hirdetés
hirdetés

Vezeték nélküli töltés

Távtöltés Xiaomi-módra

A kínai gyártó új technológiájával speciális antennarendszerek közbenjárásával akár több méter távolságból is vezeték nélkül lehet feltölteni az egyes okostelefonok akkumulátorát.

hirdetés

Mi Air Charge néven a vezeték nélküli töltést forradalmasító technológiát mutatott be a Xiaomi. A rendszerben rejlő legnagyobb újdonság, hogy használatával az egyes készülékek akkumulátorát immár több méter távolságból is meg lehet telíteni energiával.

A rendszer központi elemének számító berendezés először a beépített öt interferencia-antennájával megkeresi a vele kompatibilis, valamennyire lemerült készülékeket, majd pedig 144 antennával milliméteres hullámhosszú jeleket továbbít feléjük.

Forrás: Mi Blog
Forrás: Mi Blog

A másik oldalon a feltölteni kívánt okostelefonokban egy miniatűr, irányadó- és vevőantennák alkotta rendszer várja a beérkező szignálokat. Az irányadó antenna tájékoztatja „a tornyot” a saját pozíciójáról, a 14 tagból álló vevőantenna-csoport pedig egy egyenirányító áramkörön keresztül a jeleket villamos energiává alakítja.

A Xiaomi távtöltő rendszere készülékenként 5 watt teljesítményű töltést tesz lehetővé, és egyidejűleg több eszközt lehet kiszolgálni vele. A Xiaomi szerint a koncepció hamarosan az okoskarórákra és -fitneszszalagokra is kiterjeszthető lehet, sőt idővel akár a technológiával kompatibilis, asztali lámpákhoz és hangfalakhoz hasonló, nagyobb elektronikus eszközök is megjelenhetnek a piacon.

Zamaróczy Ádám
a szerző cikkei

(forrás: Digital Nomads Lifestyle)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés