hirdetés
hirdetés

Automatizálás

Új generációs raktári felrakógépek

Átfogó megoldások az iparág szakértőitől

Egy új megoldással össze lehet kapcsolni a raktári felrakógépek legfontosabb követelményeit a jövő generáció kihívásaival.

hirdetés

A Lenze FAST moduláris megoldással optimalizálni lehet egy berendezés teljesítőképességét. Az üzembe helyezés ideje lecsökken, köszönhetően a központosított architektúrának és az intelligens rendszereknek, valamint biztonságosabbá is válik a működés az integrált biztonságtechnikával. Mindezt a Lenze sokéves logisztikai tapasztalattal bíró hajtás- és automatizálás-szakértelme garantálja, többek között áruházakban, repülőtereken, valamint postai szolgáltatásoknál.

Egyszerű és gyors

Az új „RBG” FAST modul használatánál egyetlen mozgásvezérlő kínálja az összes funkciót, így könnyebbé válik a mérnöki munka. Ez pedig egyszerű, gyors üzembe helyezést jelent a grafikus felhasználói felület (GUI), a virtuális hardverkezelés, valamint a teljes berendezés egyidejű monitorozása miatt. A rendszer terhelésazonosítással és online hangolással könnyíti a mozgásszabályzók beállítását. Az egyetlen készülékről vezérelt, oszloplengés-kompenzációval és precíz szabályzó-elővezérléssel rendelkező rendszer minden adata SD-kártyára menthető. Az új „RBG” FAST modul áttekinthetően egyesíti a berendezés vezérlésének minden funkcióját, köszönhetően a Lenze FAST applikációs eszköztárnak. Utóbbi egy nyílt, validált szoftvercsomag, amely funkcióblokkokból épül fel, többek között az oszloplengés-kompenzáció, online hangolás, automata terhelésazonosítás , valamint a precíz szabályzó-elővezérlés lehetőségeivel.

Paraméterezett testreszabhatóság
Paraméterezett testreszabhatóság

Paraméteres testreszabhatóság

A bővítmény teljes rugalmasságot kínál az adott technológiához, amely a felhasználó által bármikor változtatható, vagy akár teljesen újra is írható szoftvert jelent. Ráadásul a know-how-védelem jelszóval biztosítható. A Lenze FAST raktári felrakógép modul (RBG) tartalmazza a Lenze több mint 20 éves raktár-automatizálási tapasztalatát, ami főleg a mozgatás, vezérlés, követés, terhelésmegosztás és billenésgátlás funkciókban mutatkozik meg. Így a mérnöki munka és az üzembe helyezés ideje csökken. A programcsomag minden funkciója és technológiamodulja speciálisan a raktári felrakógép alkalmazáshoz van előkészítve, ami paramétermegadással szabható az alkalmazásra, programozás helyett. Ez a funkciók egyszerű és gyors kezelését jelenti a GUI-felület segítségével, ahol a programozott funkcióblokkok a háttérben futnak.

Az új bővítmény teljes rugalmasságot kínál a raktározásban
Az új bővítmény teljes rugalmasságot kínál a raktározásban

Intelligens koordináció

A hajtásba integrált biztonságtechnika használatával a pufferhossz megfelezhető. Amennyiben a berendezés biztonságos mechanikus fékkel van ellátva, úgy nincs szükség ütköző pufferre sem, így csökkenthetők a költségek is. A hajtások automatikus és intelligens koordinációjával akár 7 százalékos energiamegtakarítás is elérhető, ráadásul az új visszatáplálási koncepciónak köszönhetően (kevesebb szűrő, busz, paraméterezés nélküli megoldás) szintén további költségek takaríthatók meg. Az oszloplengés-kompenzációról pedig az automatikus tehermagasság-meghatározással rendelkező, robusztus Input-Shaper lengéscsillapítás gondoskodik, ami lengésgátló hajtás nélkül is megakadályozza az oszloplengést.

Ezzel a tisztán szoftveres, új megoldással akár 10 százalékkal gyorsabb rakodási sebesség is elérhető, valamint a fent említett újításokkal gyorsabb a paraméterezés, üzembe helyezés, a kisebb mozgatott tömegek miatt csökken az oszlop terhelése is. Az online paramétermonitorozás pedig a folyamatok tökéletes kézben tartását teszi lehetővé, minimalizálva a meghibásodásokat.

(Cikkünk eredetileg a GyártásTrend Magazin 2019. novemberi lapszámában jelent meg.)

(forrás: Lenze/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés