők össze. A módszer bevételezésnél és kiadásnál egyaránt használható.

A rendszer a legrövidebb útvonal funkcióval kiszámolja, hogy a rendelésen lévő termékeket az operátornak milyen sorrendben kell összeszednie ahhoz, hogy a lehető legrövidebb utat járja be a raktárban. A leltárfunkcióval a leltározás is szinte gombnyomásra történik.

Szenzorok a gyártásban

A vevői elégedettség egyik legfontosabb alappillére a szállítási határidő tartása, ami napjainkban egyre inkább sérül a munkaerőhiány miatt. Vagy egy alapanyagra kell várni, vagy nincs elég ember ahhoz, hogy minden gép üzemeljen, de sokszor nem tervezett karbantartások miatt állnak a gépek. Megoldásként többnyire a gyártógépek szenzorokkal történő felszerelése javasolható, hiszen a mért adatokkal összevetve az ERP-rendszer egyéb információit, hatékonyan menedzselhető a gyártás. Meghatározhatjuk például selejtgyártásunk okát, ha a fröccsöntő gépen az egy időintervallumban gyártott jó és rossz termékek darabszáma mellett látható a maghőmérséklet is. Vagy lássuk el rezgésszenzorokkal lézervágó gépeinket, majd vegyük ezek értékeihez – egymáshoz viszonyítva a lejelentett jó és rossz darabszámokat – ERP-rendszerünkből a lézert követő sorjázási műveletet, így a szenzorok által mért, valamint az ERP-rendszerben tárolt információkból együttesen visszajelzést kaphatunk a selejtek okairól, és még időben tudunk beavatkozni.

Nos, ennyit tesz a szoftver.

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
Cikk[230441] galéria
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés