Teljes körű PLM-megoldások

Termékek és szolgáltatások valamennyi PLM szegmensre

A hazai CAD forgalmazók közül - a trendet követve - sokan beszélnek a PLM-ről, de nem mindenki számára tisztázott és egyértelmű e rövidítés jelentése. A fogalom tisztázására és a mögötte rejlő technológia nyújtotta lehetőségek ismertetésére kértük Sallay Pétert, a graphIT Kft. ügyvezető igazgatóját. 

hirdetés

Valójában mi is az a PLM?

A PLM (Product Lifecycle Management – termékéletciklus- kezelés) tisztázása előtt érdemes még néhány rövidítés jelentését értelmezni, olyan kapcsolódó fogalmakat, mint a PDM (Product Data Management – termékadat-kezelés), cPDM (collaborative Product Data Management - kollaboratív termékadat-kezelés) és integrált megoldások. A PLM koncepció lényege, hogy egy termék életciklusához tartozó összes - főként műszaki jellegű - adatot, dokumentumot, folyamatot és projektet egy egységes rendszeren belül kezelünk. Ebbe minden beletartozik: a termék koncepciójának megszületésétől kezdve a tervezésen, gyártáson, minőségbiztosításon és karbantartáson keresztül egészen a termék eldobásáig vagy újrahasznosításáig.

Mi ezt a folyamatot az általunk „szabadalmaztatott” ún. PLM körben szoktuk ábrázolni. A koncepció része az is, hogy a PLM nem mindig oldja meg egy cég összes problémáját, ezért szorosan együtt kell működnie más ismert vállalati rendszerekkel, mint például az ERP (Enterprise Resource Planning), a CRM (Customer Relationship Management), az SCM (Supply Chain Management) és a különböző gyártást automatizáló/felügyelő rendszerek. Az előző, kicsit elméletinek tűnő definíció után fontos kiemelni, hogy ez ma már nemcsak koncepció, hanem valóság. A graphIT megoldásainál maradva, a Teamcenter biztosítja a PLM minden funkcióját, egy egységes rendszeren belül.  Azt is fontos hangsúlyozni, hogy a hazai felhasználók leggyakrabban a PLM egyes komponenseit alkalmazzák. Legegyszerűbb esetben megmaradva a hagyományos CAD/CAM területén, most kezd kialakulni az ezen túlmutató rendszerszintű igény. A PLM-koncepció irányába mutató következő lépés a PDM, mely a CAD adatok egységes adatbázisból való elérésén keresztül biztosítja a mérnöki csoportmunkát, illetve a cPDM, amely ezt kiterjeszti az egyéb dokumentumokra, folyamatokra és projektekre, valamint a nem CAD-es felhasználókra is.

A PLM kapcsán jelentkező igény, hogy egy rendszeren belül lehessen kezelni a tervezést, gyártást és analízist. Ebben semmi újszerű nincsen, a csúcskategóriás rendszerek - a mi esetünkben az NX (korábban Unigraphics) - már tíz évvel ezelőtt is biztosította az integrált CAD/CAM/CAE lehetőségeket, ahogy ma is, természetesen mindig a kornak megfelelő színvonalon.

Mekkora méretű cégeknek érdemes PLM-megoldásban gondolkodni?

Az előzőekből következik, hogy egy teljes PLM-bevezetés nagyon komplexszé is válhat, ami egyenes arányban vonzaná magával az erőforrásokat is a rendszer bevezetésekor. Jó hír, hogy ezt a problémát felismerte a Siemens is, és létrehozott egy kimondottan kis- és középvállalatokra optimalizált PLM-megoldást, amely révén már mikrovállalkozás méretű cégnek is érdemes bevezetni a rendszert. Ennek a Teamcenter Express termékre épülő PLM rendszernek az előnye, hogy az előre beállított, kisvállalati igényekre kialakított alapfunkciók nagyon gyorsan bevezethető megoldást tesznek lehetővé.

Ebből adódóan alacsonyak az implementációs és fenntartási költségei, de tartalmazza a több mint hatmillió munkahelyen használt, PLM piacvezető Teamcenter összes előnyét, lehetőségét és technológiai megbízhatóságát is. Magyarországon a Teamcenter Expresst igény szerint magyar nyelven, a hazai tapasztalatok alapján kialakított PLM környezettel ajánljuk minden érdeklődő mikro-, kis- és középvállalatnak.

Mitől lesz sikeres egy PLM-bevezetés?

Fontos tény, hogy egy PLM rendszer bevezetése mindkét oldalon (szállító és ügyfél) sokkal több, mint például egy CAD licenc megvásárlása. Azon túl, hogy érdemes egy kategóriájában már bevált, sikeres nemzetközi és hazai referenciákkal rendelkező szoftvert választani, nagyon sok múlik a forgalmazó tudásán is. A graphIT a Siemens PLM Software bizonyított gyakorlatán alapuló bevezetési módszertant alkalmazza, kiegészítve tizenöt éves hazai tapasztalatával. Egy sikeres PLM-bevezetés legfontosabb mérföldkövei: az ügyféligények és jelenlegi rendszerének részletes felmérése, a megfelelő informatikai környezet biztosítása és az implementációs projekt pontos, határidőre történő levezetése.

Melyek a graphIT PLM portfóliójának legfontosabb elemei?

A hazai realitásánál maradva a PLM értéket nagy részben az egyes PLM célszoftverek funkciói biztosítják, így érdemes áttekintenünk a Siemens megoldásaira épülő PLM portfóliónk legfontosabb termékeit. A hagyományos CAD/CAM területén két kategóriában kínálunk megoldást, a felhasználói igényektől és lehetőségektől függően. A nagyon népszerű Solid Edge szoftver költséghatékony megoldást nyújt minden CAD jellegű feladatra, míg a kimondottan bonyolult és integrált CAx megoldásokat kívánó kihívásokra a csúcskategóriás NX a jó választás.  

A digitális gyártás területén a Tecnomatix termékcsalád elemei nyújtanak megoldást. Ahogy korábban említettem, PLM keretrendszerünk a Teamcenter és a Teamcenter Express. Ezen kívül a graphIT külön fókuszál a gyártó cégekre, és célmegoldásként kínálja a Planit (korábban Pathtrace) angol szoftvercég CAM termékeit, az Edgecam-et forgácsoló-, illetve a Radant lemeztechnológiai CNC megmunkálások programozására és automatizálására.

A Siemens technológiai megoldásai közismertek a szerszámgép vezérlések területén is. Hozott-e változást ez a tény az NX CAM-mel kapcsolatban?

Az NX CAM legújabb verziója a Siemens vezérlőkkel szerelt gépekhez olyan kiemelt funkcionalitást biztosít, amely az egyik első lépésnek tekinthető a valós és a virtuális gyártás egymáshoz közelítésében. Az NX korábban is lehetőséget biztosított nem csak az elkészült szerszámpályák ellenőrzésére, hanem komplett szerszámgépek szimulációjára is. Az így lefuttatott NC programok ellenőrzése nem vett igénybe drága gépidőt, valamint az esetleges korrigálásokat már a CAM környezetben el lehetett végezni.

Az NX CAM-ben már elérhető a Siemens Virtual NX Controller Kernel (VNCK) is, vagyis valós környezetben tudjuk ellenőrizni a szerszámgépre kerülő NC programok lefutását. A szerszámpályák posztprocesszálása után az elkészült NC programokat betöltjük az NX-be integrált Siemens VNCK kontrollerbe, majd ezt a szerszámgép szimuláció segítségével valós környezetben ellenőrizhetjük. Minden szerszámmozgás, beállítás megtekinthető, és mindez úgy, mintha a szerszámgép mellett állnánk.

Melyek a fő területek, amelyre az NX-et pozícionálják a magyar piacon?

Az NX tradicionális hazai célterülete továbbra is a szerszámtervező és -gyártó, valamint az integrált megoldást kereső cégek szegmense. Az NX integráltsága potenciális előnyt jelent, hiszen egy rendszeren belül oldható meg a modellezés (CAD), a megmunkálás tervezés (CAM) és a szerszámtervezés és analízis (CAE) is. Az integráltságnak köszönhetően gyorsan végrehajthatók a megrendelők által kért módosítások, a teljes körű asszociativitás és parametrikusság miatt az utolsó pillanatban fellépő változtatások sem okoznak problémát.

Milyen újdonságok várhatók a közeljövőben az NX háza táján?

Tavaly év végén a Siemens PLM bejelentette az NX7-es verziót, amelyet a nyár elején az NX 7.5-ös verzió követ. Ez a verzió megmunkálással kapcsolatos újdonságokat is tartalmaz, számos, a felhasználók által kért kiegészítéssel. Továbbra is a legnépszerűbb vezérlések (Sinumerik, Heidenheim, Fanuc) mind szélesebb körű kiszolgálása a cél, így a posztprocesszálás területén az NX7.5-be rengeteg új fejlesztésű funkció épült be. Új CAM stratégiák is bevezetésre kerültek, mint például a turbinalapát 5 tengelyes megmunkálását segítő művelet. Lehetőség van mérőprogramok, ciklusok ellenőrzésére is a szerszámgép szimulációs környezetben, valamint a Renishaw Inspection Plus mérési ciklusok támogatása is használható.

Mekkora igény mutatkozik a PLM-re a hazai Solid Edge-felhasználók részéről?

Az elmúlt 2-3 év tapasztalata azt mutatja, hogy már kisebb cégeknél is felmerül az igény a PLM egyes funkciói iránt. Olyan esetben is találkoztunk ilyen elvárással, ahol két tervezőnek kellett együtt dolgozni tervezési feladatokon, és a munkát meg kellett osztaniuk egymás között, ki kellett szolgálniuk adatokkal a gyártást. Az egyes Solid Edge szoftvercsomagokba integrált Teamcenter Express e cégeknek is jól használható és megfizethető megoldást kínál.

A Solid Edge és Teamcenter Express alkalmazásával a tervezők hatékonyan együtt tudnak dolgozni, mindig látják, hogy állnak a kollégáik, a terveik biztonságban vannak, mert mindig tudják, hogy melyik az aktuális tervverzió, nem tűnnek el és nem íródnak felül véletlenül a régi adatok. A munkamegosztással, az adatvesztések és felülírások kiküszöbölésével és a hatékony információtárolással és kezeléssel a kis cégek is csökkenteni tudják a tervezési és gyártási időszükségletüket, ezen keresztül a költségeiket, ezáltal versenyképesebbé tudnak válni.

Tapasztalataik szerint milyen cégek és miért választják éppen a Solid Edge-et más szoftverekkel szemben?

Magyarországon a legkülönbözőbb méretű és tevékenységi körű cégek használják a Solid Edge-et. Az egyéni vállalkozóktól kezdve a multinacionális nagyvállalatokig, a gépgyártó cégektől az energetikai vállalatokon keresztül az autó- és repülőipari beszállítókig közel ötszáz különböző vállalkozás használja a mindennapos tervezési munkájához a Solid Edge-et. Hogy miért? A Solid Edge-be épített funkciók folyamatosan bővülnek, és – mint korábban említettem - a fejlesztésnél a felhasználók visszajelzéseire épít a Siemens PLM Software cég. Ennek eredményeként jelent meg a szinkronmodellezési technológia is, amellyel a felhasználók sokkal gyorsabban tudnak tervezni és sokkal jobban együtt tudnak dolgozni más szoftvereket használó megrendelőikkel és beszállítóikkal.

A kapott adatokkal ugyanolyan egyszerűen tudnak dolgozni, mintha az saját Solid Edge adat lenne. A Solid Edge ma már nem csak egyszerű CAD rendszer, hanem a Velocity portfólió elemeivel (CAM Express, FEMAP with NX Nastran és Teamcenter Express) egy komplett CAD/CAM/CAE/PLM megoldást tud kínálni a felhasználóknak, rövid bevezetési időigénnyel és megfizethető áron. A fentiek mellett nagy szerepet játszik a Solid Edge magyar piaci sikerében az, hogy a graphIT Kft. ipari tapasztalattal rendelkező kollégái részletes igényfelmérés után, mindig az adott cég számára legmegfelelőbb szoftvercsomagot ajánlják és magas színvonalú, megbízható terméktámogatást biztosítanak.

Milyen konkrét eszközöket biztosít a vállalati tervezési és gyártási folyamatok javítására a Teamcenter?

A CAD/CAM rendszerek előnyei és alkalmazhatóságuk mára a legtöbb gyártó vállalat számára ismertek. Emellett a piac részéről megjelent az igény, hogy ezekből a rendszerekből származó, illetve a vállalatnál keletkező minden egyéb olyan információ és adat, amely a tervezés és a gyártás során keletkezik, egységes környezetben legyen tárolható, amelyhez mindenki a jogosultságának megfelelő módon férhet hozzá. Ehhez nyújt hatékony eszközt a Teamcenter, amely moduláris felépítésének köszönhetően a legkisebb vállalatok igényeinek is képes megfelelni, de alkalmas arra is, hogy teljes mértékben lefedje a termékek életciklusát érintő összes területet.

Milyen konkrét előnyöket jelenthet ez a cégek számára?

A Teamcenter előnye, hogy a cégeknél keletkező műszaki és egyéb információk egy olyan egységes adatbázisban (vagy környezetben) kezelhetők, amely struktúráját tekintve a legközelebb áll a mérnöki gondolkodásmódhoz, és azokhoz a műszaki folyamatokhoz, amelyek során egy adott termék megtervezése vagy gyártása történik.  Ennek köszönhetően a tervezésben és a gyártásban dolgozó szakemberek tevékenysége sokkal hatékonyabb lesz, amely a cégek rugalmasságának és reagálási képességének növekedésében és végeredményként a termékek előállítási költségének csökkenésében jelentkezik.

Hogyan lehetne jellemezni a Teamcenter rugalmasságát?

A Teamcenter ugyanazt a platformot biztosítja a legkisebb cégektől a több ezer főt foglalkoztató vállalatokig. Ezt moduláris felépítésének és annak köszönheti, hogy a gyártó kialakította a Teamcenter Express csomagot, amely megfelel a legkisebb cégek igényeinek is. A Teamcenter Express egy előre konfigurált, gyorsan bevezethető rendszer, amely az igények szerint egyedileg is kialakítható a vállalati folyamatok és elvárások szerint.

Alkalmazása a mindennapi tevékenység során könnyen és gyorsan elsajátítható, használatában átlátható felépítése és a magyar nyelvű felhasználói felület is segít. Minden olyan vállalatnak jó megoldás, ahol fontos, hogy a terv- és gyártási adatokat egységesen, megfelelő biztonságban kezeljék, és a tervezésben és gyártásban dolgozó szakemberek tevékenységét szorosabban összefogják.

Korábban már szóba került a digitális gyártás. A hagyományos CAD/CAM megoldások közé ez a technológia miként illeszthető be?

Kiválóan. A Tecnomatix termékcsalád a termék életciklusának közel a felét fedi le a gyártástervezéstől, a gyártási és logisztikai folyamatkezelésen keresztül a termelés követéséig. Mivel Magyarország jellemzően gyártó ország, ezért ezekre a megoldásokra egyre nagyobb érdeklődést tapasztalunk.

Ahogy említette, a szoftverforgalmazáson túlmutató szolgáltatások egyre fontosabb szerepet töltenek be a cég piaci jelenlétében. Miképpen jelenik meg ez a Tecnomatix termékvonal esetében?

A Tecnomatix termékvonal gyakorlati jellegéből adódóan nagyon erős kapcsolatot tételez fel az ügyfél és a graphIT Kft. konzulensei között. Ez a kapcsolat sokszor közös munkákban is tette érhető. Jellemzően ilyen konzultációs projektek a gyártási-logisztikai folyamatok szimulációja és optimalizálása, illetve különböző gyártási ergonómiai projektek. Mindegyik szegmensben komoly referenciáink vannak az autóipar és az elektronikai ipar területéről egyaránt.

Említette, hogy nem csak a Siemens megoldásait forgalmazzák, hanem a Planit CAM termékeit is. Miért esett ezekre a választásuk?

Az Edgecam szoftverrel már nagyon régóta foglalkozunk. Annak idején azért választottuk ezt a terméket, hogy a Solid Edge mellé egy ahhoz hasonlóan kedvező árú, és magas színvonalú CAM megoldást tudjunk biztosítani, elsősorban az alkatrészgyártás területére. Napjainkban nem csak a Solid Edge mellé, hanem valamennyi konkurens CAD rendszer mellé is ajánljuk az Edgecam-et, mivel ez egy teljesen CAD független CAM megoldás, amely valamennyi rendszerrel modellező mag szinten együtt működik.

A Radan szoftverrel csak néhány éve kezdtünk el foglalkozni, mivel egyre több felhasználónk részéről érkezett megkeresés egy olyan lemeztechnológiai CAM megoldásra, amelyet különböző típusú és vezérlésű lemeztechnológiai gépek vezérlésére is tudnak használni. Ebben az esetben nem csupán azért döntöttünk a Radan mellett, mert ezt a szoftvert is a Planit, meglévő beszállítónk fejleszti, hanem azért, mert egy olyan piacvezető megoldás, ami rugalmasan igazítható a felhasználó megmunkálási igényeihez és anyagi lehetőségeihez.

Milyen típusú szerszámgépek programozására alkalmazhatók ezek a szoftverek?

Az Edgecam 2,5-5-tengelyes marógépek, 2-4-tengelyes akár kétorsós, kétrevolveres C, Y-tengelyes esztergagépek, és 2-4 tengelyes huzalos szikraforgácsoló gépek programozására használatos, és valamennyi elterjedt CNC vezérlőt támogatja. Természetesen a szoftver nem csak a program elkészítésében, de a technológiai tervezésben, és az elkészült pálya tesztelésében is segítséget nyújt, akár teljes szerszámgép szimulációval.

A Radan szoftver a lemeztechnológiai CNC gépek programozására nyújt lehetőséget, így a kivágó, lyukasztógépek (stanc), a profilozó gépek (lángvágó, vízvágó, plazmavágó, lézer) és az élhajlító gépek technológiai tervezését, programozását és szimulációját támogatja. Itt is támogatottak a legkülönfélébb vezérlőtípusok is. A lemeztechnológiában kulcsfontosságú az anyagkihasználás kérdése, ezért a Radan a táblakiosztás optimalizálására is tökéletes megoldást nyújt.

Szabó Márton
a szerző cikkei

hirdetés

kapcsolódó linkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
Teljes körű PLM-megoldások
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés