hirdetés
hirdetés

ARKit

Úttörő alkalmazást készít az Apple az IKEA-val

A jövőben a vásárlók akár kiterjesztett valóságon keresztül is ellenőrizhetik, hogy a lakberendezési társaság egyes modelljei beilleszthetők-e a kijelölt környezetükbe.

hirdetés

Az Apple új ARKit platformja számos, kiterjesztett valósággal (AR) operáló játékot és applikációt elhozhat a felhasználók iPhone-jára. Ezek közül is legalább egy végre lehetőséget nyújthat a vevőknek, hogy kiderítsék, mennyire illeszkedik az áhított IKEA-bútor a kiszemelt pozíciójához

Tim Cook, az Apple vezérigazgatója már a cég Worldwide Developers Conference (WWDC) nevű konferenciáján potenciális AR partnerként hozta szóba a svéd lakberendezési óriást. Ezt követően egy közelmúltban megjelent interjúban Cook elárulta, hogy az Apple és az IKEA között már folytatódnak bizonyos beszélgetések egy olyan alkalmazásról, amely a skandináviai eredetű monstrum háromdimenziós modelljeit egy iOS eszköz képernyőjére varázsolná. A program a vásárláskor tapasztalt találgatás okozta nyomasztó tehertől szabadíthatná meg részben a vevőket.

A Digital.di nevű svéd internetes technológiai újságnak adott interjújában Michael Valdsgaard, az IKEA digitális átalakításért felelős menedzsere némi betekintést engedett a program megalkotásának folyamatába. Elmondása szerint ez a szoftver az első olyan kiterjesztett valóságra építő alkalmazás, amely megkönnyíti a megbízható vásárlási döntések meghozatalát. A jövőben az IKEA termékek már a forgalomba hozataluk pillanatában megjelennek majd az applikációban.

Az alkalmazás koncepciója egyszerű. Csak a szoba azon részére kell irányítanunk a telefont, ahová a bútort el akarjuk helyezni, és a képernyőn, a kiterjesztett valóság segítségével ellenőrizhetjük, hogy életképes-e az elgondolásunk.

Az elején a programban 500-600 termék lesz kompatibilis a programmal, amely ha jól megy, még ebben az évben az iOS 11-gyel együtt napvilágot láthat. Bár a szoftver komoly potenciállal rendelkezhet az e-kereskedelemben, Valdsgaard közölte, hogy az IKEA továbbra sem szakít majd az óriási raktárakra építő rendszerével. Nem számít rá, hogy belátható időn belül a vásárlási opció is felbukkan majd az applikációban.

A kép csupán illusztráció (123rf)

Zamaróczy Ádám
a szerző cikkei

(forrás: Mashable)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés