hirdetés
hirdetés

Találmányok a hatékonyabb életvitelért

Véget ért a Design Terminal Virtuális Mentorprogramja, amely lezárásaként startupperek a formabontó Final Shown mutatták be, milyen eredményeket értek el az inkubációs program segítségével. 

hirdetés

Három kontinensről és kilenc országból jelentkeztek startupok Magyarország és a régió első Virtuális Mentorprogramjára, mely tíz tartalmas hét után ért véget múlt pénteken. A Design Terminal inkubációs programja évek óta sikerrel fut, a karanténhelyzet miatt azonban most először az online térbe kellett költöznie. A Design Terminal termék-, és üzletfejlesztésben, kommunikációban, értékesítésben, pénzügyi tervezésben nyújt segítséget, de szervezeti és jogi hátterükre vonatkozóan is kapnak iránymutatást és tanácsokat a startup vállalkozások.

Tizenegy csapat vett részt az online előadásokon, workshopokon és mentorálásokon. Kenyából, Egyiptomból és Chiléből is csatlakoztak induló vállalkozások alapítói a magyar startupperekhez a virtuális térben. A közösségépítés kulcskérdés volt ebben a szemeszterben, a startupok azonban jól vették az akadályt: stabil, egymást erősítő társaság kerekedett a program végére. A feszített tempójú, minden eddiginél gazdagabb programmal jelentkező és tematikájában a változó gazdasági körülményekhez is igazított inkubációt követően július 16-án este robbant a Facebookon a záróesemény, tehetségkutató showműsorokat idéző hangulattal.

A Final Show keretein belül bemutatkozott az adományozás klasszikus formáit megújító Donatero, a digitális molycsapdát fejlesztő SMAPP, az élelmiszeripari munkaerő toborzásban újítást hozó Upsoo, az értékesítést és marketinget egyedi megoldásokkal forradalmasító Proworx Digital. Szintén pitchelt a Fleet simplify, akik autótulajdonosoknak kínálnak flottamenedzsment szolgáltatást, a legfinomabb édességeket közös platformra gyűjtő a Sweet City, és a víztisztításban innovatív technológiát alkalmazó Saffy Water.

A Kider App a szülőknek nyújt segítséget abban, hogy a legmegfelelőbb elfoglaltságot találják meg gyermekeiknek, a BIRD-TECH a középfeszültségű hálózatok áramütéseitől kímélné meg a madarakat, a Briefly cégeket és a reklámipar szabadúszóit köti össze platformján, az ExaMe pedig okostelefonra optimalizálja az érettségi tételek anyagát. Ezzel a tizenegy innovatív ötlettel volt teljes az idei tavasz a DT Mentorprogramjában.

A műsor alatt derült ki, a résztvevő csapatok szavazatai alapján melyik vállalkozás érdemelte ki a legtöbbet fejlődött startup elismerést és az is, ki nyerte el a leginspirálóbb mentor címet. Előbbi díjra a Sweet City-t választották, akik egyrészt a három hónap alatt megháromszorozták bevételüket, másrészt a közösség lelkeként is bizonyítottak, hiszen hatalmas szerepük volt abban, hogy ilyen összetartó társaság jött létre. A mentoroknak szóló elismerést ez alkalommal Horváth Irma kapta, aki közösségépítőként és digitális oktatási tanácsadóként támogatta a programot.

A Design Terminál őszi mentorprogramjára is lehet már jelentkezni!

(forrás: Design Terminál/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés