hirdetés
hirdetés

Hajtástechnika

Új szervoszinkronmotorok egyszerű, kompakt kivitelben

A szervotechnikában már hosszú ideje jól ismert Lenze cég a közelmúltban közepes dinamikájú szervomotorokkal bővítette termékportfólióját.

hirdetés

Az új MCM szervoszinkronmotorokkal a hajtás- és automatizálástechnikai specialista Lenze kompakt kivitelű, kitűnően szabályozható és kiegyensúlyozott futásukkal is kiemelkedő, közepes dinamikájú egységeket kínál. Az új szervoszinkronmotorok szinte magától értetődő megoldást nyújtanak a legkülönbözőbb pozicionálási feladatokhoz.

Az MCM motorok esetében a robotika, a csomagolástechnika és a kezelési-mozgatási rendszerek jelentik a tipikus alkalmazási területeket, mivel az egységek a különösen kedvező forgatónyomaték-inercia viszony révén egyszerűen szabályozhatók. Az optimálisan kiegyensúlyozott forgórész tulajdonságai teszik lehetővé az egzakt munkaeredményeket, és a motorok különösen olyan alkalmazásokhoz válnak be, amelyeknél szükség van nyugodt futásra, nagymértékű futási stabilitásra.

Jelenleg három gyártási méret közül lehet választani
Jelenleg három gyártási méret közül lehet választani

A sorozatot közepes dinamikát igénylő, egyszerű pozicionálási feladatokra fejlesztették ki. A nagy dinamikájú csúcsapplikációkhoz, amelyeknél a dinamizmusra és a pontosságra vonatkozó követelmények maximálisak, a gyártó a jól bevált MCS motorokat ajánlja.

Akár az élelmiszeriparban is megfelelnek

Az új család elemeinek háza kívül sima, ezáltal a felületek jól tisztíthatók, a védettségi fok IP65-ös. Vagyis a kompakt motorok az élelmiszeriparban alkalmazhatónak minősülnek. A motorokat alapkivitelben robusztus rezolver-visszavezetéssel látták el, de opcionálisan Multiturn SinCos jeladóval is felszerelhetők, ha nagyfokú pontosság szükséges. A SpeedTec-csatlakozók a forgatható bekötési dobozokkal teszik lehetővé a könnyű szerelést, valamint szervizelés esetén a gyors cserét.

Az új motorsorozat első lépésként három gyártási mérettel (06, 09 és 12) jelentkezik, a teljesítmény 0,2 és 2,5 kW között választható. Az i700-as, a 9400-as és a 8400-as TopLine szervoinverterekkel együtt gazdaságos és teljesítményintenzív hajtási megoldások alakíthatók ki a 0,6 és 26,4 Nm közötti forgatónyomaték-tartományban.

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés