Tisztítás

Tiszta nyomdagépeken készülnek az újságok

Az online érkező hírek és a közösségi média terjedésével az újságolvasás egyre inkább régimódi tevékenységgé válik. Mégis, egy párizsi, bécsi vagy budapesti kávéházban ez a rituálé ma is az egyik legkedveltebb időtöltés. 

hirdetés

Miközben a lapokat forgatjuk, kevesen gondolunk arra, hogy mennyi munka is rejlik a nyomtatott hasábok mögött. Nemcsak az újságírók és a fotósok, hanem a nyomdák is éjjel-nappal dolgoznak, hogy a napilapok és magazinok időben elkészüljenek. Minőségük nagyrészt a nyomdagépek tisztaságától függ – apró, de fontos részlet, amelynek teljesítésében a MEWA piacvezető textilszolgáltató folyamatosan támogatja az üzemeket.

Kis törlőkendők fontos szerepben

Nincs is jobb, mint a napot – egy csésze kávé társaságában – a napilapok híreinek olvasásával nyitni egy kávéházban. Az utcai lárma elcsendesedik, elfelejtjük mindennapi gondjainkat. A világ híreit lapozgatva egy percre a nyugalom szigetén érezhetjük magunkat.

Tisztaság a nyomdai munkában (forrás: MEWA)
Tisztaság a nyomdai munkában (forrás: MEWA)
De álljunk meg egy percre! Újságok nélkül is így lenne ez? Az újságírók egy nappal korábban megírták a szöveget, a szerkesztők alaposan átnézték, a szedők előkészítették a szöveget és a fotókat, a nyomda kinyomtatta, és a lapokat idejében ki is szállították. Komoly utat tettek meg, amíg az olvasók kezébe kerültek – és az ember nem is hinné, hogy milyen fontos szerepet játszik ebben egy apró kis törlőkendő. Mert a nyomda egy percre sem állhat le, hiszen akkor nem készülnének el a holnapi lapok. Ebben segít a MEWA többször felhasználható törlőkendőire épített, teljes körű szolgáltatási rendszere.

Az üzemi folyamatok támogatására a MEWA olyan termékeket és logisztikai rendszert fejlesztett ki, amelyek célja, hogy ügyfeleinek egyáltalán ne kelljen törődniük a logisztikai részletekkel. A nyomdákban közvetlenül a gépek mellett helyezik el a MEWA biztonsági tárolóedényeit (SaCon). Így a dolgozók azonnal elővehetik a törlőkendőket, amikor meg kell tisztítani a hengereket vagy a gépeket. A használt kendők egy másik konténerbe kerülnek, amelyet a MEWA gépkocsivezetői meghatározott időközönként elszállítanak, és tisztákat hoznak helyettük.

Energiatakarékos mosás

A festékmaradványokat, oldó- és tisztítószereket tartalmazó törlőkendők természetesen nem kerülhetnek a kommunális hulladékba. A szennyezett kendőket a MEWA modern, energiatakarékosan működő mosóberendezései a környezetvédelmi normák betartása, sőt, felülmúlása mellett mossák ki. Az innovatív technológia révén maximális tisztaságot érnek el, a környezetünk érdekében minimális víz-, mosószer- és energiafelhasználás mellett.

Csak ez a tiszta munka garantálhatja, hogy az olvasók minden reggel friss, ropogós újságot vehessenek a kezükbe.

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés