hirdetés
hirdetés

Gépelemek

Új kábelek gyors mozgásokhoz, szűk helyen

A Chainflex CFSoft minimális hajlítási sugara 5×D, vagyis az átmérő ötszöröse, teljesíti a 2-es tisztatéri osztály követelményeit, és a gyártója 36 hónapos garanciát vállal rá.

hirdetés

Az Igus olyan kábelekkel bővíti kínálatát, amelyek rugalmasságuknak köszönhetően ideálisak gyors, rövid, nagyon kis sugarú mozgásciklusok végzésére. A vezetőszál rendkívül rugalmas kialakítását kiegészítendő a Chainflex CFSoft fokozottan kopásálló, puha köpenyanyagokkal készül, így a kábel igen rugalmas. Ez hosszú élettartamot garantál az energialánc-egységekben történő használat mellett, még a legszűkebb helyekre építve is.

Sokkal rugalmasabb

A Chainflex CFSoft rugalmassága az Igus speciális, új vezetőszál-kialakításának köszönhető. Az egyes kábelerek lágy vörösrézből készülnek, és speciális kötegelési és fonási eljáráson esnek át a gyártás közben, ami az egész kábelt sokkal rugalmasabbá és lágyabbá teszi a hagyományos rugalmas kábeleknél. Ezáltal az új sorozat ideálissá válik a nagyon szűk helyen történő gyors használatra. Ez többek között a félvezetőgyártás területén hasznos, ahol rendkívül kis hajlítási sugarú energialáncokat használnak. Nagyon gyors, rövid, körülbelül 0,5-1 méteres úton végzett mozgásciklusok során szolgálnak a kábelek megvezetésére, például félvezető-beültető gépekben.

A hagyományos kábel (felül) kis hajlítási sugaraknál szétfeszíti az energialáncot, lágy köpenyanyagával a CFSoft megoldja a problémát (forrás: Igus)
A hagyományos kábel (felül) kis hajlítási sugaraknál szétfeszíti az energialáncot, lágy köpenyanyagával a CFSoft megoldja a problémát (forrás: Igus)

A hagyományos kábelek a hajlítási sugár elérésekor szétfeszítik az energialáncokat, így befolyásolva azok mozgását. Hajlítástűrő anyaga révén a CFSoft megoldja ezt a problémát. Így lehetséges, hogy az új kábelek az átmérő 5-szörösét kitevő hajlítási sugárra vannak tervezve, mégis teljesítik a 2-es tisztatéri osztály követelményeit.

Megbízhatóság mostoha környezetben

A CFSoft nagyfokú tervezési biztonságot garantál, hiszen három éven át végeztek rajta különféle teszteket gyakorlati körülmények között a gyártó tesztlaborjában, amely 2750 négyzetméteres alapterületével az iparág legnagyobbjának számít. A teszteredményeket figyelembe vették a termék fejlesztésekor és az online élettartam-kalkulátorban is, aminek köszönhetően az Igus az egyetlen olyan gyártó, amely 36 hónapra vagy 10 millió mozgásciklusra kiterjedő garanciát kínál. A kábel élettartama az online kalkulátorokkal határozható meg.

A CFSoft adott hosszúságban és készre szerelt kábelként is rendelhető. Különféle online eszközökkel konfigurálható, így az ügyfelek konkrét gyakorlati megoldásaihoz igazítható. Readychain kivitelben az energialánc-rendszerbe való beépítésre teljesen előkészítve kapható.

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés