Megmunkálás

Termelékenységnövelés automatikus betöltéssel

A Hurco vállalat az AMB 2018 vásáron bemutatja, hogyan lehet a hatékonyságot növelni egy megmunkálógép és egy betöltőrobot együttműködése útján.

hirdetés

„Az automatikus betöltőrendszerek több szállítójával vagyunk kapcsolatban – nyilatkozta Michael Auer, a Hurco Németország vezérigazgatója. – Így teljesíteni tudjuk az ügyfelek különböző követelményeit, illetve fenntartható termelékenységnövelő módszereket tudunk kidolgozni számukra. Az automatizált betöltéssel például növelni tudjuk az egydarabos, illetve a kis sorozatú gyártás kapacitását anélkül, hogy a gépek kezelése további személyi költségekkel járna.” A vállalat az Erowával folytatott együttműködés keretében ezt még megtoldja egy lépéssel: a partnercég Flexible Manufacturing Concept (rugalmas gyártási koncepció) rendszere megfelelő keretet nyújt a Hurco gépek egy komplett digitális rendszerbe történő integrálásához.

Az AMB 2018 vásáron bemutatásra kerül a két partner berendezéseinek kombinációjából álló, jól bevált digitális termelési rendszer. A modern kialakítású Erowa Robot Compact 80 mindegyik oldalára egy-egy CNC-megmunkálóközpont csatlakoztatható. A megmunkálandó munkadarabok tálcákon kerülnek betöltésre a robotcellába. A cellába épített robotkar egyenként pozicionálja őket a Hurco megmunkálóközpontban, a folyamat után pedig kiveszi és visszahelyezi őket a cellában lévő tálcákra. A cellát az Erowa JMS 4.0 pro folyamatvezérlő rendszer vezérli. „A kezelőnek csak a megmunkálógépet kell beprogramoznia, valamint a cellában lévő polcokat kell megtöltenie” – fejtette ki Michael Auer.

Az AMB-n bemutatott megoldások digitális termelési rendszert alkothatnak (forrás: Hurco)
Az AMB-n bemutatott megoldások digitális termelési rendszert alkothatnak (forrás: Hurco)

A Hurco az AMB 2018 vásáron bemutatja, hogy milyen könnyű a programozás a Solid Model Import opcióval, példaként véve több különböző berendezéstípust: az új funkcióval közvetlenül lehet importálni a STEP-fájlként rendelkezésre álló 3D-modelleket. Az import opció értelmezi az adatokat, és lehetővé teszi a termelés programozását a berendezésen. Így spórolnak a programozásra fordított idővel, és többszöri egymás utáni programozás esetén csökkentik a hibalehetőséget.

A gépgyártó a robusztus TMM8i eszterga példáján mutatja be az AMB 2018 vásáron a többtengelyes esztergaközpontjait, amelyek közepes méretű munkadarabok esztergálására és teljes megmunkálására szolgálnak. A kezelő ezekkel a berendezésekkel gyorsan és megbízhatóan el tudja végezni a programozást is. A DXF-rajzok egyszerűen importálhatók, a dialógus- és az NC-programozás összevonható. Mindegyik revolveres szerszámtartóra szerelhetők hajtott szerszámok is, ami egyszerűsíti a berendezés átállítását.

A Hurco vállalat a Takumi H-sorozatával kapcsolatosan is nyújt tájékoztatást a vásáron. Ezek a portálgépek gyorsan és kivételes pontossággal működnek, így kiválóan alkalmasak szerszám- és öntőforma-készítésre szinte tökéletes felületekkel. A közvetlen abszolút mérési rendszerek, a minden tengelyen alkalmazott közvetlen hajtás, valamint az elektronikus hőmérséklet-kompenzáció az alapkivitelbe tartozik. A berendezésekben Heidenhain vezérlőrendszer található, amely lehetővé teszi a dialógus-, a párhuzamos és a szabadkontúros programozást, valamint az ISO-NC-programozást is.

(forrás: Hurco/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés