hirdetés
hirdetés

Gazdaság

Újabb együttműködés a magyar autóbuszgyártásért

Egy kooperáció eredményeként új autóbusz-termékcsaládot fejlesztenek Mercedes-Benz-alapokra építve Debrecenben.

hirdetés

Az ipar fejlesztésében akkor járunk jó úton, ha minél több magyar vállalat tud megfelelni a legmagasabb nemzetközi elvárásoknak – hangsúlyozta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az ITK Holding Zrt. és az EvoBus Hungária Kft. hosszú távú együttműködését kinyilvánító közös szándéknyilatkozat ünnepélyes aláírásán. A partnerek Mercedes-Benz alapokra fejlesztett autóbusz-gyártási és összeszerelési tevékenységben támogatják egymást. A szándéknyilatkozatban foglaltak szerint az ITK Holding a mai kor követelményeinek megfelelő autóbusz-termékcsalád gyártását kezdi meg Debrecenben az EvoBus Hungária Kft. közreműködésével.

A kormány idén júniusban fogadta el a nemzeti buszgyártási stratégiát és a hozzá kapcsolódó cselekvési programot – emlékeztetett Varga Mihály, hozzátéve: a programban foglaltak szerint a kabinet a következő három évben mintegy 30-35 milliárd forintos támogatást biztosít az ágazat részére.

Varga Mihály az ágazat előtt álló feladatokat ismertetve elmondta, hogy nemcsak a gyártókapacitás növelése, hanem a megfelelő szakembergárda biztosítása is kiemelt cél. Hozzátette: az Országos Képzési Jegyzékben jelenleg már megtalálható képzéskínálat lefedi az autóbuszgyártáshoz és az összeszerelés folyamataihoz szükséges valamennyi szakmát, nappali tagozaton jelenleg több mint 13 ezren tanulják ezeket, de a megújult szakképzési rendszer készen áll arra is, hogy az eddigieknél jóval több jelentkezőt fogadjon.

(forrás: NGM/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés