hirdetés
hirdetés

Automatizálás

Út az intelligens OT/IT hálózat felé

A The Connected Enterprise esetében az IT és az OT robusztus, biztonságos és kollaboratív architektúrát hoz létre, amely az adatokat feltárja, értelmezi, és olyan információvá alakítja, amelynek alapján cselekedni lehet.

hirdetés

Az innováció

Alapadatok
  • Innováció neve: The Connected Enterprise
  • Alkalmazási terület: Gyártástechnológia
  • Cégnév: Rockwell Automation Inc.
  • Web: www.rockwellautomation.com

A gyártástechnológiában a következő öt év során radikális változások várhatók, az IoT rendszerében szinte bármely tárgy használhat beágyazott technológiát információgyűjtésre és -továbbításra. Az üzemeltetéstechnológia (OT) összekapcsolódása az információs technológiával (IT) eddig példátlan vállalaton belüli együttműködés megvalósítását teszi lehetővé, új kapcsolatokat létrehozva eljárások és eszközök, valamint beszállítók és vevők között. A gyártók, az ipari szereplők és az eredeti berendezések gyártói (OEM-ek) a valós idejű döntéshozatalból nyereséget hozó előnyhöz juthatnak, de új kihívásokkal is szembe kell nézniük az e lehetőséget aláásó adat- és rendszerbiztonság területein. A Rockwell Automation kifejlesztette az ötlépcsős, The Connected Enterprise Manufacturing Maturity modellt, amely egy intelligensebb OT/IT hálózat bevezetéséhez és a legjobb megoldások beépítéséhez nyújt segítséget mind a technológiák, mind a szervezeti kultúra terén.

Mitől innovatív a termék?

A Rockwell Automation gyártási, ipari irányítási és információtechnológiai tapasztalata lehetővé tette, hogy kifejlesszenek egy, más vállalatok által is követhető, a jelenlegi, illetve jövőbeli szükségleteket figyelembe vevő modellt. A The Connected Enterprise esetében az IT és az OT robusztus, biztonságos és kollaboratív architektúrát hoz létre, amely az adatokat feltárja, értelmezi, és olyan információvá alakítja, amelynek alapján cselekedni lehet. Ez a tudás gyorsabb és jobb üzleti döntéseket tesz lehetővé, amelyek növelik a termelékenységet, javítják a minőséget, és segítenek a kereslet minél pontosabb és költséghatékonyabb kiszolgálásában. Ehhez a gyorsabb piacra vitel, az alacsonyabb teljes bekerülési költség (TCO) és a fejlettebb erőforrás-használat, vállalati kockázatkezelés és munkaerő-hatékonyság nyújt segítséget.

Mi az innováció előnye, mely területeken alkalmazható?

A modern technológiák máris segítik az előre gondolkodó gyártókat az „intelligens gyártás” előnyeinek kiaknázásában. A korai felhasználók olyan technológiához jutnak, amely optimalizálja az eljárásaikat, és felkészíti az alkalmazottjaikat a magasabb fokú teljesítményre és hatékonyságra. Az intelligens gyártás a termelékenység három kulcsterületét integrálja: az automatizálást, az üzemi információt és a kifinomult analitikát. Ezek a tényezők nyitott platformokon keresztül kapcsolják össze a gépeket, lehetővé téve, hogy „gondolkodva”, valós időben reagáljanak, és hatékonyabbá tegyék a termelékenységet az értéklánc egészében.

Eddig példátlan vállalaton belüli együttműködés jöhet létre (forrás: Rockwell Automation)
Eddig példátlan vállalaton belüli együttműködés jöhet létre (forrás: Rockwell Automation)

Csapat vagy cég rövid bemutatása

A Rockwell Automation Inc. a világ egyik legnagyobb ipari automatizálási és információs vállalata, amely partnerei működését hatékonyabbá, a világot pedig fenntarthatóbbá teszi. A cég központja a Wisconsin állambeli Milwaukee városában található. A Rockwell Automation mintegy 22 000 embert alkalmaz, és több mint 80 országban szolgálja ki ügyfeleit. Már az 1990-es évek eleje óta jelen van termékeivel a magyar piacon, 2003-tól pedig képviselettel erősítette aktivitását hazánkban, majd 2016 áprilisában saját irodáját is megnyitotta.

(Az innováció a Top 30 Innováció 2016 című kiadványunkban jelent meg.)

(forrás: Rockwell Automation/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés