Műszaki diagnosztika

Univerzális anyagvizsgálat testre szabva

Minden berendezés egyedi – ahogyan a vizsgálni kívánt minták is. Az egyedüli, ami határt szabhat az egyediségnek, az a költségkeret. De ennek sem kell feltétlenül így lennie. 

hirdetés

A Hegewald & Peschke szakítógépeivel nem kell tovább nyújtóznia a felhasználónak, mint ameddig a takarója ér, helyette nyújthatja inkább a vizsgálni kívánt mintáit, ameddig csak lehet. Vagy húzhatja, nyomhatja, hajlíthatja őket kívánsága szerint: acélminták, rugók, paradicsom, padlóburkolat, fiók, napelem esetében egyaránt.

A két mérnök-tulajdonosa által működtetett német Hegewald & Peschke GmbH 1990 óta gyárt ügyfélspecifikus rendszereket mechanikai anyag- és termékvizsgálathoz. Olyan vezető technológiai és kutatócégek támaszkodnak munkájuk során berendezéseire Magyarországon, Németországban és világszerte egyaránt, mint az Airbus, a BMW, az Audi, a Dillinger Hütte, a Fraunhofer-Gesellschaft, a Siemens, a Bosch, a Müncheni Műszaki Egyetem és a Voestalpine.

Nem vall kudarcot semmilyen alkatrésznél

Szinte bármi vizsgálható, bármilyen körülmények között. Legyen a terhelés kicsi vagy nagy, a beérkező áru ellenőrzésétől a törésmechanikai vizsgálatokig a felhasználó számos befogó közül választhat, bármilyen minta megfogására talál közöttük alkalmasat. Kérhető klímakamra és kemence, amelyek segítségével különböző hőmérsékleti viszonyok állíthatók be szobahőmérséklettől egészen forráspontig. Sőt, akár esőerdei éghajlatot is létre lehet hozni.

Az Inspekt széria anyagvizsgáló gépei akár 2000 kN terhelést is képesek alkalmazni
Akár 2000 kN terhelést is képesek alkalmazni
Az érintéses vagy érintésmentes extenzométerek valamennyi alkalmazáshoz igazodnak, és nem tévesztenek szem elől semmit, még a legcsekélyebb elmozdulást sem. Sőt, a könnyen használható és logikus, egyedileg beállítható vizsgálószoftver, a LabMaster biztosítja, hogy a vizsgálati eredmények is egyértelműek legyenek a felhasználó számára. Hordozható és asztali keménységmérő padok, illetve digitális hosszmérés-technika egészíti ki a portfóliót.

Futószalagos rakodó-, valamint kezelőrobottal kombinálva egy Hegewald & Peschke által gyártott szakítógép vagy keménységmérő pad teljesen automatizált vizsgálóközponttá alakul. Minden alkatrész egymással összehangolt és egymáshoz szerelt. Ez lehetővé teszi az anyagminták és (vagy) termékek vizsgálatát nagy sebességen, például tömeggyártott áruk átvételi ellenőrzése során. A pontosság nem szenved emiatt hátrányt. Éppen ellenkezőleg: kiküszöbölhető az emberi szubjektivitás, ami egyébként elkerülhetetlen szerepet játszik az ilyen futószalagos vizsgálatok esetében. A vizsgálat értékelése és dokumentációja szintén teljes mértékben automatizált. 

Különleges próbatestek, egyszerű megoldások

A moduláris kialakítás lehetővé teszi, hogy vizsgálógépeket az egyedi igényeknek megfelelően módosítsuk: a különösen nagy próbatestek számára a vizsgálótér bővíthető vagy eltolható a minta és a kezelő kényelmesebb elhelyezkedése érdekében. Ha a kezelés úgy kívánja, akkor a függőleges terhelés vízszintesre állítható. A berendezésben található többféle vizsgálati hely változatos vizsgálatokat tesz lehetővé komolyabb módosítások nélkül. Mégis, néhány vizsgálat annyira egyedi, hogy speciális technológiai koncepciót igényel. A Hegewald & Peschke ilyenkor is képes tökéletes vizsgálati megoldást nyújtani.

Inspekt table 20 kN szakítógép biztonsági üveg teszteléséhez
Szakítógép biztonsági üveg teszteléséhez
A termékek és komponensek fárasztópróba-vizsgálatairól készült jelentéseknek rendkívül megbízhatónak kell lenniük. Gépkocsiajtók becsapása vagy huzalok oda-vissza hajlítása egy millió alkalommal, megállás nélkül nem kis dolog. Különösen nagy kihívást jelent a bútorok vizsgálata, mert ez nagy mennyiségű különböző formájú és méretű terméket foglal magában, és meglehetősen sok tesztelést igényel.

A Hegewald & Peschke berendezései moduláris alapú bútorvizsgálatot kínálnak pneumatikus és hidraulikus működtetéssel egyaránt. Nem adják meg magukat semmilyen asztalnak, széknek vagy szekrénynek. A LabControl vizsgálószoftver, amelyet kifejezetten alkatrészek és termékek tesztelésére fejlesztettek ki, gondoskodik arról, hogy a napi tesztek ne legyenek túl komplikáltak. A vizsgálógépek nem a Vegye meg, dugja be, vizsgáljon! elv alapján működnek. Ezért minden vásárlást részletes konzultáció előz meg. Melyik vizsgálati technológiára van igazából szükség? A Hegewald & Peschke nosseni bemutatólaborja komoly segítséget adhat a megfelelő berendezés kiválasztásához.

A szolgáltatás nem szűnik meg az értékesítés végeztével, hanem magában foglalja a berendezés telepítését, konfigurálását, a személyzet betanítását, illetve a rendszeres karbantartást és a kopó alkatrészek pótlását. A szoftveres hotline szolgáltatás pedig segít megoldani a beüzemelés során fellépő problémákat. Még a vizsgálati technológia kalibrálása sem igényli harmadik fél közbenjárását.

hirdetés

kapcsolódó linkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
Cikk[160982] galéria
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés