hirdetés
hirdetés

Több petányi adat kezelése egy platformon

Egy új tárolómegoldással szoftveresen vezérelt tárolótechnológia segít a vállalatoknak kezelni a több adatközpontban és a felhőben elosztott, több petabájtnyi adattömeget. A Qumulo forradalmi platformja napjaink legfejlettebb fájladat-kezelési és – hozzáférési megoldása, amely új szolgáltatások és alkalmazások kialakítására nyújt lehetőséget a kiterjedt nagyvállalati tárolókörnyezetben. 

hirdetés

A vállalatok kezdik felismerni, milyen értékes lehetőséget kínál számukra, ha több forrás adatait elemezve próbálják felpörgetni az üzletet. A strukturálatlan adatok keletkezése és hasznosítása számos folyamatban játszik kulcsszerepet, például a diagnosztikai képalkotás, a modellezés, a szimuláció, a LIDAR, a térinformatika, a génszekvenálás és a videókészítés területén. A nagy mennyiségű fájladat kezelése ugyanakkor kihívásokkal teli feladat, különösen, ha az adatok el vannak osztva a hálózat pereme (IoT-eszközöktől érkező adatok), a helyben telepített rendszerek és a felhő között. A Qumulo fájlrendszere akár granuláris szinten is valós időben láthatóvá teszi, skálázza és kontrollálja a helyben telepített rendszerek és a felhő adatait, támogatva ezzel az egyszerű rendszerkonfigurálást és teljesítménymenedzsmentet.

A strukturálatlan adatok kézben tartása

A kifejezetten az adatközpontot, a nyilvános és a privátfelhőt is magában foglaló hibrid környezetekhez tervezett Qumulo platform az adatkonszolidáció érdekében többféle tárolóprotokollt támogat, és lehetővé teszi a felhasználók számára az információk megosztását. Egyszerűsíti az adatkezelést az osztott környezetben, és elősegíti a strukturálatlan adattömeg kiszámíthatatlan növekedésének követését, valamint az egyre több alkalmazás részéről jelentkező adatigények teljesítését a felhőben és azon kívül.

Adatvezérelt átalakulási stratégia

A Qumulo megoldása beleillik a Fujitsu négyszintű adatvezérelt átalakulási stratégiájának második szakaszába. Ennek része a megcélzott adatarchitektúra kialakítása az adattranszformáció kiinduló állapotának meghatározása után. A Fujitsu hibrid IT-környezeteinek kiterjedt portfóliója az adatok kézben tartása és védelme mellett a bennük rejlő üzleti érték kinyerését is támogatja, és ezzel elősegíti a digitális átalakulás sikeres megvalósítását.

A Fujitsu ügyfeleivel közösen határozza meg a célarchitektúrát, elemzi a hibrid környezetet platformok, tárolók, feladatok és adatkezelés szempontjából, majd biztosítja hozzá a megfelelő megoldásokat. Amikor a szervezet meghatározta a transzformáció kiinduló állapotát, a következő lépés a célarchitektúra kidolgozása annak érdekében, hogy biztosítani tudja az adatok teljes körű elérését és kézben tartását a hálózat peremén, középpontjában és a felhőben.

Skálázható, felhőnatív Qumulo instanciák

A Qumulo megoldás gyors skálázással több tízmilliárd fájl kezelésére is képes. A felhőnatív fájlrendszerben a feladatok gördülékenyen átadhatók a nyilvános felhőnek. Így az ügyfelek helyben telepített és külső erőforrásaikon túlra is kiterjeszthetik rövid távú számítási képességeiket az igények megugrása esetén, és azonnali hozzáférést nyújthatnak távoli együttműködő partnereiknek az adatokhoz. Emellett a vállalatok API-kon keresztül alkalmazásszintű hozzáférést biztosítva, egyszerűen futtathatják a felhőadatokra épülő mikroszolgáltatásokat.

Valós idejű láthatóság és intelligens optimalizálás

A Qumulo valós időben láthatóvá teszti az adatokat és a felhasználókat az eredményes adatkezeléshez. Gondoskodik róla, hogy egyetlen pillantással azonosíthatóak legyenek a potenciális teljesítményproblémák, például az igények nagymértékű megugrása vagy a hosszabb távú trendek. A beépített gépi tanulással az olvasási kérések több mint 90 százaléka egy millimásodpercnél rövidebb idő alatt teljesíthető az integrált gyorsítótárból2. Ezt úgy éri el a rendszer, hogy a következő lépésben legvalószínűbben kért adatokat előre betöltve elébe megy a felhasználói igényeknek, és a felhasználói viselkedés alapján automatikusan több szintbe rendezi az adatokat, optimalizálja a fájlkezelést és a tárolómédia-használatot. A „flash-first” stratégia részeként az írási folyamatok 100 százalékát és az olvasási folyamatok 98%-át jóval gyorsabb flashalapú meghajtókkal kezeli, miközben azokat az adatokat, amelyekre várhatóan nem lesz sürgősen szükség, olcsó, lassúbb merevlemez-meghajtókon tárolja.

(forrás: Fujitsu/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés