hirdetés

Szupergyors megoldás

Gyors prototípusgyártás a Festo Fast Factory-ban

A gyors gyártás, illetve gyors prototípusgyártás néven ismert generatív gyártási módszerekkel nemcsak modellek, minták vagy prototípusok állíthatók gyorsan és gazdaságosan elő, hanem maga a végtermék is. Ezt a megoldást alkalmazzák a Festo „gyors gyárában” – egyedi igények szerint, rövid idő alatt és kis darabszámokban állítanak elő munkadarabokat, így például a bionikus torziós megfogót.

hirdetés

A generatív gyártási eljárásokkal létrehozott prototípusok mindazokat a műszaki sajátosságokat felmutatják, amelyek a majdani végtermékre is jellemzőek. Ezen alapulva az orvos- és fogorvosi technika, a repülőgép- és űripar vállalatai, az autógyártók és autóipari beszállítók, de a gépgyártók is drága és ráfordításigényes szerszámok és formák nélkül juthatnak hozzá rövid idő alatt és csökkentett költséggel a kis sorozatú termékekhez, akár nagy változatosságban is. A cégek egyszerűen legyárthatnak néhány száz példányt egy termékből vagy alkatrészből, majd ennek piaci tesztelése után következhet a nagyobb sorozatok előállítása hagyományos szerszámokkal.

Négy eljárás a választékban

A lézeres szinterelés mellett a Festo további három eljárást alkalmaz a gyors gyártás területén: a lézeres olvasztást különféle fémek, például alumínium esetében, a ráolvasztásos felviteles gyártást (Fused Deposition Manufacturing, FDM) a polimertermékekhez, illetve a huzalvágást. Ezek közül a szakemberek különösen a lézerszinterelésnek és az FDM módszernek jósolnak fényes jövőt a műanyagok megmunkálása terén.

2,5 kilós hőcserélő: a  legnagyobb gyors gyártású  munkadarab
2,5 kilós hőcserélő: a legnagyobb gyors gyártású munkadarab

Ezek az eljárások öt éven belül akár mindennapos módszerekké is válhatnak. A gyors prototípus-előállítás leegyszerűsítve a következők szerint történik: a munkadarab 3D-s modelljét virtuálisan felszeletelik, majd ezeket a szeleteket 3D-s nyomtatóval rétegről rétegre kialakítják egymáson. Az anyagot ott folyatják meg, illetve ott viszik fel olvasztott porból, ahol a későbbi alkatrész fizikailag elhelyezkedik.

Figyelemre méltó példa: torziós megfogó

A halak úszójának mintájára felépített bionikus torziós megfogót, a FinGrippert például költségkímélő módon, szelektív lézeres szinterelési eljárással hozták létre. Ennek során 0,1 mm vastagságú rétegeket alakítanak ki egymáson műanyag porból egy alkalmas alapon, majd az egyes rétegeket lézerrel olvasztják össze fix alkatrésszé. Ilyen módon a hagyományos fém megfogókhoz képest 90 százalékos súlycsökkenést lehet elérni, aminek eredménye a megfogó energiahatékonyabb működése. 150 bionikus megfogó legyártásához mindössze 24 órára volt szükség a Festónál a belső megrendelés beérkeztétől számítva.

De más gyakorlati esetekből is hasonló következtetés vonható le, hiszen a vizsgált példákban akár több hónapos teljes folyamatidő rövidül le néhány napra. A gyors gyártás, illetve annak több lehetséges változata egyik fő hozadéka a megszokott irány sok szempontból kedvezőbbre váltása: a gyártás által meghatározott tervezés helyét a tervezés által meghatározott gyártás veszi át. A Festo jelentős innovációi kötődnek a vállalaton belüli gyors gyárhoz. A kutatás és fejlesztés terén alkalmazott gyors prototípusgyártás elsősorban az egyébként formát igénylő alkatrészeknél hozza magával az első minták előállítási idejének csökkenését. Ezzel végső soron a teljes fejlesztési, sőt a piacra kerülési idő rövidebb lesz. De az egyedi, kis sorozatú alkatrészek is gyorsabban és összehasonlítva olcsóbban állíthatók elő, mivel a szerszámköltségek megtakaríthatók.

Szoros együttműködésben

A gyors gyártási módszerek egy további jól kiaknázható területe a kis sorozatokon és a k+f tevékenységen felül a közvetlenebb ügyfélkapcsolat: a vevőknek gyorsabban lehet mintaalkatrészeket mutatni, ezzel egyszerűbbé válik az egyedi kivitelek rögzítése, illetve a megoldási alternatívák kidolgozása. Ennek is tudható be, hogy mára a generatív módszerekkel gyártott termékek között 60 százalékot képvisel a saját fejlesztések aránya, a munkadarabok 40 százaléka pedig közvetlenül az ügyfelek megrendelésére készül. Egyes megbízásoknál a Fast Factory mintegy a mérleg nyelvét billenti a vezető technológiának köszönhetően a Festo javára.

Virágh Judit
a szerző cikkei

hirdetés

kapcsolódó linkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
Cikk[80196] galéria
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés