hirdetés
hirdetés

Kereskedelem

Új raktárt avatott Budaörsön a Phoenix Contact

Június 30-án partnerei körében tartotta a vállalat új, 800 négyzetméteres magyarországi raktárbázisának ünnepélyes megnyitóját.

hirdetés

Egyáltalán nem megszokott dolog a hazai gyakorlatban, hogy egy külföldi központú vállalat helyi raktárából látja el termékeivel magyarországi ügyfeleit. A Phoenix Contact Kft. esetében a teljes körű szolgáltatás támogatására mostantól a budaörsi iroda közvetlen közelében létesült raktárépületből valósul meg az ügyfelek gyors, pontos és rugalmas kiszolgálása – mondta el a létesítmény avatóünnepségén Pálos Gábor, a németországi központú családi vállalkozás hazai leányvállalatának ügyvezetője.

A közel száz éve sorkapcsok gyártására Essenben – akkor még Phönix Elektrizitätsgesellschaft néven – alapított Phoenix Contact GmbH mára több mint 60 ezer termékkel rendelkezik a csatlakozástechnika, a túlfeszültség-védelem, az ipari jelillesztés és átalakítás, valamint az automatizálás és ipari kommunikáció területén, fő célszektorai pedig olyan trendformáló ágazatok, mint az ipari automatizálás vagy az elektromobilitás. Azaz a napjainkban zajló negyedik ipari forradalom, az ipar 4.0 elvével összhangban terjeszti ki tevékenységét. A mára globálissá fejlődött cégcsoport idén először éri el a 2 milliárd eurós forgalmat – adott rövid áttekintést az eseményen Karsten Husemann, a Phoenix Contact európai régióért felelős alelnöke.

Jobbról balra Pálos Gábor, Karsten Husemann, valamint Hamza Attila kereskedelmi és marketingigazgató a szalagátvágásnál (forrás: Phoenix Contact)
Jobbról balra Pálos Gábor, Karsten Husemann, valamint Hamza Attila kereskedelmi és marketingigazgató a szalagátvágásnál (forrás: Phoenix Contact)

A Magyarországi leányvállalat 1993-ban alakult, a Phoenix Contact Kft. 16 millió eurós éves forgalmát eddig egy 200 négyzetméteres raktárra alapozva bonyolította le, a csoport teljes kínálatából néhány száz féle terméket tartva készleten. Mostantól új helyen, nagyobb épületben és szélesebb raktárkínálattal látja el a vásárlókat. A mintegy 800 négyzetméter alapterületű logisztikai bázis a későbbiekben magaspolcos elrendezéssel bővíthető, és célja, hogy az eddigi termékek sokféleségét és mennyiségét kibővítve lehetővé tegye, hogy tíz termékből hetet 24 órán belül megkaphasson a megrendelő. A mindenkori raktárkészletet a historikus rendelési adatok kiértékelésével, a jövőbeli igények becslésével határozzák meg, bővítik vagy esetleg szűkítik. A hét minden munkanapján beérkező árut és valamennyi megrendelés teljesítésének menetét a vásárló online nyomon követheti a Phoenix Contact e-shop rendszerében. Ha a kívánt alkatrész nem szerepel a budaörsi létesítmény készletében, akkor azt a németországi központi elosztóból általában 4-5 munkanap alatt szerzik be, de a ritkán igényelt termékek esetében is szinte kivétel nélkül tartják a kéthetes átfutási időt.

Virágh Judit
a szerző cikkei

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés