hirdetés
hirdetés

Érzékelők

Új biztonsági termékek gyártóknak és felhasználóknak

A Balluff mágneses, transzponderes és induktív biztonsági érzékelőkkel bővíti a termékskáláját, valamint bemutatta az első IO-Linken nyújtott integrált biztonsági megoldást.

hirdetés

Az érintkező nélküli biztonsági érzékelők takarékos módon közvetlenül a biztonságos Balluff IO-Link I/O modulhoz vagy bármely biztonsági vezérlőhöz csatlakoztathatók M12-es csatlakozóval, és gyors alkalmazkodást tesznek lehetővé a megváltozott igényekhez.

Három alaptípus

Mágneses kódolású biztonsági érzékelő A mágneses kódolású biztonsági érzékelőkre az érintkező nélküli működési elvnek köszönhetően nincsenek hatással a mechanikus elmozdulások, így az ajtók megsüllyedése vagy pontatlan beállítása. Emiatt a szerelésük is egyszerűen végezhető. A különálló feldolgozó elektronikákkal a biztonsági kapcsoló PLe/SIL 3 szintig terjedő alkalmazásokkal használható.

A jól bevált mágneses technológia – a kapcsolóházban a Reed-csövek intelligens elrendezésével – nagy biztonságot nyújt az illetéktelen behatolás ellen, és csökkenti a biztonsági funkció megkerülésének a kockázatát. A biztonsági kapcsoló az opcionálisan kapható távtartóval akár ferromágneses környezetben is felszerelhető.

Transzponder-kódolású biztonsági kapcsoló A transzponder-kódolású biztonsági érzékelő a biztonsági ajtóknál és ajtószárnyaknál is ideális megoldás. Mivel egyedileg azonosítja a passzív RFID-transzpondert, így kiváló kódolási képesség és ebből következően kimagasló megkerülés elleni védelem biztosítható. Az érzékelő nagy detekciós hatótávolságának köszönhetően nem érzékeny a védelmi eszköz rezgésére, mechanikus elmozdulásaira, és a nagy hatótávolság a szerelést is egyszerűbbé teszi. A kompakt méret rugalmasságot biztosít az eszköz meglévő szerkezetbe való építésében. Az integrált biztonsági logikának és az OSSD- (kimenetijel-kapcsolóberendezés) kimenőfokozatnak köszönhetően az eszközök egyszerűen használhatók PLe és SIL 3-ig terjedő alkalmazásoknál.

Mágneses (balra), transzponder-kódolású (középen) és induktív (jobbra) biztonsági érzékelő (forrás: Balluff)
Mágneses (balra), transzponder-kódolású (középen) és induktív (jobbra) biztonsági érzékelő (forrás: Balluff)

Induktív biztonsági érzékelők A Balluff biztonsági termékskálájának egy másik új eleme az induktív biztonsági szenzor, amely érzékeli a fémtárgyak közeledését. A hagyományos biztonsági kapcsolókkal ellentétben nincs speciálisan hozzá tartozó páreszköze. Ez azt jelenti például, hogy létre lehet hozni vele biztonsági jeleket pozícióra, végállásra, illetve közvetlenül érzékeli a fém munkadarab-szállító eszközöket. Emellett alkalmazható impulzusadóként számlálási feladatoknál, sebességérzékelésnél. Mi több, az induktív biztonsági érzékelő bármely biztonsági feldolgozó egységhez csatlakoztatható, például biztonsági relékhez, programozható logikai modulokhoz, biztonsági vezérlőkhöz. Vezetékezése a szabványos M12-aljzatos csatlakozással egyszerűen kivitelezhető.

Biztonság IO-Linken

A Balluff a világon elsőként fejlesztett ki egyszerűen integrálható, költségtakarékos, IO-Link-alapú biztonsági megoldást a berendezésgyártók számára. Az IO-Linken nyújtott biztonság egy rendszerben egyesíti az automatizálást és a biztonságot, és egyetlen forrásból származó hatékony biztonsági koncepciót kínál. Az IO-Linken megvalósított biztonsággal elérhetők az IO-Link bizonyított előnyei, többek között az egyszerű adatátvitel és információcsere, a magas szintű rugalmasság és az univerzális alkalmazhatóság. Összességében logikus lépést jelent a felhasználók és a Balluff számára is a gazdaságos ipar 4.0 felé.

Az integrált biztonsági megoldásokkal és ezek saját biztonsági komponenseivel a Balluff egyaránt megfelel az automatizálás és a biztonság követelményeinek. A vállalat által kínált, az IO-Linken nyújtott biztonság az érzékelők szintjén teljesen nyitott: a Balluff biztonsági komponensei és más gyártók biztonsági eszközei olcsón beszerezhető, szabványos M12-es kábellel csatlakoztathatók a német cég által fejlesztett I/O modulhoz, a sárga biztonsági hubhoz. Az új biztonsági I/O modulon keresztül az olyan szabványos részegységek is összekapcsolhatók, mint például a bináris érzékelők. A modul egy IO-Link-masterhez csatlakozik a Profisafe/Profinet vezérlési szintje szerinti biztonsági kommunikáció alkalmazásával. A biztonság szempontjából fontos adatok az úgynevezett alagúteljárás alkalmazásával a masteren keresztül közvetlenül a biztonsági vezérlőhöz kerülnek továbbításra. A megoldással PLe/SIL 3-ig terjedő biztonsági követelmények érhetők el.

Az IO-Linken nyújtott biztonság modulja
Az IO-Linken nyújtott biztonság modulja

A paramétereket központilag, a vezérlő programozói felülete használatával lehet konfigurálni. Ez az egyszerű és átlátható rendszerfelépítés időt és pénzt takarít meg a kábelezésnél, csökkenti a vezérlőszekrény méretigényét, és takarékosabb rendszerkoncepciót tesz lehetővé. A nagyfokú szabványosság megtakarításokat biztosít a berendezés teljes életciklusa során. Az IO-Linken nyújtott biztonság segítségével az alkalmazások gyorsan és egyszerűen adaptálhatók a változó követelményekhez, így a gyártók és a felhasználók számára is előnyös megoldást jelent.

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés