hirdetés
hirdetés

Megmunkálás

Termelősorba integrálható termékjelölés

A termékjelölők iparágában elsőként bevezetett tintafelrakódás-érzékelő jelentősen csökkenti a váratlan leállások fő okát.

hirdetés

Az innováció

Alapadatok
  • Innováció neve: Kis karakteres tintasugaras feliratozó
  • Alkalmazási terület: Gyártás
  • Cégnév: Amsy Jelöléstechnika Kft.
  • Web: www.okosfeliratozo.hu

A Videojet 1860-as kis karakteres feliratozót az iparágban elsőként látták el beépített előrejelző tintafelrakódás-érzékelővel és SmartCell-technológiával. A feliratozó új funkciókkal is bővíthető applikációk segítségével, hogy megfeleljen a változó elvárásoknak.

Mitől innovatív a termék?

A Videojet 1860-as számos innovációt hozott a jelöléstechnikai piacra. A 1860-as modellnél ötvennél több érzékelő figyeli folyamatosan a feliratozó működésére vonatkozó több mint 150 paramétert. Ez lehetővé teszi a mutatók elemzését és a pontos diagnosztikát, amelynek alapján a hibák még bekövetkezésük előtt elháríthatók.

Az iparágban elsőként bevezetett tintafelrakódás-érzékelő jelentősen csökkenti a váratlan leállások fő okát. A 1860-as nyomtatófeje olyan egyedülálló érzékelőt tartalmaz, amely az írófejben keletkező felrakódásokat észlelve idejében figyelmezteti a kezelőt a lehetséges hibák kialakulására, például a feliratlevágásra vagy a hozzá kapcsolódó nagyfeszültségű problémákra.

A berendezésben bevezetett SmartCell-technológia jelentősen egyszerűsíti a megszokott karbantartási műveleteket, és nagyobb mozgásteret ad a gépet kezelőknek. A feliratozó belsejében három, kék színnel megkülönböztetett, könnyen cserélhető egység található. A képernyőn előzetes figyelmeztetések jelennek meg, így a karbantartást a leállásokkal összhangban lehet végrehajtani, továbbá bemutatóvideók szemléltetik a csere menetét, hogy a kezelők percek alatt elvégezhessék a feladatot.

A feliratozási igények bővülésével és a termelés továbbfejlesztésével felmerülő új elvárások esetén is jó megoldást biztosít a 1860-as. A feliratozó új funkciókkal bővíthető a később is megvásárolható applikációk révén. Speciális szoftvere segítségével a készülék tetszés szerint bővíthető, ezzel pedig hatékonyabbá és jövedelmezőbbé tehető, ennek köszönhetően folyamatosan értéket teremt a cégek számára.

Mi az innováció előnye, mely területeken alkalmazható?

A Videojet 1860-asban megvalósított számos innováció a kiszámíthatóság és a rendelkezésre állás maximalizálását, valamint a tervezhetőség javítását szolgálja. A beépített érzékelőkkel lehetőség nyílik, hogy a kezelők előzetes figyelmeztetést kapjanak a termelést befolyásoló eseményekről. Így mód van arra, hogy a szükséges karbantartási feladatokat a gyártósor karbantartásához igazítsák. A SmartCell-technológiával a karbantartási folyamatot sikerült nagymértékben egyszerűsíteni, ezzel is hozzájárulva a rendelkezésre állás javításához. A 1860-as speciális szoftverének köszönhetően fejleszthető/bővíthető, így a feliratozó majd a jövőbeni feliratozási igényeknek is meg tud felelni.

A bevezetett innovációk minden kis karakteres tintasugaras feliratozást alkalmazó gyártó tevékenységnél hasznosíthatók.

Ötvennél több érzékelő figyeli folyamatosan a feliratozó működésére vonatkozó több mint 150 paramétert (forrás: Amsy)
Ötvennél több érzékelő figyeli folyamatosan a feliratozó működésére vonatkozó több mint 150 paramétert (forrás: Amsy)

Csapat vagy cég rövid bemutatása

A Videojet Technologies Inc. a globális jelöléstechnikai piac kiemelkedő szereplőjeként termelősorokba integrálható berendezéseket kínál felhasználói számára. Célja olyan partneri kapcsolatot kialakítani a fogyasztási cikkeket, gyógyszerészeti és ipari termékeket gyártó ügyfelekkel, amelynek révén növelhetik termelékenységüket, hozzájárulhatnak márkáik védelméhez, illetve ahhoz, hogy az iparági trendek és szabályozások előtt járhassanak. A vállalat kis karakteres tintasugaras (CIJ), tintasugaras hőnyomtató (TIJ), lézeres jelölő, fólia-felülnyomtató (TTO), címkéző, nagy karakteres és grafikus nyomtató berendezéseiből a széles körű nyomtatási megoldásoknak köszönhetően világszerte több mint 345 ezret helyeztek üzembe. A Videojet készülékeivel naponta több mint tízmilliárd terméket jelölnek. A cég világszerte 26 országban 4000 munkatárssal áll az ügyfelek rendelkezésére. Termékeit a világ 135 országában 26 leányvállalat és 400 disztribútor, Magyarországon az Amsy Jelöléstechnika Kft. forgalmazza.

Az Amsy Jelöléstechnika Kft. munkatársai több mint 20 éve szakértő partnerként segítik az ügyfeleket – mára több mint 800 vállalkozást – a legszigorúbb elvárásoknak is megfelelő jelöléstechnika kialakításában és alkalmazásában. A szakértő, ügyféligény-alapú tervezés és értékesítés mellett kiemelkedő figyelmet fordítanak az ezeket követő folyamatokra is. Magyarországon egyedülálló módon közel húsz ügyfélszolgálati és szervizmunkatárs foglalkozik a vevők magas szintű támogatásával. A 14 fős országos szervizhálózat lehetővé teszi, hogy rugalmasan reagáljanak a felhasználóknál felmerülő karbantartási és javítási igényekre.

(Az innováció a Top 30 Innováció 2017 című kiadványunkban jelent meg.)

(forrás: Amsy Jelöléstechnika/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés