hirdetés
hirdetés

Logisztika

Tengerre a szállítmánnyal!

Az Adu Alba már több mint 15 éve foglalkozik fa-, műanyag alapú csomagolástechnikai termékek gyártásával. A raklapok és speciális tengerálló csomagolások előállításánál már ipar 4.0 technológiákat is alkalmaznak. Ezeket a Modern Gyárak Éjszakáján tekinthetik meg az érdeklődök. (X)

hirdetés

A tengeri szállítás esetén a szállított termékeket rendkívül agresszív behatás éri a párás és sós levegő által, ezek hosszú ideig, esetenként akár hetekig is kifejthetik a hatásukat. A szállítandó termékek védelme rendkívül fontos, főleg a korrózióra hajlamos árucikkek és berendezések esetén. A tengeri szállítás ugyanakkor intenzív fizikai terhelést is jelent, úgy a be- és kirakodás idején, mint a teljes szállítási út hosszán. Az Adu Alba már több mint 15 éve gyárt egyedi méretű raklapokat, ládákat, nagyméretű gépcsomagolásokat, melyek ISO 9001 tanúsítvánnyal rendelkeznek. A szakszerűen kivitelezett tengerálló csomagolásuk megfelel a hosszú távú szállítás által támasztott követelményeknek, mely ellenáll a többszöri kezelés és mozgatás, a kültéri és beltéri ki- és berakodás, továbbá a hosszú távú tárolás külső hatásainak. Ezen tulajdonságok biztosítják, hogy a csomagolt termék vagy berendezés sérülés- és korróziómentesen érkezzen meg a célállomásra. 

Óceánjáró konténerszállító hajó
Óceánjáró konténerszállító hajó

A szállítandó termékeket és berendezéseket száraz, korróziómentes térben helyezik el, a csomagolás számára pedig követelmény, hogy a korrózióvédelmet minimum egy év időtartamra biztosítania kell. A csomagolás előkészítése folyamán minden felületet, amelyet korrózió ellen védeni kell, oldószerrel és tisztítószerrel tisztítják meg az olaj, zsír, sók, ujjlenyomat, kosz és szennyeződések eltávolítása érdekében. A csomagolás előtt a csomagolandó tételt alacsony nedvességtartalmú környezetbe helyezik, hogy minden nedvesség elpárologhasson. Minden megmunkált, csiszolt vagy egyéb kritikus felületet tartósítással, csomagolással, fedőkupakkal, dugóval, rögzítéssel, takarással vagy egyéb eljárással védenek a korrózió, a por, a nedvesség, a kopás vagy bármilyen egyéb behatás ellen, amely káros hatással lehet a berendezés vagy alkatrész megjelenésére vagy működésére.

Csomagolás 4.0

Az ipar 4.0, azaz az ipari forradalom újratöltve fontos pillére a termelési hatékonyság növelésének, a szűkösen rendelkezésre álló képzett munkaerő magasabb fokú hasznosításának. A csomagolástechnológiai cégnél rendszerbe állított félautomata raklap szegezőgép több kis- és közepes szériás raklaptípus összeszerelésére alkalmas, eltérő PLC programok kiválasztásával. A gép kezelése a korábbi középnehéz fizikai munka helyett inkább könnyű fizikai munkává válik, növelve a potenciális kezelőszemélyek körét. Első lépésben a szegezőgépbe kerülnek a különféle méretű raklapelemek, ahol az egyedileg kialakított sablonok illesztik, a pneumatikus szorítóegység pedig rögzíti azokat. Ezt követi a szegezés, amely során pneumatikus szegezők segítségével összeállítják a raklapokat. A kész raklapok rakatolása a következő lépcső, a raklapok mérete 800 x 600 mm és 1300 x 1300 mm között változhat. A paletták vastagsága is variálható 20-160 mm közötti tartományban. 

Félautomata raklap szegezőgép
Félautomata raklap szegezőgép

3D-nyomtatás 

Az országban található talán legnagyobb méretű 3D-nyomtatóval rendelkezik az Adu Alba, valamint használnak 1000 x 1000 x 1200 milliméteres és 600 x 600 x 800 milliméteres méretű termékek előállítására is alkalmas nyomtatási méretű gépeket. Szakértők a meglévő tervek, hozott ötletek, törött tárgyak alapján 3D-nyomtatás segítségével elkészítik a 3D-modellek prototípusát, emellett pótolni tudnak hiányzó alkatrészeket is. Akár egydarabos, vagy kisszériás gyártás esetén is rendelkezésre állnak a megrendelők részére. 

3D-nyomtató is segíti gyártást
3D-nyomtató is segíti gyártást

Modern Gyárak Éjszakáján is várják a látogatókat 

Az Ipar 4.0 Mintagyárak projekt keretében, amely a termelő kkv-k digitális és automatizációs fejlesztéseinek élénkítése érdekében ipar 4.0 mintaalkalmazások kialakítására hivatott, az Adu Alba először az „Ezüst Ipar 4.0”-minősítést érte el, most pedig az „Arany Ipar 4.0”-minősítése zajlik. Hogy ezt a fejlődést bemutassák, részt vesznek a Modern Gyárak Éjszakája rendezvényen, amelynek során várják a csomagolásipar iránt érdeklődőket 2019. november 15-én 16.00-22.00 között. A Modern Gyárak Éjszakája a céllal jött létre, hogy átírja az iparról alkotott hagyományos elképzeléseket, fejlődési iránymutatást adjon a kkv-k döntéshozói számára, és jövőképet, karrierlehetőséget nyújtson a munkakeresőknek, valamint a pályaválasztás előtt álló fiataloknak. A rendezvény egyben közvetlen találkozási lehetőség a gyárak és a leendő munkavállalók között, azaz hozzájárul az ipari termelés munkaerő utánpótlásához is. 

(X)

(forrás: Adu Alba/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés