hirdetés
hirdetés

Elektronika

Tökéletes hálózati kapcsolat a terepen

A Murrelektronik IP67-es irányított kapcsolói gyors adatkommunikációt és tökéletes hálózati kapcsolatot biztosítanak. Számos diagnosztikai funkciót kínálnak, segítenek a hibák gyors megszüntetésében, és jelentősen lecsökkentik a drága állásidőket.

hirdetés

A kapcsolók kompakt és egybeöntött kivitelben készülnek. Ennek köszönhetően robusztusak és hosszú élettartamúak. Fokozott igénybevételnek kitett ipari környezetben is alkalmazhatók. Az M12-es csatlakozótechnika vízálló, IP67-es besorolású kivitelben készül. A hálózati technológia terepre való kihelyezésével értékes hely szabadul fel a kapcsolószekrényben. Egy praktikus és intuitív módon kezelhető webes interfész rövid időn belüli üzembe helyezést tesz lehetővé.

A kapcsolók jelentős diagnosztikai mélységet nyújtanak hálózati statisztikai funkciókkal. Automatikusan leképezik a topológiát, és lehetővé teszik a köteghibák felismerését. Detektálhatók a csatornahibák és a kieső csatornák, csökken az állásidő. Az eszköz webszerverén keresztül felismerhetők a rejtett hibák is.

A kapcsolóknál nagy hangsúlyt fektettek a hálózati biztonságra. Ezért az adminisztráció jelszóval védett, ezenkívül a kapcsolók automatikusan felismerik az ismeretlen és a jogosultsággal nem rendelkező résztvevőket.

A Murrelektronik irányított kapcsolói költséghatékony lehetőséget biztosítanak az Ethernet-alapú szenzorok jeleinek gyűjtésére, például az anyagmozgatási és csomagolási automatizációs rendszerekben a gépi látás érzékelői esetén.

Új Tree-M-menedzselt kapcsoló Profinethez (forrás: Murrelektronik)
Új Tree-M-menedzselt kapcsoló Profinethez (forrás: Murrelektronik)

A Murrelektronik új Tree Managed Profinet kapcsolótípusa B megfelelőségi osztályban támogatja a Profinetet, és egy GSDML-fájl segítségével a Siemens TIA-portálján keresztül egyszerűen üzembe helyezhető.

Az üzembe helyezés rövid idő alatt sikeresen megtörténik egy automatikus top-down eljárással. Az integrált Profinet-topológiafelismerésnek és a Profinet-táviratok priorizálásának segítségével jelentősen nő a hálózati rendelkezésre állás.

A karbantartás szempontjából nagy előnyt jelent, hogy modulcserét követően az automatikus Profinet-névkiosztásnak köszönhetően a gépek és berendezések azonnal el tudnak indulni. A berendezések rendelkezésre állása tekintetében kedvező, hogy a Profinet-kapcsolóval gyűrűtopológiák (MRP médiaredundancia) is megvalósíthatók. Ez kínálja a redundanciát az installációban.

(forrás: Murrelektronik/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés