hirdetés
hirdetés

Szerszámgép

Szüntelen fejlesztések és optimista jövőkép

Új megmunkálógépek és automatizációs megoldások mutatkoztak be a DMG MORI 2021-es pfronteni online nyílt napjain.

hirdetés

A 2020-as év a világon mindenhol kihívást jelentett a vállalkozásoknak, függetlenül attól, hogy világcégekről vagy kisebb helyi üzemekről beszélünk. A 2021-es év pedig a várakozások szerint az újraindulás éve lesz majd. Ezt tükrözte a február 2-4. között megrendezett rendhagyó, online mégis interaktív pfronteni nyílt nap sorozat a DMG MORI szervezésében.

A DMG MORI hagyományos év eleji rendezvénye idén a járványhelyzetre való tekintettel online formában került megrendezésre. A szervezők azonban így is igyekeztek a lehető legtöbbet kihozni az eseményből: az érdeklődők nemcsak előadásokat, hanem interaktív szerszámgépbemutatókat is megtekinthettek, továbbá élőben egyeztethettek a vállalat szakértőivel.

A 2020-as év sokak számára lesújtó volt, rengeteg termelőüzemnek kellett teljesen vagy részlegesen leállnia az alapanyaghiány, a rendelések visszaesése, illetve a teljes szektorokat érintő válság következtében. Christian Thönes, a DMG MORI AKTIEN-GESELLSCHAFT igazgató elnöke azonban pozitívan tekint a jövőbe és 2021-re a gyártósorok újraindulásában bízik. Hisz a személyes kapcsolatokban, kulcsfontosságúnak tartja az embert és az emberi döntéseket a termelésben, és valódi lehetőséget lát az online tér nyújtotta megoldásokban is – mint amilyen az online nyílt napok esemény volt. Az virtuális és a személyes kapcsolattartás megfelelő ötvözete új lehetőségeket nyithat meg a jövőben.

Küldetés: a fenntarthatóság

A DMG MORI elkötelezett a felhasználók támogatásában fenntarthatósági céljaik elérésében. Ehhez magas minőségű szerszámgépekkel és kiegészítő szolgáltatásokkal járul hozzá, valamint olyan, a termelékenységet fokozó megoldásokkal, amelyek az erőforrások optimális átcsoportosítását teszik lehetővé. Az automatizáció, illetve az univerzalitás csak kettő a legfontosabb eszközök és fejlesztési irányok közül, amelyek támogatják ezeket a törekvéseket.

Valódi automatizálásra van szükség

Dr. Masahiko Mori a DMG MORI CO. LTD. elnöke szerint az automatizáció elengedhetetlen a termelékenység fenntartásához. Az ilyen megoldásoknak ki kell egészítenie a szerszámgépeket, a DMG MORI gépei pedig már most is remekül alkalmazkodnak e rendszerekhez – ezt pedig folyamatos fejlesztésekkel igyekeznek még tovább tökéletesíteni. Olyan automatizált megoldásokat képzel el, amelyek egyszerre biztosítják a megfelelő hardvereszközöket és a szükséges szoftveres hátteret is.

Kompakt, költséghatékony megoldás számos alkalmazáshoz – új megmunkálóközpont a KKV szektor számára

Az M1 egyszerre teljesíti a profi szerszámgépektől elvárt követelményeket, és reagál az árérzékenységre: egy kiváló ár-érték arányú háromtengelyes megmunkálóközpont, amelyet a piaci igényeket meghallgatva fejlesztett a vállalat. A sorozatgyártásra termett szerszámgép a DMG MORI-tól megszokott magas minőséget képviseli, stabilitása kiemelkedő a kategóriájában az egy részből álló gépágynak köszönhetően. Mindössze 6 négyzetméteren akár 600 kg-os munkadarabok megmunkálására alkalmas, kiváló pontossággal. Ezek a tulajdonságok teszik az M1-et arra, hogy minden felhasználó számára ideális megoldást jelentsen az általános megmunkálási feladatokban, valóban jó áron.

Univerzális, nagy teljesítményű megoldások – bemutatkoztak a legújabbak

A CLX 450 TC univerzális eszterga és a DMF 300|8 megmunkálóközpont széles felhasználói körnek készült prémium szerszámgépek. Sokoldalúságukkal a lehető legtöbbet hozhatják ki a felhasználók a termelésből: mind a sorozatgyártásban, mind az egyedi és kisszériában készülő munkadarabok esetén. Stabil minőséget nyújtanak innovatív kiegészítőkkel, akkor, amikor nem köthetünk kompromisszumot a termelékenységben és a minőségben.

Kun Zsuzsanna
a szerző cikkei

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés