hirdetés
hirdetés

Optimalizálás

Szuperfegyverek az irányításban

Az 1880-ban alapított Kodak az 1980-as évektől nem tudott lépést tartani a japán konkurenciával, nem tért át időben a filmről a digitális technológiára. Emellett azonban más, működési problémáknak is közük lehetett a nagy múltú cég bukásához – az integrált termelésirányítás hiánya itt is gondot okozott.

hirdetés

Erre enged következtetni, hogy egy évvel a csőd bejelentése előtt, 2011 novemberében hozták nyilvánosságra, hogy egy szervezeti átalakítás során a felmondásokhoz kapcsolódó végkielégítések Excel-táblázatában néhány nulla rossz helyre került, így az elhatárolásba több mint tízmillió dollár feleslegesen került át.

Habár a cég szóvivője elmondta, hogy végül észlelték a hibát, és nem került valóban kifizetésre az összeg, de mindez megmutatta, hogy az Excel túl nagy esélyt ad a hibákra, főképp, ha a rendszerben nem létezik belső kontrollja a táblázatoknak.

A European Spreadsheet Risk Interest Groups egyenesen egy gyűjteményt hozott létre, melyben aktuálisan nyilvánosságra hozzák, pontosan mely cégnek mekkora károkat okoztak az Excel használatából fakadó hibák, s itt bőven akadnak a gyártás tervezése során elkövetett és végül valóban dollármilliós károkat okozó rossz adatok is.

A táblázatkezelő ugyanis csak egy bizonyos határig alkalmas arra, hogy támogassa az üzleti folyamatokat. Egy bizonyos vállalati méret felett integrált rendszerek használata nélkül nagyon bonyolulttá válik a cégvezetés, a mindennapi folyamatok nyomon követése.

Körbejártuk, itthon vajon melyek a leggyakrabban alkalmazott eszközök, milyen rendszerekkel irányítják folyamataikat a hazai vállalkozások, gyártó cégek, és mit tesznek azért, hogy működésük egyre jobb legyen.

Támogató újdonságok

A leggyakrabban alkalmazottak egyik csoportját képezik az adatbázis- és adatbányászalapokon működő rendszerek, amelyek előnye – azonkívül, hogy bevezetésük viszonylag egyszerű –, hogy integráltak, így rugalmasan alkalmazhatók.

„Az SAP előnyei között elsősorban az iparági szaktudást, a végponttól végpontig terjedő megoldásokat és az ügyfelekkel közös innovációt emelném ki. Folyamatos fejlesztéseink közül az elmúlt évek legfontosabbjai összefoglalva a mobilitás, a felhő, a big data, illetve a üzleti kereskedelmi hálózatok” – mondja Arató Márk, az SAP Hungary Kft. kommunikációs vezetője.

Arató Márk, az SAP Hungary Kft. kommunikációs vezetője
Arató Márk, az SAP Hungary Kft. kommunikációs vezetője

Mobilitás segítségével a gyártástámogató megoldások okoseszközökről is elérhetőek, így a menedzserek akár a repülőtéren várakozva is látják az aktuális tényeket a gyártószalagról, gyártási kapacitásról. A felhőtechnológia segítségével pedig a legegyszerűbb módon épülnek be a legújabb szoftveres megoldások a meglévő architektúrába. A big data kihasználása áttörést jelent a gyártásban: a szenzorokból származó adatok valós idejű elemzésével a hibák már kialakulásuk előtt kezelhetőek, illetve olyan, gyáron belüli vagy kívüli összefüggésekre lehet fényt deríteni, melyeket eddig nem is sejtettek. Az ezt lehetővé tevő HANA-technológiát számtalan gyártó cég használja, hogy valós idejű információk álljanak rendelkezésükre.

„A beszállítói lánc technológiai fejlesztése is fontos momentum: mára a vállalatok egyre inkább üzleti-kereskedelmi hálózatokra bízzák az egymás közti beszerzéseiket. A legnagyobb ilyen hálózat, az Ariba hasonlít a Facebookhoz, lehet látni mások értékelését, de még ennél is többet: komplett beszerzéseket, elszámolásokat lehet elvégezni. Segítségével egy magyar cég könnyen beléphet a nemzetközi cégek beszállítói közé. Az SAP e trendek megjelenése előtt lépett, és olyan megoldásokat kínál, melyek támogatják a gyártó cégek digitális transzformációját” – sorolja Arató Márk.

Speciális megoldás specifikus problémákra

A már említett big data korában ma hatalmas mennyiségű információ áll a cégek rendelkezésére, amelyekhez olyan alkalmazásokat kell találni, amelyek kereshetővé és értelmezhetővé teszik ezt az adattengert, emellett segítenek a döntések meghozatalában.

Ma már a kisebb cégeknek is megérheti a matematikai alapú optimalizálás. Különösen a gyártó és a logisztikai vállalatok tehetnek szert versenyelőnyre az okosmegoldásokkal.

„A legtöbb magyar cég még mindig az Excel-táblákat használja egyedi számításokra, cégspecifikus problémák megoldására. Az Excel-megoldások azonban kockázatosak, mert nem integráltak, használatuk személyfüggő, és a sokdimenziós, teljes körű optimalizálás sem megvalósítható benne” – magyarázza dr. Lelkes Zoltán gazdaságfejlesztő matematikus.

Dr. Lelkes Zoltán tanácsadó, gazdaságfejlesztő matematikus
Dr. Lelkes Zoltán tanácsadó, gazdaságfejlesztő matematikus

A matematikus szerint ahhoz, hogy a lehető legjobb döntések születhessenek, rugalmasan alakítható matematikai eszközre van szükség; az optimalizálásra a legalkalmasabbak a matematikai modellezők.

A világ piacvezető matematikai modellező nyelve, az AIMMS egyesíti magában a legkorszerűbb matematikai eszközök és az adatbázis-kezelők előnyeit, tökéletesen integrálható, miközben megfelelő rugalmasságra ad lehetőséget.

A néhány éve megjelent új platform, az AIMMS Pro legfőbb előnyei közé tarozik, hogy nem igényel kliensoldali installálást, elegendő egy browser annak érdekében, hogy az optimalizálás elinduljon. A felhasználók számára jelentős könnyebbség, hogy a platform bárhonnan elérhető, az alkalmazások bárhonnan elindíthatók, így jelentős rugalmasságot és időmegtakarítást jelent ez a sokat utazó munkatársaknak. Mivel elegendő egyetlen helyre telepíteni, így megtakarítható az extragéppark-ráfordítás, a dolgozók jogosultságainak beállítását a cég informatikai szakemberei is elvégezhetik. Az újabb és újabb verziók megjelenése sem jelent akadályt; azok automatikusan frissülnek a gépeken a környezettel együtt.

Gyakorlati tapasztalatok

A Technokov Kft. Magyarország meghatározó tartályfenékgyártó vállalkozása, erős európai jelenléttel. A cégnél az alapanyag több gyártási fázison megy keresztül, mire késztermék lesz, és egy műveletet több gép is el tud végezni, ráadásul a nem megfelelő sorrendben végzett szerszámcserék jelentős veszteséget okoznak, így a termelés tervezése fontos feladat.

„Vállalatunk egy olyan egy integrált rendszert használ, amely nem rendelkezik termelésprogramozási modullal. A programozást kézzel, Excelben végezzük, ami hárommilliárd forint éves árbevételnél megterhelő feladat, és a legjobb szándék és szaktudás mellett is nehéz megközelíteni ilyen eszközökkel az optimális termelési programot. Amikor elkezdtünk utánajárni, hogy hogyan lehetne kifejlesztetni a szoftverünkhöz a termelésprogramozási modult, akkor szembesültünk vele, hogy ez nem egyszerű feladat. A folyamat lelke egy „mesterséges intelligenciával” rendelkező, a számtalan elvi lehetőséget gyorsan kiértékelő program, amely a változás esetén (megáll egy gép) azonnal újraszámolja az optimális sorrendet. Ekkor láttuk be, hogy szakcéget kell bevonnunk” – mondja Müller Zoltán, a KB Holding Csoport Zrt. vezérigazgatója.

Müller Zoltán, a KB Holding Csoport Zrt. vezérigazgatója
Müller Zoltán, a KB Holding Csoport Zrt. vezérigazgatója

Amikor elkezdték a munkát, azzal szembesültek, hogy a termeléstervezés elkészítéséhez szükséges alapadatok nem állnak rendelkezésre, mivel az adatok rögzítése az integrált rendszerbe nem volt teljes körű. Első fázisként tehát egy lekérdező modult vezettek be a külső cég segítségével, amely kiszűrte a téves, hiányos rögzítéseket. Így ki tudták dolgozni azt az eljárást és ügyrendet, amellyel biztosíthatóak a megfelelő alapadatok.

Ezzel párhuzamosan kezdték vizsgálni a határidőre történő szállítást, mely számos tanulsággal szolgált, és több intézkedés következtében jelentősen javult a határidők betartása és ezzel párhuzamosan a vevőik elégedettsége is.

A folyamat rengeteg kapcsolódó változással járt, amire nem is számítottak. Az adatrögzítés módja és a rögzítési fegyelem nagyon fontos, ehhez a szoftvereken kívül a dolgozók hozzáállását is meg kellett változtatni. Ha valakinél keletkezik egy adat, és ő nem használja, számára többletmunkát jelent annak rögzítése, míg vállalati szinten nagy előny, hogy azt az adatot más is azonnal látja, információval szolgál a döntésekhez.

Ehhez szemléletváltozásra volt szükség; fontos volt, hogy megértsék a kollégák, miért is történik a változás. Ha csak utasításba kerül, hogy mostantól új rendszer van, és ez a szabály, akkor nagyobb az ellenállás, de ha elmondják, hogy azért fontos a határidők pontos rögzítése a rendszerben, mert ez a termelésprogramozás és a megfelelő vevőkiszolgálás feltétele, ami közös érdek, akkor együttműködőbbek lesznek.

„A következő fázis, az eredeti cél az optimális termelési program automatizált összeállítása lesz, de ehhez a gépek kapacitását és a rajtuk gyártható termékek körét kell meghatároznunk. A folyamat végső eredményeként az átfutási idők és a fölösleges szerszámcserék jelentős csökkenését várjuk” – vázolta a jövőbeni terveket a vezérigazgató.

Kárpáti Judit
a szerző cikkei

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés