hirdetés
hirdetés

Kiállítás

Üveg által világosan

Formabontó megoldásokkal, iparági újításokkal, elméleti bemutatókkal és előadásokkal, jövőbe látó kiállításokkal várja a látogatókat idén szeptemberben a Glasstec Nemzetközi Üvegipari Szakkiállítás. 

hirdetés

Rekordszámú látogatót várnak düsseldorfi kiállítócsarnokaikba idén szeptember 20-a és 23-a között a Glasstec Nemzetközi Üvegipari Szakkiállítás szervezői. A kétévente megrendezett eseményen legutóbb, 2014-ben több mint 1200 kiállító  igyekezett a látogatók kedvében járni. Miközben a kiállítók több mint kétharmada Németországból érkezett, a látogatók körében épp fordított volt az arány: a jegyet vásárló mintegy 43 ezer érdeklődő közel 70 százaléka külföldről látogatott Düsseldorfba Európa legnagyobb üvegipari fiesztájára. A Glasstec Nemzetközi Üvegipari Szakkiállítás ezzel nemcsak a szakmai közönségnek szóló, hanem Németország idegenforgalmát is jelentősen befolyásoló rendezvénnyé avanzsált – méltatta a szakvásár jelentőségét annak Bécsben rendezett sajtótájékoztatóján Birgit Horn, a Glasstec igazgatója.

A 2014-es vásár
A 2014-es vásár

Az idei szakkiállítás – saját hagyományaihoz híven – nem megy el egyetlen aktuális iparági trend mellett sem. A kiállítók kiemelt figyelmet fordítanak annak ismertetésére, miként lehet javítani az üveggyártási folyamatok költséghatékonyságát, hogyan lehet csökkenteni a légszennyező anyagok kibocsátását, miként lehet növelni az iparágon belül a zöld technológiák terjedését. Reflektorfényben lesznek a negyedik ipari forradalom üvegiparra vonatkoztatott innovatív megoldásai. A látogatók megismerkedhetnek az úgynevezett vékonyüveg-gyártás legfontosabb kihívásaival, legújabb technológiai újításaival. Nem kell üres kézzel távozniuk azoknak sem, akik az intelligens üvegek, különféle (érintő)kijelzők és okos üvegek, illetve a csomagolóanyagként használatos, vagy épp szuperkönnyű üvegek kapcsán kíváncsiak a legfrisebb iparági trendekre.

Noha a szakkiállítás elsősorban az üveggyártók és a termékeiket különféle formában felhasználó iparágak, egyebek mellett az építészet, valamint a napenergia-ipar képviselőinek, illetve az üveggyártó kisiparosoknak szól, a nagyszabású rendezvény szervezői mindent elkövetnek, hogy az érdeklődők köre ne korlátozódjon az üvegipar szegmenseinek képviselőire.

A laikus érdeklődők számára a szakvásár egyik legvonzóbb programcsomagja a kiállítócsarnokokban a szakvásár időtartama alatt rendezett három nemzetközi konferencia. A Darmstadti és a Drezdai Műszaki Egyetem előadói az üvegszerkezet-kialakítás legfrissebb újdonságairól, aktuális nehézségeiről adnak számot. A Stuttgarti Egyetem szervezésében a 21. század építészeti kihívásairól tájékozódhatnak a résztvevők. Az üvegfelhasználás építészeti jövőjéről szóló szekció részeként, látványos bemutatók keretében, 2500 négyzetméteres kiállítótérben demonstrálják a kísérleti alkalmazásokat. A harmadik konferencia látogatói az üvegfelhasználás legújabb formáiról és a funkcionális üvegek jelenéről és jövőjéről hallgathatnak – a jövőbe mutató, futurisztikus megoldások bemutatását sem nélkülöző – előadásokat.

GyártásTrend
a szerző cikkei

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés