hirdetés
hirdetés

Automatizálás

Tablethez hasonlatos IPC

A vonzó külsejű ipari PC (IPC) keskeny, multitouch-képes, és mindig az események közelében van.

hirdetés

Az innováció

Alapadatok
  • Innováció neve: Ipari panel-PC
  • Alkalmazási terület: Gyártósorok
  • Cégnév: Phoenix Contact Kft.
  • Web:www.phoenixcontact.hu

A Phoenix Contact DesignLine-sorozatú ipari panel-PC-je trendformáló termék. A kialakítása olyan, hogy egyszerűen felszerelhető egy VESA-konzolra, és így könnyedén mozgatható, tetszés szerinti irányba állítható. A vonzó külsejű ipari PC (IPC) keskeny, multitouch-képes, és mindig az események közelében van, mert rendkívül könnyen, közvetlenül a gépen is elhelyezhető.

Mitől innovatív a termék?

A hagyományos panel-PC-khez külön burkolat szükséges. A mindössze 60 mm mély DesignLine IPC gyakorlatilag egy nagy méretű tablethez hasonlít, lekerekített sarkokkal, IP65-ös védettséggel. Kibővített hőmérséklet-tartománya –20 °C és +55 °C közötti. Az intuitív gesztusvezérlés a multitouch-képességnek köszönhető. Az alkalmazáshoz illeszkedő processzorteljesítményt Intel Core i7, illetve Intel Atom processzorokkal valósítja meg. A termék Design Award 2015 díjas.

Mi az innováció előnye, mely területeken alkalmazható?

A gyártosorokon több helyen is megjeleníthetők az adatok. A panel-PC sokféleképp alkalmazható a különböző szerelési opcióknak köszönhetően. Mivel az ipari számítógépek az integrált VESA 100 tartónak köszönhetően közvetlenül a gépre szerelhetők, így a készülékek akár egy Manufacturing Execution System (MES) termelési rendszer hardverplatformjaként is használhatók. Külön készülékházra nincs szükség, az IPC közvetlenül szemmagasságban, a gép előtt telepíthető, és ezzel helymegtakarítás érhető el. Minden fontos komponens könnyen hozzáférhető, ezáltal később is egyszerűen szervizelhető. A panel ellenáll a pornak, víznek, nagynyomású mosásnak.

A DesignLine IPC gyakorlatilag egy nagy méretű tablethez hasonlít (forrás: Phoenix Contact)
A DesignLine IPC gyakorlatilag egy nagy méretű tablethez hasonlít (forrás: Phoenix Contact)

Csapat vagy cég rövid bemutatása:

A Phoenix Contact gyökerei Németországból erednek, székhelye Blombergben található. A cég 1923-as alapítása óta együtt nőtt a feladataival. Ma a Phoenix Contact-csoport tizenhárom vállalatból áll, 14 500 dolgozót foglalkoztat. A világ vezető sorkapocsgyártója és az automatizálási piac jelentős innovatív szereplője. Széles portfóliója a legkülönbözőbb piaci igényekhez igazodik: készülék- és NYÁK-csatlakozási megoldások, ipari elektrotechnikai és elektronikai összetevők, valamint az egyes iparágakra jellemző automatizálási megoldások szerepelnek a spektrumban. Németországon kívül kilenc gyártóüzeme van a világ minden táján, közel ötven saját értékesítő leányvállalattal és több mint harminc helyi képviselettel rendelkezik. Magyarországon a budaörsi Phoenix Contact Kft. látja el az értékesítési és ügyféltámogatási feladatokat. A fejlesztések Németországban, valamint az USA-ban folynak, a készülékek előállítása a Stuttgarthoz közeli Filderstadtban történik.

(Az innováció a Top 30 Innováció 2016 című kiadványunkban jelent meg.)

(forrás: Phoenix Contact/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés