hirdetés
hirdetés

Moldex3D R17

Tovább tágítja a műanyagfröccs-szimuláció határait

A CoreTech System bemutatta a Moldex3D R17-et, a fröccsöntéshez használt szimulációs megoldások következő generációját.

hirdetés

A CoreSystem (Moldex3D) bemutatta a Moldex3D R17 szoftvert, a műanyag fröccsöntés szimulációs megoldásainak következő generációját, amely világszerte lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy a digitális transzformáció segítségével megvalósítsák az okos gyártás folyamatát. A Moldex3D legújabb verziója összetett és valósághű szimulációkat biztosít annak érdekében, hogy segítse a felhasználókat a valós és a digitális világ közötti szakadék áthidalásában. Az új felhasználói felületnek és az egységes szimulációs munkafolyamatnak köszönhetően a felhasználók könnyen és gyorsan betekintést nyerhetnek a gyártási folyamatba, felgyorsítva ezzel a döntéshozatali fázist. Az autó- és a repülőgépipar területén folyamatosan növekszik az igény a könnyű alkatrészek iránt, ezért a Moldex3D jelentős fejlődést mutat a kompozitszimulációs megoldások területén.

A gépi adatok visszacsatolása a szimulációba: egy lépéssel közelebb a valósághoz (forrás: S&T)
A gépi adatok visszacsatolása a szimulációba: egy lépéssel közelebb a valósághoz (forrás: S&T)

„Az R17 megjelenése mérföldkő a Moldex3D számára. Az erőteljes fizikai-virtuális integrációs képesség és a tervezési folyamatról szóló naprakész információk hatalmas előnyt jelentenek a tervezők, a szerszámgyártók és a szimulációs mérnökök számára. Segítik őket az okos gyártás lehetőségeinek folyamatos fejlesztésében, ami növeli globális versenyképességüket” – mondja Venny Yang, a Core System (Moldex3D) elnöke.

A Moldex3D többek között a következőkben részletezett lehetőségeket tartalmazza.

Gépi válaszok és anyag-összenyomhatóság

A szimuláció és gyártás közelítésének érdekében a Moldex3D R17 új és javított funkciókat mutat be, amelyekkel a valós gyártási folyamatokat integrálni lehet a digitális világba. Ennek köszönhetően a szimulációs szoftver képes lesz arra, hogy könnyebben kiemelje a valós, létfontosságú információkat. A Moldex3D R17 használatával a felhasználók figyelembe tudják venni a fröccsöntő gép dinamikus gépi válaszait, és biztosíthatják, hogy az analízisből nyert optimalizált gyártási körülmények már közvetlenül az üzemben megjelenjenek, áthidalva ezzel a szimuláció és a gyártás közötti rést. A szoftver hengernyomás-kezelő funkciója szimulálja a henger és a fúvóka belsejében az olvadáskor jelenlévő tényleges összenyomhatósági viselkedést, ezáltal valósághű előrejelzést ad az anyag viselkedéséről. Ez képessé teszi a mérnököket arra, hogy számításba vegyék az anyag összenyomhatósáságát, aminek az eredménye a fröccsöntési nyomás pontos előrejelzése lesz.

A plasztikáló és a szállítóegység hatásának vizsgálata az ömledékre

A Moldex3D R17 hűtésanalízise olyan létfontosságú adatokat nyújt, mint a maximális hőmérsékletesés, a teljes áramlási érték, valamint a hő terjedése, amelyek segítségével könnyebben értékelhető a hővezérlő egységek teljesítménye. A fizikai és a virtuális világ közötti zökkenőmentes integráción keresztül a mérnökök a pontos döntés érdekében teljes mértékben kihasználhatják a szimulációs adatokat.

Áttörést jelentő kompozitszimulációs technológia

A szimuláció nagymértékben segíti a gyártókat a könnyű anyagok használatára és gyártására való átállásban. A Moldex3D vezető helyen áll a töltött kompozitanyagok szimulációja terén, köszönhetően a teljeskörű Flow-Fiber-Coupling-analízisnek, amelynek használatával a mérnökök pontosabb képet kaphatnak a töltőanyag iránya által indukált anizotropikus áramlási viselkedésről. A nagy sűrűségű töltőanyagot és nagyfokú pontosságot igénylő kompozit alkatrészeknél nagy előnyt jelent ez az új munkamódszer. Az R17 az analízis során új töltőanyagtípust (lapos) is támogat, ami nagyobb tervezési szabadságot biztosít, és segít a jobb mechanikai tulajdonságok, illetve a nagyobb mérettartás elérésében.

PU-kitöltés szimulációja
PU-kitöltés szimulációja

A fejlettebb könnyűsúlyú gyártási folyamat eléréséhez a Moldex3D Material Lab összetett anyagtesztelési szolgáltatást kínál, amellyel meghatározhatók a lényeges anyagtulajdonságok, többek között a poliuretán hab tágulási értéke is. A PU Chemical Foaming-analízis keretén belül megjósolható a tágulás mértéke, így a felhasználók pontosan meg tudják adni a hab magasságát és formáját. Ennek köszönhetően jobb poliuretán alkatrészeket hozhatnak létre. Az R17-ben elérhető egy fejlesztett RTM-varázsló is, amely leegyszerűsíti a hálózás előkészítési folyamatot, és növeli a produktivitását.

Egységesített platform a gyorsabb, mélyebb betekintés érdekében

A Moldex3D igyekszik segítséget nyújtani a felhasználóinak abban, hogy a szimulációs adatokból gyorsan és egyszerűen nyerjenek bepillantást a gyártási folyamatba. A Moldex 3D Studio könnyedén integrálja az összes szimulációs folyamatot egyetlen, egységesített platformon, és nagymértékben tágítja a lehetőségek körét, amelyeken a felhasználók megnézhetik és változtathatják a modellt. Például a Measurment and Scales eszközt használhatják, hogy közvetlenül mérhessék a zsugorodási értékeket, és azonnali változtatásokat hozhassanak létre a zsugorodás kompenzálásának érdekében. Továbbá az új postprocesszálással, a megjelenés funkcióval és a nagyobb renderelési teljesítménnyel megjeleníthetők, vizsgálhatók rejtett részletek is, csökkentve ezzel a gyártási rizikókat, és felgyorsítva a termékfejlesztést.

Studio: új, integrált, egységes felhasználói felület
Studio: új, integrált, egységes felhasználói felület

Az eredeti cikket elolvashatja itt.

A Moldex3D új verziójának kiemelt fejlesztései
  • Figyelembe veszi a fröccsöntő gépek válaszait és az anyagok összenyomhatóságát.
  • Úttörő, teljeskörű (Flow-Fiber Fully Coupled) analízis, a töltőanyag irányultsága által indukált anizotropikus áramlási működés pontos leírására
  • Egyetlen, egységes platform, rendkívül intuitív felhasználói felülettel a munkafolyamat egyszerűsítése érdekében.
  • Akár 50-szer gyorsabb renderelési teljesítmény és 60 százalékkal kevesebb memóriahasználat.
A Moldex3D R17 újdonságainak részletesebb áttekintése itt található.

További információk:

S&T Consulting Hungary Kft, Moldex3D Golden Partner

+361/371-8060, This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

(forrás: S&T Consulting)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés