Teljesen magyar

Szinergiák a fémiparban

A Gordiusz Alfa Kft. júniusban – nem titkoltan tradícióteremtő célzattal – először rendezi meg ötnapos szakmai seregszemléjét a törökbálinti FSD parkban található bemutatótermében. Ezzel kapcsolatosan Szegő Róberttel, a cég ügyvezető igazgatójával beszélgettünk.

hirdetés

Mit lehet és kell tudni a Gordiusz Alfáról?

Teljes egészében magyar tulajdonú vállaltunk 2000-ben jelent meg a piacon. Kezdetben elsősorban ipari diagnosztikai és mérnöki szolgáltatásokkal foglalkoztunk. A piaci igényekre reagálva, pár éven belül stratégiai irányváltás következett, és kialakítottuk jelenlegi tevékenységüket, amelynek három alappillére a professzionális szerszámgép-kereskedelem, a műszaki és szervizszolgáltatás, továbbá a GA Finance elnevezés alatt működő pályázati és pénzügyi tanácsadás.

Eredményeinknek köszönhetően 2007-től a külföldi gyártókkal kötött szerződéseink a teljes közép-európai piacra érvényesek: bátran kijelenthetem, hogy beszállítóink a Gordiusz Alfával képzelik el termékeik Közép-Európában történő értékesítését, szervizelését és alkatrészellátását. Szerződéses beszállítópartnereink saját szegmensükben piacvezető szerszámgépgyárak szerte a világban, Németországtól az Egyesült Államokon keresztül egészen a Távol-Keletig.

Szlogenjük szerint a Gordiusz Alfa a fémipar szakértője. Mire alapozzák ezt az önértékelést?

Számunkra ez azt jelenti, hogy komplex megoldásokat szállítunk a fémiparban tevékenykedő partnereink részére, azaz kitűnő minőségű termékekkel, szolgáltatásokkal és vevőink elégedettségével szolgáljuk a gépipar folyamatos fejlődését.

Folyamatosan figyeljük a vállalkozások igényeit, partnereink piaci adottságait, így rugalmas, célorientált ajánlatokat tudunk kínálni számukra. Sikerünk alapja nem a gyors üzlet, hanem sokkal inkább a megbízható partneri kapcsolatok kialakítása és ápolása, továbbá a személyes tanácsadás. Mi nem egy szerszámgépet vagy szolgáltatást értékesítünk, hanem egy partnerkapcsolatot, amely a kölcsönös előnyökre épül. Cégünket összekötő kapocsnak tartjuk a modern technológiák gyártói, fejlesztői és ezek felhasználói között, sőt, már arra is volt példa, hogy a felhasználói visszajelzéseket a gyártók a következő modell fejlesztésénél figyelembe vették.

Honnan jött az ötlet, hogy saját kiállítást szervezzenek?

Ahogyan azt említettem, igen fontos számunkra az ügyfelekkel való rendszeres, személyes találkozás, a folyamatos konzultáció. Korábban 2-3 heti rendszerességgel tartottunk nyílt napokat bemutatótermünkben. Ezek tapasztalataiból kiindulva, döntöttünk úgy, hogy öt napon keresztül délelőtt fél 10 és délután fél 5 között bárki, bármikor eljöhet hozzánk, hogy megtekintse a kiállított és üzembe helyezett gépeket, továbbá a gyakorlatban megismerhesse, kipróbálhassa társkiállítóink és partnereink termékeit.

A fő hangsúly egyébként a gyakorlaton van, mivel a helyszínen az adott területek szakemberei interaktív bemutatók segítségével fogják működtetni a kiállított termékeket, és a látogatói igényekhez alkalmazkodva akár egyedi megoldásokat is be tudnak mutatni az érdeklődőknek. Persze ez nem jelenti azt, hogy máskor nem lehet hozzánk betérni egy jó kávéra…

Ha jól tudjuk, a saját termékeik bemutatásán kívül több, a szerszámgépiparban vagy ahhoz kapcsolódó területeken tevékenykedő kiállítót is vendégül látnak.

Pontosan. Korábban is törekedtünk az iparágon belül új szinergiák kialakítására, és a meglévők ápolására. Ennek eredményeképpen olyan stratégiai partnerségi viszonyrendszer felállítására törekszünk, amelynek köszönhetően a kiállító cégekkel egymást erősítve tudunk együttműködni. Nem mellékesen e cégek a saját piacuk meghatározó képviselői. Sokat tanulhatunk egymástól. Azért is bízunk az esemény sikerében, mert az érdeklődők egy helyen, egy időben találkozhatnak azokkal a cégekkel és témákkal, amelyek érdeklik őket.

Mindemellett lesznek tematikus, gyakorlatra épülő előadások is, amelyek a tervezést, a különböző technológiákat, a szerszámkiválasztást, a mérést, a finanszírozási lehetőségeket, de még a menedzsmentépítést is érintik. Ugyanakkor természetesen lehetőség van kapcsolatépítésre is, hiszen ennyi, azonos iparágban tevékenykedő kiállító még az idei Industria kiállításon sem volt egy helyen megtalálható. Külön öröm számunkra, hogy az esemény fővédnökének sikerült megnyernünk Igaz Jenőt, a Gépipari Tudományos Egyesület (GTE) ügyvezető igazgatóját, aki a gépipar jövőjét építő Manufuture-HU kezdeményezés egyik legfontosabb zászlóvivője.

Hol lehet bővebb információhoz jutni az eseménnyel kapcsolatban?

Weboldalunkon, a www.gordiuszalfa.hu címen minden szükséges információ az érdeklődők rendelkezésére áll.

 

Hazai gyártó a kiállításon

Az ismert világmárkák képviselői mellet egy magyar gyártó is bemutatkozik a júniusi kiállításon. A Vajda Művek az egyedi gépgyártás területén ért el komoly eredményeket. A robotrendszerek integrálása mellett háromdimenziós szkenner fejlesztésével és forgalmazásával is foglalkoznak: az általuk alkalmazott eljárással az objektum teljes felületének összehasonlítását el tudják végezni szinte bármilyen munkadarabon. A cég már korában számos kiállításon, szakmai fórumon is sikeresen mutatta be termékeit. Remélhetőleg hamarosan több vállalkozás is követi példájukat. www.vajdamuvek.hu

Szabó Márton
a szerző cikkei

hirdetés

kapcsolódó linkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
Teljesen magyar
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés