hirdetés
hirdetés

Utólag is megnézheti a MAJOSZ-konferenciát

A hagyományokhoz híven a járműipari szakértők a ZalaZONE tesztpályán gyűltek össze 2021. október 7-én a MAJOSZ Járműipari Konferencián, ahol megvitatták a trendeket, az ipar 4.0 folyamatok irányait és a járműipari jövőjét érintő kérdéseket.

hirdetés

A hibrid konferenciát online is nyomon lehetett követni, hozzászólásra és egymással való chatelésre is volt lehetősége a résztvevőknek a rendezvényoldalon, sőt a résztvevőknek az oldalra belépve visszanézhetőek az előadások és elérhetőek az előadók prezentációi is, ha lemaradt, de érdekelné, utólag is van lehetőség online jegy vásárlásra és az előadások megtekintésére

A konferencia tervezett programpontja volt a Magyar Járműalkatrészgyártók Országos Szövetsége és a HUMDA közötti együttműködési megállapodás aláírása is, ami végül egy későbbi időpontban valósul
meg. A MAJOSZ a korábbi években együttműködési megállapodást írt alá az ITM-mel, a ZalaZONE-nal és az IFKA-val.

A nyitóelőadásban a magyar gazdaság és járműipar helyzete és kilátásairól beszél az ITM Iparági stratégiákért és szabályozásért felelős helyettes államtitkára, dr. Nagy Ádám. Három fő témaköre volt a hazai ipar helyzete, kihívásai, a hazai iparpolitikai célok és az ágazati stratégiák.

A következő előadásban Németh Olivér, az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. gazdaságfejlesztési igazgatója a Magyar Multi Programba nyújtott betekintést. Bemutatta a program célját és jellemzőit, illetve végigvezette a hallgatókat, hogyan lehet erre sikeresen pályázni.

Dr. Kaderják Péter az Innovációs és Technológiai Minisztérium Zöldgazdaság fejlesztési miniszteri főtanácsadója, valamint a Zéró Karbon Központ vezetője. A hazai akkumulátoripar kilátásai című előadásakor beszélt az akkumlátoripar fejlődéséről, és bemutatta a Nemzeti Akkumulátor Stratégiát.

Okos gyár témakörben beszélt Rehák Bálint, a Bosch Rexroth Kft Ipar 4.0-ért felelős vezetője, aki küldetésének tekinti az ipar 4.0-ban rejlő lehetőségek megismerését a hazai vállalatokkal.

Ipari digitalizáció fejlődése című előadást Posta Attila, a QUANTIC Hungary Kft ügyvezetője tartotta. Halhattunk többek közt az adatfelhasználás fejlődéséről, az ERP és MES rendszerekről, integrációs kérdésekről, trendekről.

Egy rövid kávészünet után A járműipari szereplők digitális átalakulása című előadás Essősy Ákostól, a Mapi Csoport üzletfejlesztési igazgatójától. Az előadása alapját a MAJOSZ, MAPI és a Pannon Egyetem közös GINOP projektjében elvégzett járműipari digitalizációs kutatás képezi.

Ezt követte a vállalati digitalizáció kezdődjön a munkavállalók szintjén című előadás Barathi Tamás előadásában a Blue Colibri ügyvezetőjétől. A Colibri HR Solutions, a Zyntern.com és Blue Colibri APP –HR Tech startupok alapítójaként közel 10 éve foglalkozik employer branding, toborzás támogatás, vállalati belső kommunikáció és online képzés területekkel.

Egyúttal bemutatásra került a MAJOSZ applikáció, amely főként azzal a céllal jött létre, hogy a tagvállalatok közötti kommunikációt segítse és lehetővé tegye a fontos információkhoz, hírekhez való gyors hozzájutást.

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés