hirdetés
hirdetés

Megmunkálás

Újrahasználható törlőkendő

A MEWA újrahasználható törlőkendőkre épülő teljes körű szolgáltatási rendszert nyújt.

hirdetés

Az innováció

Alapadatok
  • Innováció neve: Újrahasználható törlőkendő
  • Alkalmazási terület:Járműipar, nyomdaipar, élelmiszeripar
  • Cégnév: MEWA
  • Web: www.mewa.hu

A megrendelőknek nem kell többé a textíliák beszerzésével vagy ártalmatlanításával bajlódni. A MEWA igény és felhasználási cél szerint pontosan olyan mennyiségű és minőségű, frissen mosott törlőkendőt bocsát az ügyfelek rendelkezésére, amelyre szükségük van, hogy az eszközöket, a gépeket és berendezéseket szakszerűen tisztán tudják tartani. A vállalat saját gépjárműflottájával az előre egyeztetett időpontban elszállítja a szennyezett törlőkendőket az azok tárolására szolgáló, saját fejlesztésű biztonsági konténerekkel (SaCon) együtt. Ezt követően a kendők a MEWA mosóüzemeibe kerülnek, ahonnan mosás, szárítás, illetve az elhasználódott kendők cseréje után a praktikus, gördíthető biztonsági konténerekben visszajutnak az ügyfelekhez. A MEWA újrahasználható törlőkendőit a saját fejlesztésű, innovatív technikának köszönhetően környezetkímélő módon mossák ki: ügyelnek a víztakarékos mosási eljárásra, a törlőkendőkből kinyert olajat és zsírokat energiatermelésre használják, a veszélyes anyagokat megfelelő módon ártalmatlanítják.

Mitől innovatív a termék?

A MEWA innovatív technológiája gondoskodik a törlőkendők maximális tisztaságáról, s ezt az eredményt a vállalat minimális víz-, mosószer- és energiafelhasználás mellett éri el. Így a kimosott szennyeződésből, mint például az olajokból és zsírokból termikus energiát nyernek a törlőkendők mosásához és szárításához. A mosóberendezések, szárítógépek, minőség-ellenőrzési eljárások és szennyvízfeldolgozó berendezések mind a MEWA saját fejlesztései, amelyek képesek a milliónyi szálacska által elnyelt szennyeződés hatékony eltávolítására. A cég a Bonni Egyetem Mikrobiológiai Intézetével együttműködésben döntő szerepet vállal a „Risk Analysis and Biocontamination Control″ (kockázatelemzés és biológiai fertőzöttség-ellenőrző, RABC-rendszer) kidolgozásában – és az ágazat első vállalataként minden feldolgozási lépés után megvizsgáltatja a munkaruházat esetleges mikrobiológiai szennyezettségét is. A MEWA minőségi szabványai képezik az új EN 14065 európai higiéniai szabvány alapját.

Elsősorban ipari üzemek és kisüzemek tisztán tartására ajánljék (forrás: MEWA)
Elsősorban ipari üzemek és kisüzemek tisztán tartására ajánljék (forrás: MEWA)

Mi az innováció előnye, mely területeken alkalmazható?

A törlőkendők négy különböző típusa alkalmas az univerzális, elsősorban ipari üzemek és kisüzemek tisztán tartására (MEWATEX), a kényes felületek kíméletes, de alapos tisztítására (MEWATEX Plus), a legérzékenyebb felületek tisztítására és polírozására (MEWATEX Ultra), illetve gyakorlatilag szöszmentes tisztaság megteremtésére (MEWA Protex). A cég szövödéjéhez kapcsolódóan működik a vállalat saját vizsgálati laboratóriuma. Itt végzik el a „géptörlő rongyok” kategóriára vonatkozó DIN 61 651 előírás szerinti teszteket.

Csapat vagy cég rövid bemutatása

A MEWA Európa-szerte 44 telephelyről munka- és védőruhákkal, törlőkendőkkel, olajfogó és lábtörlő szőnyegekkel, gépalkatrész-tisztító berendezésekkel, valamint „World Wide Work by MEWA” márkajelzéssel ellátott munkavédelmi eszközökkel látja el partnereit. Mintegy 4900 dolgozójával több mint 174 600 ügyfelet, köztük ipari felhasználót, kereskedelmi vállalatot, műhelyt és vendéglátóipari egységet szolgál ki.

(Az innováció a Top 30 Innováció 2016 című kiadványunkban jelent meg.)

(forrás: MEWA/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés