hirdetés
hirdetés

Intralogisztika

Új logisztikai központ a ContiTechnél

A Jungheinrich építi a ContiTech új logisztikai központját, amely automata kisdarabáru-raktár négy darab STC típusú magasraktári felrakógéppel, szállítópályákkal, betárolási és komissiózó pontokkal lesz felszerelve és lítium-ionos targoncák segítik a szállítást.

hirdetés

A Contitech autóipari beszállító vállalat a Hannover melletti alsó-szászországi Langenhagenben új logisztikai központot épít, ahonnan nemzetközileg az alkatrészellátást fogja kiszolgálni. A projekt kivitelezését a hamburgi intralogisztikai szakértő, a Jungheinrich végzi. A megbízás kiterjed az automata kisdarabáru-raktár (AKL) építésére, szoftverekre, szállítópályákra betárolási és komissiózó pontokkal, valamint egy több targoncával működő kézi raktárra. Ralf Zempel, a Contitech logisztikai projektvezetője így nyilatkozott: „Számunkra rengeteg előnnyel jár, hogy a Jungheinrich a partnerünk, mivel generálkivitelezőként a raktár minden egyes egységét egy kézből megkapjuk.”

A kisdarabáru-raktár 23 232 tárolóhely kapacitással rendelkezik, ahol négy Jungheinrich STC típusú magasraktári gépet alkalmaznak. Több mint 6 m/s menetsebességével az STC a darabáru felrakógépek kategóriájuk legnagyobb teljesítményre képes gépe. A sínek innovatív kialakításának és az oszloplábnál beépített omega meghajtásnak köszönhetően a felrakógép kategóriájában a legkisebb alsó tárolási szintet biztosítja. „A kiírás ötfolyosós raktárra vonatkozott, de a Jungheinrichnek sikerült a tárolóládák dupla kereszttárolásával - a raktár teljes kapacitásának megtartása mellett - egy folyosót megtakarítania” - folytatta Ralf Zempel. A logisztikai központ teljes raktárvezérlését WMS (raktárirányítási) rendszerrel bővített SAP biztosítja, amely szintén a Jungheinrich csomag része. A szállítópályákon keresztül a kisdarabáru-raktár hat komissiózó pontot szolgál ki.

A Jungheinrich Warehouse Management System feldolgozza, vezérli és optimalizálja a raktárban a teljes anyagáramlást, ily módon ágazattól függetlenül fenntartható és hatékony folyamatokat biztosít. A rendszer moduláris felépítésének és többdimenziós konfigurációs modelljének köszönhetően a raktárban történt változások esetén egyszerűen átalakítható. Amennyiben a raktár növekszik, a Jungheinrich szoftver egyszerűen vele növekszik. A csatlakozási pontok emellett könnyű adatcserét és biztonságos kommunikációt garantálnak minden ismert Host- és ERP-rendszerhez. Kompatibilitásának köszönhetően a rendszer mindig frissíthető. 

Energiahatékonyság Li-ion targoncákkal

A kézi szélesfolyosós raktárban összesen 25 folyosó van, melyekben 12 588 raklaphely található. Ebben a raktárban a ContiTech a Jungheinrich lítiumion meghajtású targoncákat alkalmazza, többek között nyolc ETV 214 típusú tolóoszlopos targoncát, kilenc EKS 210 típusú komissiózó gépet és tizennégy ERD 220 típusú elektromos gyalogkíséretű targoncát. A Li-ion technológia alkalmazásával jelentősen növelhető az energiahatékonyság. A Jungheinrich vezető szerepet tölt be a technológia alkalmazásának területén. Az energiatárolók területén szerzett többéves tapasztalatnak köszönhetően 5 év garanciát tud nyújtani a lí-ion akkumulátorokra. A lítium-ion akkumulátorok intelligensek és kommunikálnak a targoncával, valamint a töltőkészülékkel. Ezáltal megvédik magukat a nem rendeltetésszerű kezeléstől és ezzel egyidejűleg optimálisan a felhasználáshoz alkalmazkodnak.

Mivel a lítiumion akkumulátorok esetében sem gáz-, sem savképződés nem lép fel, nincs szükség költséges levegőztető berendezésekkel felszerelt speciális töltőhelyiségekre. Nem csak biztonságos, hanem hely- és költségtakarékos is egyben. A gyors és rövid köztes időnek köszönhetően gyakorlatilag a targoncaflotta a hét minden napján 24 órán keresztül alkalmazható. A lítiumion akkumulátorok esetén nincs szükség időigényes akkumulátorcserére.

(forrás: Jungheinrich/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés